Нагли шофьори в аварийната – само нов закон ще ги спре!

Повече патрулки и засилен контрол също биха помогнали
45

Наскоро бяха пуснати кадри от линейка, която се опитва да си проправи път през нагли шофьори, които блокират аварийната лента на "Тракия". В публикуваното видео във Facebook се вижда как въпросните хитреци запречват пътя както напред, така и назад на екипа на Бърза помощ.

Още по темата

"Причината да забелязваме все повече шофьори да се движат в пътната лента е поради неясно дефинирания закон", обясни председателят на МЕНСА Христо Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

Според него имаме право да се движим там само при технически или медицински проблем.

"Това ще рече, че ако ни боли зъб или не ни работи климатикът можем да сме в аварийната лента. Изключително глупаво е дефиниран законът и е прекалено лесно някой да си измисли алиби", каза той.

Според председателя на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Илия Тодоров единствено предефиниране на закона няма да реши проблема.

"Определено има много пролуки в закона за движение по пътищата. Имаме нужда от нов закон, а не кърпен над 70 пъти. Но дори и новият закон не би оправил изцяло нещата. Видео контролът е най-добрата превенция, тъй като няма как да сложим патрулки да пазят аварийната лента", отбеляза той в студиото на "България сутрин".

А Христо Тодоров добави, че не камерите биха променили неправомерното движение в аварийната лента, а изричната забрана и строгите глоби за подобни действия.

За финал на разговора бившият директор на "Пирогов" доцент Спас Спасков посочи, че моралът е еднакво важен на закона, тъй като винаги ще има ситуации, които правилата няма да могат да предвидят и трябва да се действа съгласно вътрешният за човек кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато катаджиоте не познават закона и правилника, нищо не може да промени ситуацията! В България КАТ е репресивен орган, чиято единствена цел е налагане на глоби, а не основната им задача - контрол на трафика! За да има някаква промяна, то управлението на тези органи да се смени с хора, които имат нормално мислене, а не с нагаждачи.
13
0
 
11
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Сега ще направят убийатвенни гложите,и пак нищо няма да,се промени.Важно е да,се пълни "фонд безопасност на,движението".Все пак нужна е черна каса и "фонд"от където да идват.Тук не се решават проблеми,тук се създава почва и комфорт за проблемите,за да се пълняд джобове.Хората ..кучета ги яли.А проблемите по пътищата могат да се ,решат само за 6месеца..но желание и М О З Ъ К трябва..
12
1
 
11
 
! Отговори
Men преди 6 години
До шматкаАбсолютно, *** са първи като трябва да искат пари или да бият хората, но ако трябва да свършат нещо полезно никакви ги няма...
11
0
 
32
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Полицията господа полицията е в основата на хаоса.След като няма кой да прилага законите няма закон който да оправи хаоса.ВарнаМасово коли паркирани след(и под)знак Забранено паркирането и никой не ги вижда.Коли паркирани по тротоари и зелени площи и пак никой не ги вижда.Едно елементарно ПТП се обработва два часа
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само ниви закони ,а й тяхното прилагане.
9
0
 
15
 
! Отговори
Ми той умрял ма преди 6 години
То наглярството си е повсеместно ,а спзващ се се закон няма. Сиреч не ни трябва нов закон ,а спазващ се такъв!
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от 01.09. тази година Сърбия въведе строг контрол на скоростта по магистралите си. 120 км за час. Доста наши пишлемета свикнали на безнаказаност ще дадат фира.
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми манталитета е такъв. Народа не спазва елементарните правила за движение по пътищата, които освен всичко пазят живота и здравето му, какво става за останалите закони и правила.*** всички са много ербапи и псуват и изискват от държавата нормален живот. Ми не ни се полага такъв. Ние просто не го заслужаваме.
6
2
 
21
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Глоби глоби глоби. Това е. Ще отнеме време, но ще свикнат, че тарикатлъка излиза скъпо. Глобите трябва да са според доходите обаче. Щото 1000лв за някои хора е джобни.
5
13
 
4
 
! Отговори
Мончо преди 6 години
До ПончоДраги Пончо,това по някой път е нормално за нашите географски ширини при положение че ти се движиш примерно със 110 км/ч,изпреварващия те от ляво с 200 и присветкащи фарове.Та откъде да те изпревари в същия момент онзи който се движи със 140 км/ч?!
4
2
 
7
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
Всичко е до възпитанието, като дойдох тук работих в един ресторант и вечер (12-1) ме прибираше един колега с колата. И по някога се е случвало да ни засече червен светофар на пешаходна пътека на еднопосочна улица , даже не е кръстовище , и спира човека и чака да светне зелено- няма да псува , няма да се нерви.
3
1
 
30
 
! Отговори
Очевидец преди 6 години
В Гърция едни нашенци - парапитеци направиха същия номер и бяха излекувани на мига. Ще го помнят цял живот. Но тук има държава само, когато трябва да се открадне нещо.
2
2
 
9
 
! Отговори
законотворец преди 6 години
А най-добре е да има бетонна стена, отделяща аварийната лента от основните и тук-там врати за влизане в нея.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През нео-демокрацията карахме в авариината лента, защото имаше 50% по-малко дупки, но сега като ви направиха нови магистрали, чии го дирите там?