Санторини, локумите и премахнатите кръстове: Рекламен гаф или?

Търговска верига си навлече гнева на потребителите
Обновена: 5 сеп 2017 17:05 | 5 сеп 2017 11:00,
180

Рекламна кампания на голяма търговска верига разбуни социалните мрежи. Причината - за да промотира седмица на гръцката кухня, тя използвала кадри на християнски църкви, но премахнала кръстовете. Атина реагира светкавично и обяви, че е скандализирана.

Скандалът се разрази, когато потребител от Белгия си купил продукт от магазин на търговската верига, на етикета на който имало кадър от Санторини. Вместо добре познатия пейзаж обаче, на етикета личали църкви, но без християнския символ - кръста.

Продукти от тази серия, промотиращи седмица на гръцката кухня, се появиха и в София, и в цяла Европа, съобщи Bulgaria ON AIR.

От компанията увериха с официално съобщение, че офисът в България не участва в изготвянето на рекламната кампания, но дори и от централата в Германия залагат на "уважението към религиозните и други аспекти на мултикултурното глобално общество".

Според рекламни експерти гафът с изтритите кръстове е не на корпорацията като цяло, колкото на отделни мениджъри в нея.

В Чехия министърът на земеделието призова хората да бойкотират продуктите на търговската верига именно заради рекламната кампания.

В социалните мрежи пък се появиха множество карикатури, свързани с логото на компанията.

А други потребители в социалните мрежи отбелязват, че в седмицата на арабската кухня, не бяха премахнати минарета и друг символи, характеризиращи мюсюлманския свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както писа един пич в туитър: 4 милиарда му откаднаха, но на бай *** сиренето без кръстове му е проблем.
153
4
 
21
 
! Отговори
Eто преди 6 години
ви Европата, към която драпаме десетилетия и заради която се изплюхме на своето. Жалки лицемери и ***. Струваше си, нали.
152
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами какво им пречи с с един маркер да си нарисуват кръстчета? Тя вярата се носи в сърцето, не в опаковката, ама така е когато си фалшив ристиенин.
151
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз тия ги бойкотирам от момента в който са тук. Влезнах един път, разгледах *** и си излезнах
150
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се намерят група свестни адвокати и да ги осъдят Лидъл и Кауфланд, че продават *** в България!
149
5
 
32
 
! Отговори
Дисциплинатор преди 6 години
Аз повече в Лидл няма да пазарувам.
148
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ако поне 1 седмица почти никой не влиза в магазините им"Това може да стане само в държава като Чехия. Бай *** ще продължи да пазарува *** на примоция, ако ще и логото на ИДИЛ да лепнат на етикетите.
147
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лидъл в България има 83 магазина и над 2000 служителя. Ако поне 1 седмица почти никой не влиза в магазините им, половината им стока ще се развали и ще трябва да я изхвърлят.
146
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я, колко плювалници против християнството са изпълзяли ..колко умници и атеисти И после се чудите защо някой изтрива кръста ..Ами щот не им пука , щот са такива .Но пък виж мюсюлманите не са . И са готови с меч да бранят своето .А, сега помислете умници какво ще получите със своя атеизъм и християнофобия ?Правилно . Ислям ще получите . И май си го заслужавате атеистите плюещи срещу Христос.
145
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 146Явно си ясновидец, щом знаеш, че ще е драстично намаляването. :)
144
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
90 коментара? Сериозно?И картинки ли имало на тея продукти? Аз пък сега забелязвам. Пък дали са с кръстове, петнаграми, свастики или там каквото - хич не ме интересува.
143
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно си ясновидецНе е нужно да си ясновидец, за да разбираш колко големи загуби може да причини драстично намаляване на клиентите в толкова голям бизнес с малотрайни продукти дори и за ден.
142
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БойкотЖалко...горките ще фалират, като не си купиш кренвирши и сирене.. Поскам салза!11!
141
4
 
13
 
! Отговори
Бойкот преди 6 години
Лидъл ми е далече и не ходя там, но в Кауфланд (другата верига на собственика на Лидъл) няма да стъпя поне месец.
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 142Явно си ясновидец, щом без да имаш достъп до информация за приходите им, знаеш колко ще загубят. Жалко, че закриха Канал2001 :(
139
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предвиждам уволнението и парични санкции на поне половината от рекламните шефове, които са допуснали тази брошура. И въпреки това загубите на търговските вериги Лидъл и Кауфланд в цяла Европа ще са огромни заради бойкота.
138
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НеноКачеството на храните няма общо с обсъжданата тема. Докажи, защо аз греша, а ти си прав. Не бягай от въпроса :)
137
5
 
26
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Драги читатели, тук изобщо не става дума за религиозни спорове дали християнството е хубава религия или не. Става дума за умишлено прикриване на християнски символи, сякаш те са срамни.Даже думата прикриване е слаба, по-скоро е манипулиране.Да си бяха използвали друга снимка на която няма църква ако искат да са неутрални.Но вече всички финансови елити започват война с християнството, това се случва навсякъде и е отвратително.Скоро президента на Франция ще бъде мюсюлманин и т.н.
136
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Същите, които създадоха религията, сега я унищожават. Нищо повече от смяна на контрол. Ислямът е по-лесно контролируем, защото е за още по-психично болни хора.
135
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пени Маркет, Карфур и Пикадили фалираха. Време е германците от Лидл и Кайфланд да се махат от държавата ни.