Ангелкова праща 400 хил. картички на туристи, дошли у нас

Стенописи от Рилския манастир красят подаръка й
3 сеп 2017 13:35,
56
Ангелкова праща 400 хил. картички на туристи, дошли у нас
Снимка: Министерство на туризма

По инициатива на министъра на туризма Николина Ангелкова над 400 хил. картички тръгват към туристите, почиващи в България. Специалният жест цели да им благодари, че са избрали страната за дестинация на своята почивка.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

Той е и поредната стъпка в работата на министерството при изграждане на имиджа на България, като предлагаща най-високо качество туристически продукт. Гостите, които ще получат специалната картичка, ще бъдат избрани на случаен принцип, като те ще се разпределят пропорционално в цялата страна. Очаква се картичките да бъдат изпратени в следващите дни до края на сезона.

Визията на картичката пресъздава облика на пощенската марка, посветена на "2017- Международна година на устойчивия туризъм за развитие".

Филателното издание ще е посланието на България по време на 22-рата сесия на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към ООН в гр. Чънду, Китай. А картичката ще изпълнява тази функция сред гостите пътували в страната. Стенописи от Рилският манастир и Тракийската и казанлъшка гробнци са изобразени на предната част на картичката. В допълнение на красивите фрагменти е специалното послание подписано лично от министъра на туризма Николина Ангелкова. То гласи: Thank you for choosing Bulgaria!, което означава "Благодаря ви, че избрахте България!“. Английският е избран, защото той е официален език на Европейския съюз и е сред най-разпространените на международно ниво. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По- добре да им даде един безплатен презерватив
4
5
 
19
 
! Отговори
Страна на нещастници преди 6 години
МЕГА ПРОСТОТИЯ!!!Ето затова никога България и българите няма да живеят достойно. Не става дума за някакви картички. Нещата са сложни и трудни за обяснение. Аз вече се отказах да обяснявам.Явно България ще си остане страна, която всички избягват. Не само мигранти, но тук дори дявола не иска да идва
3
2
 
13
 
! Отговори
пагон преди 6 години
Само ще стресира туристите и ще точи пари ама толкова от този полицейски режим-тормоз му е майката !
2
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анкелкова не е наред с главата.Докога тази "удобна" някому жена ще излага туризма ни.
1
7
 
18
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Ха.Свежа идея.Браво.Може да е лист хартия но е оригинално.Ако е и ефтино ще е супер.Да не се окаже че всяка една картичка струва 475лв