5 км за 30 мин. – линейка с болно дете блокирана от коли на "Тракия"

Медиците бързат към "Пирогов", но аварийната лента е запушена
63

Пореден абсурд на пътя заради желанието да стигнеш по-бързо. Линейка с тежко болно дете на година и половина пропътува разстоянието от 5 километра за повече от 30 минути.

Причината- неправилно спрели в аварийната лента на магистрала "Тракия" шофьори, съобщи Bulgaria ON AIR.

Две катастрофи са образували километрично задръстване. Екип на детската реанимация към "Пирогов" пътува от Бургас за София с дете в тежко състояние с вирусно заболяване.

Въпреки категоричната забрана, десетки шофьори са спрели в аварийната лента и правят пътя на линейката невъзможен. Пътните полицаи, които регулират движението, вместо да пропуснат линейката, я спират.

Защо максимата да минеш метър пред другите може да коства живота на нашите деца – разказва Виктор Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
10
 
10
 
! Отговори
Карък преди 6 години
Ех, защо, когато бях в болница, не беше тази докторка от снимката..а все дебели лелки... :(
27
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никъде в чужбина не съм виждал шумни мотористи да форсират двигателя и да вдигат невъобразим шум.А тук това е максима.До кога?Бай *** иска да покаже на целият свят, че кара мотор.
26
0
 
13
 
! Отговори
www преди 6 години
то за полицията това е престъпно бездействие.
25
3
 
9
 
! Отговори
www преди 6 години
До Георги ГНяма нужда от патрулка. За 30 минути от магистрална полиция 5 пъти можеха да са на мястото. И можеха да напишат 10 акта. Като изглючим всичко останало, дори бюджета е на загуба от тези безхаберници. Да не говорим колко нерви щяха да спестят на останалите хора, които съвестно спазват правилата. Дали спестените нерви няма да предотвратят някоя катастрофа? В казармата имахме една приказка: Сери бавно, службата тече. Докато за казармата това е оправдано от безсмилието и,
24
5
 
41
 
! Отговори
Георги Г преди 6 години
Следващия път пред линейката да има патрулка, хем да всява респект и да спомага за разчистването на лентата, хем после записа от камерата на предното стъкло да се използва за разпращането на честитки по пощата на стотиците тапаци/тарикати. Няколко такива акции, и този "феномен" рЕзко ще секне.
23
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докторите са виновни.
22
2
 
38
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
Защо вместо да спират линейката, полицаите не напишат по един акт на всеки спрял незаконно в аварийната лента???Хем държавата ще напълни хазната, хем тарикатите другия път ще се замислят дали да нарушат закона.
21
1
 
32
 
! Отговори
www преди 6 години
А къде е полицията??? Вероятно дебне някой със забравени фарове или да говори по телефон. Естествено още една опция е да се се опнали под сянката на някое дърво и да дебнат Михаля. Никога и никъде, когато и където има нужда от полиция не можете да ги намерите. Ако видят потенциален проблем, директно обръщат посоката и бягат за да не вземат да си отворя работа.
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да имаше там един бързоходен булдозер, да кара и да гази всичко що се е озовало в аварийната!
19
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, нали си има йерархия в това МВР? Тези медии да започнат да търсят отговорнонст по реда. Тия полицаи ако не могат да коментират действията си, да се пита шефа на РПУ-то или говорителя му. Ако те не са отзивчиви - отиваме при министъра на МВР. В крайна сметна на парламентарен контрол трябва да отговорят конкретно колко от каращите в аварийната лента са получили честитка за 1000 лв. Ако отговорът не е задоволителен - оставки по реда: полицаи, шеф на РПУ, ако трябва и министъра да си ходи
18
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами гърците не са татари с две думи. Затова Солун е един нормален град.
17
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, нали има глоби за движение в аварийната лента? Питайте министъра на вътрешните работи защо извършителите не са установени? Защо не са глобени?Значи вижда се,че се нарушават правилата за движение, вижда се наличие на контролни органи, вижда се и тяхното бездействие. ЗАЩО?
16
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Солун и аз това съм си мислил. От една страна жалко, че не е български, защото Бяло море си е нещо друго. От друга гърците се грижат много добре за града, няма грозни панелки, няма "Младост", "Люлин" и други недоразумения. Няма мърсотия и кал навсякъде. Няма разбити тротоари и пътища, няма намръщени хора. Нямали са комунизъм с две думи.
15
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте приравнявали турците с шведите.Явно не познавате нито един турчин.Разликата е, че те са чисти, учат, пращат децата си на училище, работят, плащат данъци и сметки.Стига с този расизъм.Така с тези комплекси дето се опитвате да избиете до никъде няма да стигнете.По света всеки като чуе "българин" и си мисли точно за шведи.Българите в чужбина като чуят "българин" и се плашат, защото най-големите мизерии се правят именно от сънародници.Все турците са ви виновни за всичко.
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Татария всеки ден четем само подобни новини. Винаги на последно място във всичко.
13
7
 
6
 
! Отговори
До дедо преди 6 години
Да бе в Солун са много културни шофьорите, по-зле и от България
12
3
 
13
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
До АнонименХахах и аз вчера докато се разхождах из Солун се замислих, добре че не е наша територия вече та да сме го прецакали. Така е за съжаление
11
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бърза, преуморения балканец, че някой да не му вземе мястото в хотела- и да не е някой друг българин да се добере до блок-масата преди него и да оплюска де що има и да напълни котелките.Кога се принизихме толкова в същестВуванието си. Като одите по гръчко, поне нещо видяхте ли. Имат стотици манастири от средновековието, по острови, по скали ...
10
57
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах я мякащата докторица по телевизията,има поведение на неколандрисвана. Ако случаят е бил толкова спешен, да са транспортирали детето с хеликоптер или със спартана на бистришките тигри,а не да го клатят по дупките часове наред. А за КИАците, без коментар, то това е в района на *** палки.
9
1
 
47
 
! Отговори
Men преди 6 години
*** трябва да бъдат уволнени на секундата и повече държавна работа да не помирисват. Всички коли в авариината лента, на които могат да се видят номерата да бъдат привикани и глобени.