Борисов с апел: Да се осъзнаем като нация, да не гинем на пътя!

Не можем на всяка пресечка да сложим полицай, призна той
4 сеп 2017 14:45,
198
Борисов с апел: Да се осъзнаем като нация, да не гинем на пътя!
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Трябва да осъзнаваме като нация, че на пътя всеки иска да се придвижи до някъде, а не да загине. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриване на разширение на производствен корпус за заваряване на стоманени компоненти на австрийски завод в индустриалната зона на Червен бряг, предаде "Фокус".

Борисов коментира и нуждата от законодателни промени, свързани с взаимодействието на полицията и местната власт, премиерът беше категоричен, че имаме много закони, но просто трябва да се изпълняват и всеки да работи с душа.

"Ето сега от София дотук на всеки 100 метра са помлени мантинелите. Какво ли не се изговори, какво ли не се направи? Кара се безобразно. И санкции, и коли изкарахме, снимки има, налагат се глоби, свалят се номера. Това, ако не го осъзнаем ние… Знаете ли колко паметници има по пътищата? Може всеки да не се прибере", коментира премиерът.

"Не можем да сложим на всяка пресечка полицай. Не може във всяко нещо да сложиш полицай. Нали всички ние от джоба си плащаме за това като данъкоплатци. Просто дисциплина трябва", настоя Бойко Борисов.

Премиерът загатна, че се готви нова голяма инвестиция за Плевен. Той обаче не разкри повече, тъй като не обичал да говори, а направо да покаже, когато е готово.

Той обеща, че все повече инвеститори ще идват в Северозапада, защото: "Има ли път, идват инвеститорите".

"Там, където минаха магистралите и новите жп линии, неслучайно инвестициите отидоха първо в Ямбол. Сега, когато виждат, че автомагистрала "Хемус" върви и се строи и аз съм убеден, че догодина вече ще подминем Севлиево. Защото проектите са готови, търгуват се", посочи той.

По думите му пътят за повишаване на доходите е именно чрез работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
0
 
! Отговори
Naso преди 6 години
Zashto ne se napravi statistika kolko sa jertvite na putq poradi losha infrastruktura I da se pochne ot tam?
147
0
 
0
 
! Отговори
Надежда преди 6 години
Бате Бойко в теб ни е надеждата да накараш кат и да поработи, а не само да берат джанки на пътя и да се крият по колите. Направи нещо за ефективни глоби и страхопочитание, че никой не се плаши вече от опелите... А дано
146
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, осъзнайте се първо вие, магистралните майстори! То едно е да строиш магистрали, да пишеш закони на килограм, но някой трябва и да следи за спазването им! Но на вас спазването на законите не ви е в кръвта, защото живеете нарушавайки ги ежедневно. Какво искате тогава от останалите? Избиваме се по пътищата, защото има безнаказани убийци!
145
0
 
0
 
! Отговори
Ublikadmi преди 6 години
Stom ne moje s policai na vseko kioshe, da probva s architekti, injeneri, advokati, sadii, ornitolozi, zoolozi, geolozi, fizici, biolozi, zabolekari, doktori, notariusi, chimici, matematici, atleti, boxiori....
144
6
 
1
 
! Отговори
johny преди 6 години
Бойко,Бойко,това тъпо чалгарско племе,от приказки не разбира.Не му ли бръкнеш здраво в джоба,не разбира. Мачкат мантинелите,събарят светофари,пътни знаци и т.н.Ами тройно заплащане на щетите.Веднага,има начин.Ако не плащат,до 15 дни,запор заплата,конфискация на имущество и т.н.Как ги събират в САЩ.
143
2
 
7
 
! Отговори
АЙ, СИКТИР преди 6 години
ОКАЗА СЕ БЪЛГАРИНЪТ НЯМА ГЛАВА НА РАМЕНЕТЕ, ЗА ДА ГО ИЗБИРА ТОЯ. КОГАТО БОРИСОВ РАЗРЕШИ, НЕ НАЛОЖИ ПО-ВИСОКА СКОРОСТ НА МАГИСТРАЛИТЕ, С ТОВА ОТВОРИ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СЕ КАРА С ОЩЕ ПО-ВИСОКА СКОРОСТ, НО КОЙ ДА МУ КАЖЕ, ЧЕ Е ТЪПО. ТО И ТИЯ ДЕТО ГАЗЯТ ХОРА НА ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА И ТЕ СА С ГЛАВИ НА РАМЕНЕТЕ, НО НЕ ЗНАЯТ ЗА КАКВО ИМ Е. СЪЩО КАТО ТИКВАРЯ, ДАНО ПУКНЕ.
142
1
 
4
 
! Отговори
x преди 6 години
ЗАЩО СТЕ ИЗПРАТИЛИ КАЛИН МИТРЕВ/МЪЖ НА БОКОВИЦА/ ЗА ЧЛЕН НА БОРДА НА ЕБВР СЛЕД КАТО Е ЧЕНГЕ ОТ ДС??! И ЕТО,СЕГА Е УЛИЧЕН В ПРАНЕ НА ПАРИ ЗАЕДНО С АЗЕРИТЕ С КУХИ АЗЕРСКИ ФИРМИ В АНГЛИЯ/ВЖ.ВЕСТИ.БГ/ ГЕРБ ДЯСНА ПАРТИЯ ЛИ Е ИЛИ КЛОН НА БКП-ТО???ИСКАМ ДА ЗНАЯ,ЗАЩОТО СЪМ ГЛАСУВАЛ ВИНАГИ ЗА ГЕРБ!!!!!
141
1
 
6
 
! Отговори
Затвор 2 преди 6 години
Така че, не са виновни хората, а калпавите ви Закони и липсата на компетентни органи на пътя. Животите лежат на съвестта на управленците.Срам за Вас, как така в Германия, Гърция подобни престъпници, убийци на пътя са по-ниски от тревата.Вината е в депутатите и КАТ.Айде да не се лъжем.Всичко зависи от ВАС!Бесен съм!Искахте на пешеходни пътеки да газим децата си. Позор!!!
140
0
 
6
 
! Отговори
Затвор преди 6 години
Вчера пътувам по "Величков". Към 14.00 ауди отровно светлозелен - евтино, без мигач отдясно ме засича в последния момент - аз си карам до трамвайната линия по правата, набивам като *** спирачки, отива на трамвайната линия, от трамвайната засича 2 -ри автомобил отдясно и трети отдясно, за да мине отново в крайната дясна лента.Шофираше жена, до нея имаше човек. За 5 секунди наркоманката - чалгарка,нормален не го прави, извърши, 5 нарушения.В Г-я й свалят номерата и 5 хилки евро и затвор.
139
0
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Не може само да разширявате зелената и синята зони,само да събирате глоби,спотаили се зад храстите,все едно ще др.скате.Стига симулирахте дейност,свършете нещо смислено и докрай.
138
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всяка пресечка не можеш,но във всяко село обеща да сложиш полицай.Изтрепаха старците по селата,а ти си правиш оглушки.И днес има съобщение за нападната жена в дома и ,взели и телефона,сигурно не е имало какво друго да вземат.Обаче отчитате,че престъпността е намаляла,не че някой ви вярва,де.
137
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е нали ти увеличи скоростта по магистралите.Нали ти ни обясняваше как по твоите магистрали ще стигаме за 3 часа до морето.Някои те разбраха буквално и полетяха по накъдрените ти магистрали,но не стигнаха до морето.До никъде не стигнаха.
136
5
 
11
 
! Отговори
Аман преди 6 години
Ми то по твоите скапани пътища как да не се избиват хората бе *** ***! Ама ти си пътуваш с правителствения хеликоптер да ти кензам в устенцата!
135
20
 
5
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Абе плюете, ама кой направи повече от Бойко? БСП ли, СДС ли, царят ли? Заплатите само на Полиция, Учители, Армия и Лекари трябва да зависят от държавата. Ако не сте такива спрете да мрънкате и се хванете да работите. Държавата нито трябва да ви осигурява заетост, нито да ви плаща заплати. Държавата единствено трябва да следи за спазването на правилата.
134
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мноого бавно, с голямо нежеланиемалко преди да изчезне,българина може и да се съгласи да спазва закона... на пук на всичко
133
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се осъзнаем като нация-да сме изгонили тези бирници от парламента, а гроб и мафия да са във затвора до живот, но ние сме си търпим и се оплакваме в кръчмите под влиянието на отровен спирт.
132
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би една образователна кампания би помогнала!? Още от училище, университета да се почне. Брошури, стряскащи кадри от катастрофи по телевизията ... Респект на премиера, че направи коментар. Така не бива да продължаваме. Агресията на пътя е един вид самодоказване, самопоказване - защо, на кого има да се доказва нещо.
131
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А можеш всяко второ усвоено евро да прибираш в джоба, нали-много нагъл е тоя. Най бедната държава във Европа, и пак не спират да крадът.
130
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдам, да се научим да чистим *** по полянките...пък то осъзнаването само ще си дойде... след век два за идните индианци...
129
3
 
7
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Стига сте мрънкали че скоростта е 140км ако ще и 160 да станети си карай с толкова с колкото се чувстваш уверен зад волана.Почти винаги си карам със 120кмч.Може да стигна манко по късно но няма да подложа на риск моя и на някой друг живота на риск.Нали всеки има глава на раменете.....да мисли с колко да кара.Да няма заповед...задължително да караш с 140.Търсите под вола теле....