Борисов с апел: Да се осъзнаем като нация, да не гинем на пътя!

Не можем на всяка пресечка да сложим полицай, призна той
4 сеп 2017 14:45,
198
Борисов с апел: Да се осъзнаем като нация, да не гинем на пътя!
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Трябва да осъзнаваме като нация, че на пътя всеки иска да се придвижи до някъде, а не да загине. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриване на разширение на производствен корпус за заваряване на стоманени компоненти на австрийски завод в индустриалната зона на Червен бряг, предаде "Фокус".

Борисов коментира и нуждата от законодателни промени, свързани с взаимодействието на полицията и местната власт, премиерът беше категоричен, че имаме много закони, но просто трябва да се изпълняват и всеки да работи с душа.

"Ето сега от София дотук на всеки 100 метра са помлени мантинелите. Какво ли не се изговори, какво ли не се направи? Кара се безобразно. И санкции, и коли изкарахме, снимки има, налагат се глоби, свалят се номера. Това, ако не го осъзнаем ние… Знаете ли колко паметници има по пътищата? Може всеки да не се прибере", коментира премиерът.

"Не можем да сложим на всяка пресечка полицай. Не може във всяко нещо да сложиш полицай. Нали всички ние от джоба си плащаме за това като данъкоплатци. Просто дисциплина трябва", настоя Бойко Борисов.

Премиерът загатна, че се готви нова голяма инвестиция за Плевен. Той обаче не разкри повече, тъй като не обичал да говори, а направо да покаже, когато е готово.

Той обеща, че все повече инвеститори ще идват в Северозапада, защото: "Има ли път, идват инвеститорите".

"Там, където минаха магистралите и новите жп линии, неслучайно инвестициите отидоха първо в Ямбол. Сега, когато виждат, че автомагистрала "Хемус" върви и се строи и аз съм убеден, че догодина вече ще подминем Севлиево. Защото проектите са готови, търгуват се", посочи той.

По думите му пътят за повишаване на доходите е именно чрез работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
4
 
6
 
! Отговори
БАЙ ВИ ХЕЙ преди 6 години
КАЗВА МАЛО УМНИКА, КОЙТО ВДИГНА СКОРОСТТА НА МАГИСТРАЛИТЕ И СЕ ИЗТРЕПА СУМА ТИ НАРОД. И ЗАЩО ДА СЕ ОСЪЗНАЕМ САМО, ЗА ДА НЕ СЕ ИЗБИВАМЕ НА ПЪТЯ? НАРОДЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ОСЪЗНАЕ И ДА МУ ИЗСВИРИ СИКТИР МАРША НА ТОЯ Т ЪПАК, КАКТО ОБРАЗНО ГО НАРЕЧЕ ДОГАН,ТОЯ ДЕТО МУ ИЗПРОСИ ГЕНЕРАЛСКИТЕ ЗВЕЗДИЧКИ ОТ ПРЕЗИДЕНТА ПЪРВАНОВ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е. Е, ХАЙДЕ, МАНИ СЕ БОКО
127
0
 
7
 
! Отговори
кайзер созе преди 6 години
Реален случай : В Лондон на адрес получих известие от пътна полиция ,че съм превишил скоростта и ми се налага глоба от 400 паунда. Разбира се платих ги. След месец получавам друго известие ,че парите ще ми бъдат възстановени.Обосновка:"през това време от денонощието (вечерта)наистина съм превишил скоростта ,но предвид слабия трафик и пътната обстановка не съм бил в състояние да създам предпоставки за ПТП " ИЗВОДЪТ: Не в превишената скорост е проблема , а в несъобразената. т.е.Въпрос на съзнание
126
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се осъзнаем като нация, този трябва да го обесим на секундата!
125
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе съм от заблудените овце, но ако не гласувам за Него ще ми истине мястото в службата и семейството ми ще гладува.Да не мислиш, че от вяра някаква гласувам, че и близките си водя до урните.Отгоре на всичко се и пазя да не ме разберат, че са ми омразни толкоз, че едвам ги изтърпям.
124
2
 
16
 
! Отговори
хотел "Берлин преди 6 години
Ами, осъзнай се бе, мутро СИКаджийска! Осъзнай се, спри да граби и да крадеш стотици милиони, спри да раздаваш общестевни поръчки също за стотици милиони на ортаците си Дебелян Пеевски и правешкия Златев, нека поне за малко корумпираните ти и полуграмотни простаци да спрат да продават шофьорски книжки на ***, които не могат да четат и пишат, спри да възлагаш строителството на магистрали на СИКаджийски и делянпеевски фирми, които крадат още толкова милиони и строят лошокачествено.
123
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ве дсека пресечка да се сложи полицай и не всеко село да се слажи полцай си е все същата. Просто хората не верват в полицията вече , даже отдавна също и в други държавни институции. Причините са много .
122
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народа с апел към кръглия суджук от Банкя- осъзнай се най бедната страна в ЕС сме , хората гинат като мухи
121
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господи прибери си вересиите
120
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов, недей да прехвърляш топката от здравата на болната глава. На всички е ясно, че проблема не е в шофьорите и в законите дори, а как те се прилагат. У нас те или не се прилагат или се прилагат избирателно. В САЩ съм взел книжка без да минавам курсове, но полицията патрулира непрестанно и пише безцеремонно глоби за всички нарушения от правилника, на които се натъкнат. Не седят в храстите и не вземат двайсет кинта на ръка. Така че всеки си прави сметка как да кара.
119
2
 
14
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 6 години
Борисов с апел: Да се осъзнаем като нация, да не гинем на пътя,да гласувате за мен, за да си имам за присвояване!
118
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всяко кръстовище полицай? Ужас! Запасете се с двайсетолевки, джигитите и с петдесетлевки. Само че положението ще си остане същото. Да се изкорени причината, а не следствието.
117
1
 
19
 
! Отговори
НАцията с апел преди 6 години
Борисов,осъзнай се,срежи си вените,да не гинем, като нация.
116
6
 
10
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Във всяка една държава по света, начинът на шофиране се определя от контролният орган на държавата, който за БЪлгария е КАТ. Дали ще се правят нарушения и колко ще са те, зависи от работата на КАТ, а всеки знае, че в България КАТ не работи и затова всички шофьори масово не спазват правилата, особено чужденците, които са като отвързани и са най-опасните шофьори в България, докато българите сме много по-внимателни шофьори по пътищата.
115
2
 
18
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Срамно е бивш главен секретар на МВР да говори безмислици за спазването а правилата. Никъде по света не слагат на всяка пресечка полицай, но навсякъде по света, където правилата се спазват, шофьорите са убедени, че ако направят нарушение, НЕИЗБЕЖНО ще бъдат санкционирани за него и затова не правят нарушения, а не заради размера на санкцията, която е несъществена в случая. Точно това липсва в България, където всеки е убеден, че каквото и нарушение да направи, то КАТ няма да го санкционира.
114
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Камери има бе....ама вътре в патрулките, записват полицаите какво си говорят, да не изтърсят някой виц за Боко Суджука, или Ушев Цецо.Пари за камери и микрофони, записващи нарушителите в МВР НЯМА!!!!
113
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджук, ти вдигна ограничението на скоростта на магистрала на 140 км в час, тъй, че стига ля крокодилски съзли!На съвестта ти тежат стотици животи, Тикво Проста Гербаджийска!
112
2
 
8
 
! Отговори
x преди 6 години
НА ВСЯКА ПРЕСЕЧКА НЕ Е НУЖНО ДА ИМА ПОЛИЦАЙ/ВЖ.ПОДЗАГЛАВИЕТО/,НО Е НУЖНО ДА ИМА КАМЕРИ С ВРЪЗКА С РУП В РЕАЛНО ВРЕМЕ И ГОТОВНОСТ ПРИ СИГНАЛ ДА СЕ ПРЕСЛЕДВАТ ХАЙДУЦИТЕ ТУТАКСИ,АКО СЕ НАЛОЖИ!!!ЩЕ Е СКЪПО,НО Е НЕОБХОДИМО.ТОЧКА!!!МВСИЧКО ДРУГО СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И ДЕМАГОГИЯ!!!!!
111
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глад, мор и лозунги!
110
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DARZHAVATA NA BOKO I CHOKO ..........
109
2
 
10
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 6 години
Ами след новината на Нова тв ,че в ДАИ с 20 лв вземат изпит нещо не вярвам да зависи от нас.Стегнете курсовете и върнете изпитите на КАТ и изпитващите да идват от далечен друг град на ротационен принцип и готово.Че като знам къкви психари и *** вземат книжки ми става лошо.