Борисов с апел: Да се осъзнаем като нация, да не гинем на пътя!

Не можем на всяка пресечка да сложим полицай, призна той
4 сеп 2017 14:45,
198
Борисов с апел: Да се осъзнаем като нация, да не гинем на пътя!
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Трябва да осъзнаваме като нация, че на пътя всеки иска да се придвижи до някъде, а не да загине. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриване на разширение на производствен корпус за заваряване на стоманени компоненти на австрийски завод в индустриалната зона на Червен бряг, предаде "Фокус".

Борисов коментира и нуждата от законодателни промени, свързани с взаимодействието на полицията и местната власт, премиерът беше категоричен, че имаме много закони, но просто трябва да се изпълняват и всеки да работи с душа.

"Ето сега от София дотук на всеки 100 метра са помлени мантинелите. Какво ли не се изговори, какво ли не се направи? Кара се безобразно. И санкции, и коли изкарахме, снимки има, налагат се глоби, свалят се номера. Това, ако не го осъзнаем ние… Знаете ли колко паметници има по пътищата? Може всеки да не се прибере", коментира премиерът.

"Не можем да сложим на всяка пресечка полицай. Не може във всяко нещо да сложиш полицай. Нали всички ние от джоба си плащаме за това като данъкоплатци. Просто дисциплина трябва", настоя Бойко Борисов.

Премиерът загатна, че се готви нова голяма инвестиция за Плевен. Той обаче не разкри повече, тъй като не обичал да говори, а направо да покаже, когато е готово.

Той обеща, че все повече инвеститори ще идват в Северозапада, защото: "Има ли път, идват инвеститорите".

"Там, където минаха магистралите и новите жп линии, неслучайно инвестициите отидоха първо в Ямбол. Сега, когато виждат, че автомагистрала "Хемус" върви и се строи и аз съм убеден, че догодина вече ще подминем Севлиево. Защото проектите са готови, търгуват се", посочи той.

По думите му пътят за повишаване на доходите е именно чрез работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До J*Това е сериозен аргумент. Два милиона българи вече живеят на запад и карат автомобили и с нищо не са показали, че са по-лоши или неадекватни шофьори от западните си колеги. Там не ги наричат "убийци на пътя". Което логично навежда на мисълта, че истинският проблем се крие не в шофьорите, а в пътищата.
87
3
 
5
 
! Отговори
До 97 преди 6 години
Ей, добре че има философи като тебе обаче. Значи дупките по пътищата са виновни за неадекватните изпреварвания, на "бързащи" шафери? Лошите пътища са виновни за това, че на път с допустима скорост 90 км/ч се кара с 140? Неосветените пътища са предпоставка за това, че хуьо отсреща пие 2 ракии пуши 1 марихуана и се качва да шофира? Кой ли е виновен за това, че насреща на пътя имаш магаре, което кара на дълги с ксенон/рефлектор и не му пука, че заслепява другите и му е все тая, дали ще те убие?
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 84"СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ постави нов глупав рекорд , след увеличение на пенсионната възраст новите пенсионери са намалели"Далече сме от целта - целта е пенсионерите не да намалеят, а да изчезнат. Идеята е пенсионната възраст да е над средната продължителност на живота. Така бъдещите пенсионери ще умират преди да се пенсионират, а пенсионните вноски ще станат чиста далавера за управляващите. Така ще могат да сменят мерцедесите всяка година и да увеличат субсидиите за партиите си.
85
0
 
6
 
! Отговори
J* преди 6 години
Много интересно, ако е до дисциплина как така *** като излезе в Гърция например и е най-примерния шофьор? Да не говорим за Западна Европа ... То, че е пълно с ***, така е, но *** има по целия свят, а на много места са ги научили как да се държиш на пътя. Как ли ?
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Осъзнаването като нация няма нищо общо с това, което се случва по пътищата. Звучи кухо и безмозъчно, но очевидно на Борисов му се струва, че е казал нещо велико. Проблемите с катастрофите опират до нещо съвсем прозаично - състоянието на пътищата. Там, където пътищата са добри, обезопасени, без дупки, добре маркирани и осветени, където трябва, катастрофите са малко. Вече са правени изследвания на запад, които са доказали, че състоянието на пътя е основния фактор за безопасност.
83
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да сложат полицай поне на Цариградско. Уродчета на мотори са го преобърнали на мотописта. Особено към полунощ.
82
0
 
7
 
! Отговори
голю босев преди 6 години
хубав виц-Джеймс Бонд лети с 200 км. по магистрала. Катастрофа.Събужда се и вижда над него старец с бяла брада.Как се казваш момче, пита старецът. Бонд, Джеймс Бонд.Аз съм Петър , Свети Петър казал старецът.
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Премиера нямали си съветници Да направят необходимите анализи според работещите движението на хората и превозните средства, както и по време на отпуски туризъм.
80
3
 
13
 
! Отговори
ист преди 6 години
Катастрофите и жертвите по пътищата не са заради лоши пътища. Магистрала Тракия не е лош път, но всеки ден има катастрофи и жертви.Не са виновни дупките по пътищата, а дупки в главите на някой шофьори.Купил някой петнадесет годишно издухато БМВ, и си мисли че е велик.
79
5
 
10
 
! Отговори
Българка преди 6 години
Бойко ,ако слезеш от държавната кола ,която народа купува ,и горивото с което зареждаш да си упражняваш хобито да караш все нови и нови и модерни коли та ако слезеш и се повозиш поне 2-3 дни с трамвай,автобус ,където е народът ти ,дето ти все казваш колко много обичаш и чуеш колко много народа ви мрази всички политици заради вашата алчност виновна за тяхната сиромашия не знам дали би слязъл малко на земята ,защото наглеци като вас политиците не се трогват от нищо...
78
4
 
8
 
! Отговори
Един преди 6 години
Ми вземете ги оправете тея пътища най-накрая. Прибирате стотици милиони от винетки и милиарди от акциз всяка година, аре да спрем да се правим, че няма пари за асфалт, а?
77
3
 
9
 
! Отговори
Емигрант преди 6 години
В България останаха супербогатите,а след тях и по долното ниво от заможни хора.Вижда се по стотиците хиляди коли и хора,които се юркат за Гърция и за Морето по празниците.Тая лавина от безхаберници и ***,в по голямата си част, щом се качат на колите си ,почват да си избиват комплексите,докато не се убият или не убият някой друг на пътя.Това е простата истина.И стига сте плюли по Борисов,който не ви е крив,че сте прости,гадни,зависливи и зли!А на всичкото отгоре не се и учите !
76
2
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Точно пък Борисов да назидава.. Точно човекът, който беше инициатор да се вдигне максимално разрешената скорост за шофиране по магистрала.. от 130 на 140. Което реално означава, в съзнанието на българина - карай със 160-170. Българските магистрали са в състояние, което не позволява шофиране с повече от 120 км. Толкова трябва да е ограничението. И при шофиране с повече от 20 км над максимално разрешенето - глоба 500 лева. С повече от 30 км - 1000 лева. Само с бъркане в джоба става, няма как.
75
1
 
0
 
! Отговори
един от обществото преди 6 години
България е малка и гъсто населена страна при това и планинска. Пример за шосета ще се взимат също от малки държави Като Швейцария, Австрия Шосето е да обслужва хората който дават продукти, услуги След като се е увеличил брутния продукт Необходимо е и повече нови километри. В малая Русия , както и в Болшая и магучая не е необходимо. Там на 1 кв. километър има 6 човека и то без производство Тук са 182 на квад. кил. Това е като в Супермаркет да пуснеш две каси
74
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-вече сплотява нацията многопластовата неграмотност на пишман журналисти по медиите, на пишещите учебници пишман висшисти със и без пишман звания, на етажите в МОН и накъдето и да се обърнеш. Езикът е главният обединител на една нация. А в България праеилен бг ез засега говори май само Лютви Местан. И туууук-таме по някое непробило журналистче ще каже по нещо на чист български. Сред акули и ки фли, задръстили медии и институции. Видов ден за нашия език, та и нация да има!
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гениален!!!
72
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ постави нов глупав рекорд , след увеличение на пенсионната възраст новите пенсионери са намалели
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извикайте Мика Хакинен той нали е посланик на Джони уокър не карай пил.
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като започнат фуражките да си вършат работата може и да спрем да се избиваме. Че нямаме елементарна култура на шофиране е ясно и на малките деца, но и че 1/2 от автомобилите и 1/2 от шофьорите не трябва да се движат изобщо ...
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия с жиповете и бмв явно са друг свят изкарало малко пари и купило и после се им крив някои колкото знам с такива коли толкова са на луната газ до ламарината закона нее с тях закона е за другите що щото съд и прокуратура.няма