Рушвет ми дай! Тема ли е борбата с корупцията за КСНС при Радев?

Партиите на различни мнения за предлаганото ново законодателство
Обновена: 2 сеп 2017 18:12 | 2 сеп 2017 18:10, Веселина Йорданова
24
Рушвет ми дай! Тема ли е борбата с корупцията за КСНС при Радев?
Снимка: архив, БулФото

От партия ГЕРБ смятат, че борбата с корупцията не е тема за Консултативен съвет за национална сигурност, какъвто президентът Румен Радев свиква на 9 октомври.

В същото време председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов посочи, че въпросът е важен, предаде БНР.

Още по темата
Кирилов припомни дългия път за обсъждане на проектите - на познатия като "Закона Кунева", предложението на ГЕРБ от декември миналата година и вече подложеният на обществено обсъждане от Министерството на правосъдието.

"Това е сериозна законодателна стъпка. Не бих казал, че това е тема за КСНС. Знаете, че досега сме имало повече от една година обсъждане", коментира той.

Юлиян Ангелов от "Обединените патриоти" тълкува искането на президента като "прехвърляне на топката".

"Непрекъснато меду президентската институция и опозицията в лицето на госпожа Нинова. Те явно смятат, че това е правилният начин да правят политика в България. Едва ли с един орган, какъвто и да направи българското Народно събрание срещу корупцията, ще бъде решен проблемът с корупцията", смята той.

Ангелов допълни, че ако и сега съществуващите органи си вършат работата, няма да има нужда от нов антикорупционен орган.

ДПС подкрепиха с условие антикорупционния орган на ГЕРБ при общественото обсъждане в петък, а Хамид Хамид каза за обсъждането при президента: "Той е преценил така, в неговите правомощия е, така че негово решение е".

Днес задочният спор ГЕРБ-БСП по темата продължи. Социалистите поставиха условия за общ антикорупционен закон с ГЕРБ, а премиерът Бойко Борисов заяви, че досега те са приели само един такъв, и то защитаващ корупцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами тема е,защото от корупция някои станаха милионери и милиардери,а народа все по-беден и нещастен.