Санторини, локумите и премахнатите кръстове: Рекламен гаф или?

Търговска верига си навлече гнева на потребителите
Обновена: 5 сеп 2017 17:05 | 5 сеп 2017 11:00,
180

Рекламна кампания на голяма търговска верига разбуни социалните мрежи. Причината - за да промотира седмица на гръцката кухня, тя използвала кадри на християнски църкви, но премахнала кръстовете. Атина реагира светкавично и обяви, че е скандализирана.

Скандалът се разрази, когато потребител от Белгия си купил продукт от магазин на търговската верига, на етикета на който имало кадър от Санторини. Вместо добре познатия пейзаж обаче, на етикета личали църкви, но без християнския символ - кръста.

Продукти от тази серия, промотиращи седмица на гръцката кухня, се появиха и в София, и в цяла Европа, съобщи Bulgaria ON AIR.

От компанията увериха с официално съобщение, че офисът в България не участва в изготвянето на рекламната кампания, но дори и от централата в Германия залагат на "уважението към религиозните и други аспекти на мултикултурното глобално общество".

Според рекламни експерти гафът с изтритите кръстове е не на корпорацията като цяло, колкото на отделни мениджъри в нея.

В Чехия министърът на земеделието призова хората да бойкотират продуктите на търговската верига именно заради рекламната кампания.

В социалните мрежи пък се появиха множество карикатури, свързани с логото на компанията.

А други потребители в социалните мрежи отбелязват, че в седмицата на арабската кухня, не бяха премахнати минарета и друг символи, характеризиращи мюсюлманския свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
4
 
6
 
! Отговори
Нено преди 6 години
До Анонимен 133Фактите са такива ти и останалите в Източна Европа според маниера на компанията сте с неправилен произход и "култура", затова могат да продават некачествени храни и да унижават каквото си искат. Обаче това е немислимо да го направят например с ориенталските им опаковки с джамии или други културни сгради
133
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В религия не вярвам вярвам в силата която е създала света и хората. Как да вярвам примерно на католиците които са създали великата инквизиция и в името на бога са избили милиони? Как да вярвам на брадясалите попове които блажат носят ролекси и карат кадилаци? Колко ли трябва да съм задръстен че да ходя по църкви и да слушам мрънкането на брадясалите? Религията е създадена за контролиране на простолюдието. Иначе как ще контролираш някой ако не го накараш да вярва в нещо?
132
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрахте ли, че под мултикултура се разбира изтриване на бялата раса и християнството.
131
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НеноОбори тезата ми тогава :) Покажи фактите, които доказват, че ти си прав, а аз не :)p.s. "в Библията пише така" и "аз вярвам в" няма да се зачитат за факти
130
7
 
12
 
! Отговори
Бокот преди 6 години
Само бойкот на еврейската компания ще реши проблема!
129
5
 
7
 
! Отговори
В преди 6 години
Независимо дали вярвате на религията или не, учението на Исус е реално и всеки опит да се изтрие кръста му е гавра с мъченията му.
128
5
 
2
 
! Отговори
Нено преди 6 години
До Анонимен 128 Папагалско объркано философстване срещу исторически факт. Но това, в което "поучаваш" не те прави по-човек от всеки, който не те уважава като човек, а те счита за консуматорска торба, с която може да си играе
127
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То си се очакваше такова поведение - след като за НЯКОИ е съвсем нормално в BG гейпарада да съвпада с Черешова Задушница, защо от снимките на Православните църкви в Гърция да не "изчезнат" някои църковни атрибути! Явно това дразни някои клиенти, както някои се дразнят, че ПРЕДИ гащичките памперс се рекламираха от пухкави, розови бебчета, сега бебовците са от всички раси(?!?!?), а и при др. реклами е същото.
126
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НеноКакто написах - на крива ракета, Космосът й пречи. Естествено, че няма да признаеш, че "нашата" религия също е дефектна, защото дори не можеш да го разбереш. Все някъде в нета ще има нещо за confirmation bias - прочети го. Програмирането при всички религии е еднакво - "ние" сме прави, "те" грешат и са лошите. "Нашата" религия и "нашият" бог са истински и добри, "тяхната" религия и "техният" бог са зли. И винаги има едно "те искат да ни унищожат, затова трябва ние да ги унищожим първи".
125
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно е, че Исус не е имал нищо общо с религията, даже е бил нейн противник. Християнската религия е създадена след неговата смърт, за да залъгват хората и да ги контролират. И хората знаейки какъв човек е бил сляпо са вярвали на църквата, която не е нищо повече от педофилска и еврейска организация.
124
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и на Лидл им пречи Историята, друго какво са изтрили да не нараняват "мултикулти" чувствата на "бежанците" от Брюксел до Берлин по новите директиви за щастливите кокошки - драконите от китайските пръчици
123
9
 
8
 
! Отговори
Нено преди 6 години
До Анонимен 123Нашата религия не е създавала никога подобни проблеми, какво ни интересува, че другите са дефектни
122
0
 
29
 
! Отговори
Новина преди 6 години
Чехия осъмна с бойкот на лидл и кауфланд и жълти кръстове върху вратите им. Информирайте се кой е собственикът на магазините, хехе
121
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До CHRISTIANС други думи - на крива ракета, Космосът й пречи.
120
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Християнството, ислямът и юдаизмът всички изискват да бъде потискана "Сянката" (Ид-ът или То). Това води до изтласкването му в несъзнаваната част от психиката и в един момент избива зверски, водейки със себе си разрушение под различна форма - убийства, насилие, психически отклонения и т.н. Хората трябва да опознават активно "тъмната" част от психиката си, защото обратното води до новини от типа "свещеници насилвали групово малолетни", "той беше кротко дете, но уби 10 съученика" и т.н..
119
12
 
5
 
! Отговори
Веско преди 6 години
До Анонимен 120Е, не можах да се въздържа. Говориш точно като полуграмотните ***. Знаеш ли защо са започнали кръстоносните походи? И колко християни са останали живи в Близкия Изток? Айде малко уважение към историята. И за инквизицията са доста противоречиви сведенията.
118
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
истината е, че всяка религия е замислена като средство за контрол от кукловодите.първо са били племенни вождове, после жреци, накрая пастори.поинтересувайте се как е възникнало християнството - в 1ви век, са започнали поредици от събори, на които се е вземало решения какви забрани още да ви наложат. библията е манипулирана, църквата фалшива. християните са роби.исус няма нищо общо със сегашната църква и религия, той е анархистисляма е за примитивни магарета.сори, приятели но това е истината
117
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВескоТи го кажи на избитите от инквизицията и кръстоносните походи
116
8
 
5
 
! Отговори
Веско преди 6 години
До Анонимен 118Е, ти ако не виждаш разликата, кажи го на избитите християни в Нигерия примерно по подобен повод.
115
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Християнинът е широко скроен човек" - този трябва да прочете коментарите по-долу, за да се освести малко. Confirmation bias-ът го е хванал здраво... Мюсулманите скачат на бой за изобразяване на пророка им, християните - че нямало кръстове на някакви си манджи... Открийте раз....приликите.