Библии Made in China заляха пазара, цената им – двойна

Китайски сувенири могат да се намерят в църковните магазини
4 сеп 2017 08:00, Мария Захариева
6
Библии Made in China заляха пазара, цената им – двойна
Снимка: flickr

Библии с надпис Made in China се предлагат на пазара ни двойно по-скъпо от отпечатани у нас издания.

Производствената цена на библиите от Китай, които са православния вариант, т.нар. синодален превод, е малко над 4 евро. Тук се търгуват срещу 33 и 40 лева според това дали форматът е среден или голям. Въпросните книги се продават в църковните магазинчета на храмове в столицата и в няколко други градове в страната, съобщава Монитор.

В същото време библии, възложени за печат у нас от Библейското дружество, могат да се купят онлайн за 24 лв. или за 32,20 лв. според големината на формата.

Свещници и икони с лепенки за автомобили и с магнити за хладилник, също китайско производство, се купуват от църковните търговци от онлайн магазините за 1,60 лв. парчето. Впоследствие обаче те се продават между 2,50 и 3 лв. в павилионите за свещи на черквите. Така се търгуват и броениците за ръце. Цената им варира от 5 до 8 лева в зависимост дали са едноцветни или са изплетени от „златна“ или „сребърна“ нишка.

При търговия на едро в нета те излизат по 1 - 1,50 лева парчето. Възелчетата им са от найлонови лентични. Автентичните броеници са от памучни и вълнени конци, обработени по специална технология, за да не се разтягат при ползване, припомниха монаси от Зографския манастир, откъдето допреди година се внасяха автентични артикули. Като предлагат ментета, търговците си спестяват от митата и транспорта. 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хмм

Невероятно е как средновековни глупости се тиражират в 21 век. Човек би си помислил, че сме на по-високо ниво след революцията в науката но уви... още има хора които предпочитат да живят в някакъв измислен магичен свят.
4
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2

Всички се кланят на литературни герои. Така, че няма никакво значение.
3
6
 
5
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
Числото на звяра е не "666", а "6, 66, 666".Какво ли е това шест..6 страни на звездата и тристепенна йерархия..хмм, май в юдаизма нещо имаше.. :) Кой ли го е преправил през вековете на "666", да ни заблуждава?
Интересно, дали в китайската библия е написано както си е?
2
2
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
Не, зачи че нашите мутрополити се кланят на Мамона и парите
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е добре. Значи и китайците са приели християнството.