Санторини, локумите и премахнатите кръстове: Рекламен гаф или?

Търговска верига си навлече гнева на потребителите
Обновена: 5 сеп 2017 17:05 | 5 сеп 2017 11:00,
180

Рекламна кампания на голяма търговска верига разбуни социалните мрежи. Причината - за да промотира седмица на гръцката кухня, тя използвала кадри на християнски църкви, но премахнала кръстовете. Атина реагира светкавично и обяви, че е скандализирана.

Скандалът се разрази, когато потребител от Белгия си купил продукт от магазин на търговската верига, на етикета на който имало кадър от Санторини. Вместо добре познатия пейзаж обаче, на етикета личали църкви, но без християнския символ - кръста.

Продукти от тази серия, промотиращи седмица на гръцката кухня, се появиха и в София, и в цяла Европа, съобщи Bulgaria ON AIR.

От компанията увериха с официално съобщение, че офисът в България не участва в изготвянето на рекламната кампания, но дори и от централата в Германия залагат на "уважението към религиозните и други аспекти на мултикултурното глобално общество".

Според рекламни експерти гафът с изтритите кръстове е не на корпорацията като цяло, колкото на отделни мениджъри в нея.

В Чехия министърът на земеделието призова хората да бойкотират продуктите на търговската верига именно заради рекламната кампания.

В социалните мрежи пък се появиха множество карикатури, свързани с логото на компанията.

А други потребители в социалните мрежи отбелязват, че в седмицата на арабската кухня, не бяха премахнати минарета и друг символи, характеризиращи мюсюлманския свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е гаф. Просто върви ислямизация на Европа. Миналата седмица един професор от БАН в статия обясняваше, че при Османската империя сме изживели апогей. Предатели.
173
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С това ме загуби Лидл! Рядко пазарувах, но сега ще ги подминавам. Да са мислили!
172
1
 
6
 
! Отговори
. преди 6 години
Гърците реагираха и когато една испанска фирма пробутваше промоция "деня на дявола" , гърците отговориха на кампанията с "айде сикктир със скапаните ви очила ще ми празнувате дяволи и простотии. В Суджукленд никой не би реагирал, може би единици, които щяха да бъдат обвинени(?), че са "големи моралисти" , затова те гърците ще имат държава, а *** ще е територия.
171
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До наблюдателНатам вървят нещата, но мисля, че ще се справим и с това.Не ни е сефте да борим де..били от всякакъв вид, които виртуозно могат да създадат проблем и там, където го няма!
170
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SSПич,В периода на късния социализъм един млад по онова време наш актьор беше имал някои затруднения заради това, че баща му 7 години е бил в Белене.Знаеш ли защо е бил там?Защото преди 09.09.1944 г. е завършил медицина в Германия и поради това на печата върху дипломата му имало свастика!На някои нашенски управници дотам им е стигал акълът. Лошото е, че днес България е в ръцете на тези същите!
169
0
 
14
 
! Отговори
:( преди 6 години
Да не си правят експерименти със символите на вярата ни и с нашето търпение,за да не видят в действие потвърждението нанародната пословица "Да би мирно седяло, не би чудо видяло!"
168
1
 
14
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Все повече ще се засилва натиска върху християните в Европа и ще се стигне до открито преследване на християните в не много далечно време.Четете пророчествата на Слава Севрюкова, там всичко си пише. България ще загуби части от своята територия, мюсюлманите ще превземат Рим. Вече не говорим за християнска Европа, а за мултикултурна Европа. Умишлено нормалния бял човек се заменя с черен агресивен мюсюлманин.
167
0
 
20
 
! Отговори
антиглобалист преди 6 години
Аз освен тези немски вериги бойкотирам и шведската ИКЕА- укрива данъци в Люксембург.И ми омръзна в уж европейски вериги в каталозите им да ни натрисат чернокожи,арабски физиономии и всякакви ***.Чувствам се дискриминиран.В Африканските и арабските вериги магазини(има ли такива?) да си слагат техния облик.В Европа НЕ.Европейския континент е на бялата раса.Изброените по горе да си вървят и да сътворят нещо в собствените си ареали.Не все наготово.
166
5
 
2
 
! Отговори
Alsal преди 6 години
Nova reklama...Bulgarite sa izkupili kolekciata maje na Haidito...da vidim sega mogat li izkupi kolekciata ot elinski krastcheta?!
165
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не просто бойкот, а активен бойкот! Кой например ще купи нещо с нарушена (случайно разбира се!) опаковка!?
164
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 150С тези рекламни кампании е трудно да изчезнат клиентите на Лидл Ако Лидл спрат рекламата ще доведе до изчезване на клиенти Цялата верига се крепи на реклама
163
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целия магазин е като *** битак.Има много пакетирани стоки с найлон.
162
19
 
5
 
! Отговори
майко мила преди 6 години
Хора, сериозно ли мислите, че това ни е най- големия проблем?!!! Измества се фокуса, целенасочено, а се върнахме в мутренските години- стрелби на пиянска сбирка, отвличане, убийства през ден....
161
1
 
13
 
! Отговори
мулти преди 6 години
До Анонименкато не иска църква от Санторини, да си опакова локума с картинка на джамия от Мароко, но да не маскира сърповете в "глобално уважение", че няма му се размине само с глоба авторско право и обезщетение за накърняване национални и религиозни символи и чувства
160
3
 
30
 
! Отговори
Бойкот преди 6 години
Не пазарувайте в Лидл и Кауфланд и без това ни лъжат -доказаха го и с проби а и ние не сме второ качество хора!
159
3
 
38
 
! Отговори
ШИХАН преди 6 години
Когато човек плюе в извора после ще пие храчки. Европейци, които плюят в извора на своята култура - християнството ще станат първо *** а после бездомници. Но до там се стига с либерастията - директно в клозета на историята.
158
4
 
26
 
! Отговори
SS преди 6 години
аз пък си обичам свастиката, много по древен символ от кръста, олицетворява слънцето, началото на живота.....
157
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може пък производителят на локум да не иска кръстове.
156
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мога да татуирам безплатно кръстчета на челото на всеки на който му липсват в опаковките. Не мога обаче да ви нагъвам мозъченценцата.
155
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От години не стъпвам в Лидъл, там е ужасно.