Полицаите не щат нощни дежурствата за 25 ст. труд на час

Чистачките взимали двойно повече през нощта, дават им по 50 ст.
75

Мотивирането на полицаите за нощен труд с 25 стотинки за час нощно дежурство е изключително несериозно, отсече председателят на синдикалната федерация на МВР Илия Кузманов в ефира на "България сутрин".

"Колежките чистачки в МВР получават по 50 ст. за нощен труд, а полицаите - 25 ст. Това е изключително несериозно. Заповедта беше издаденя на 4 юли, след което сме изпратили нашето становище и изведнъж се появява същата заповед със същите стойности. От 5 юли до днешна дата диалог наистина няма, продължава кореспонденцията по медиите", разясни ситуацията той.

Гостът на Bulgaria ON AIR уточни, че става дума за сума от порядъка на 2 лева на нощна смяна или 16 лева на месец за 8-те смени, които може да даде един полицай.

"На 12 септември има заседание на Съвета за социално партньорство, на което ще се дискутира поне част от проблемите. Дадохме достатъчно аргументи. Сега търсим аргументи защо отказват увеличение на заплащането. Валентин Радев обеща в национална медия увеличение от 20%. Той да отговори как от март до септември се изпариха тези 20% увеличение", каза още Илия Кузманов.

Той е на мнение, че има сериозно подвеждане на МВР шефа от правно-нормативната дирекция в МВР. Темите са специфични, нормите са правни и има начин да бъдеш подведен, убеден е Кузманов.

Той предупреди, че протестите на полицаите ще продължат, но ще бъдат в рамките на закона. Засега те изчакват това, което ще се случи на заседанието на 12 септември.

Следва голям национален протест, ако няма промяна на ситуацията, а след 5 януари полицаите могат да откажат извънредния труд.

"Ще дадем ясен знак на Европа, че се чувстваме дискриминирани", отговори Илия Кузманов, запитан дали протестите на полицаите могат да причинят неудобства по време на европредседателството ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Полицаите не щат нощни дежурствата за 25 ст. труд на часЧистачките взимали двойно повече през нощта, дават им по 50 ст."Ами вместо да мрънкат - да свалят пагоните и да ходят да стават чистачки. Чакай, забравих - чистачките не получават по 20 заплати при пенсиониране и не се пенсионират на 45...
42
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И наглостта и нахалството трябва да имат граници!Работата не им е лесна,но и привилегиите не са им малко!Хайде да вдигнем заплатите изведнъж на всички ,какво става,инфлация и така до след няколко години!Доходите-нагоре,но бавно и устойчиво!
41
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КелешКаква е тази стартова заплата от 2000лв. Може, но като станат академици, не с първо или второ основно образование, полуграмотни, с правопис и краснопис да не говорим, чел съм подобни неразбираеми писания.Полицаят те спира без причина, държи се като направо надменно като мутра, подигравателно, пърси ти косурчетата за да докаже колко е велик, а самият той със сигурност е с много повече щото е власт. Кой им държи сметка?
40
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама нали полицаите не стачкуваха за пари първоначално , а само за по добри условия на труд, за дрехите, бензина и пр. а сега лъсна истината че, всичко е за повече и повече пари.Колко пенсионери работят в МВР и получават пълна заплата плюс пълна пенсия т.е нещо към 2000 - 2800 лв. Просто вече никой не ги подкрепя.
39
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЯКОЙ ПО НАДОЛУ ПИТА КАКВА РАБОТА ВЪРШАТ- ВЪРШАТ ТАКАВА РАБОТА ЗА ТОЛКОВА ПАРИ- ЗАТОВА ОТИВАТ ХОРАТА В ЕВРОПА И МИЯТ КИНЕФИ, ЩОТО И ТУКА ЧИСТЯТ ФЕКАЛИИ, АМА ЗА 25 СТИНКИ НА ЧАС
38
12
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
като не им харесва напускат -те като не казват какво вършат как да им плащат.
37
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който не му харесва да напуска! И без това данъкоплатеца изнемогва да хрантути 60 хилядно МВР
36
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, господа полицаи, чистачките получават повече пари от вас, защото си вършат работата по-добре от вас.Какво точно направихте последните 10-15 години?Намаляха кражбите по селата? Намаляха жертвите на ПТП? Действате превантивно срещу насилието в училищата?Водите една куха статистика, за която не са необхдими 100 000 човека, а 1 компютър и един човек който да въвежда данните в него.А, да. Сетих се. За последните 10 години, охранявахте един автобус на жълтите павета и биехте хората.
35
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що изобщо си правите труда да коментирате-това си е поредната подигравка на управлаващите без значение дали става дума за полицаи , военни ,учители или лекари -гаврата е повсеместна. И как може да очаквате изобщо ченге със заплата под 1000лв. да ви разследва адекватно кражби или присвояване за милиони?????Осъзнавате ли какъв нонсенс е това?!
34
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Махайте 50% от държавния апарат с помощта на електронно правителство и увеличете заплатите 3 пъти.Текущото положение е вредно и не професионално.
33
1
 
34
 
! Отговори
nerealist преди 6 години
Не заемам ничия страна, пиша по принцип- нощният труд не се заплаща адекватно във нито една сфера. Не е нормално добавката да е 0.20 или 0.50лв на час. Нощният труд е свързан с много повече усилия, умора, трудна концентрация и куп неудобства, които човек трябва да превъзмогва, за да е продуктивен и пълноценен. Това са чисто физически и психически предизвикателства, свързани с режима на труд и почивка на всеки човек. Тия стотинки и за 1 кафе не стигат.
32
9
 
31
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
С риск да отнеса хейта и минусите - това си е гавра с полицаите. Попадал съм на всякакви, но 25 стотинки на час си е гавра. Трябва да се оптимизира МВР, стартовата заплата на полицаите да е 2000лв и така ще се пресече корупцията. Сигурен съм, че и те ще си вършат по-коректно работата. Ако и заплащането им се обвърже с резултатите, ще имат още по-голям стимул. Тъжно ми е за полицаите, че защитават хората, които се гаврят така с тях, а не го заслужават. Всички ние не го заслужаваме.
31
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На който не ми изнася да напуска ...търтей трябва за нощно спане да им плащат.какво стана с реформата в МВР.да излезем набконтрацпротест срещу ушев.
30
1
 
6
 
! Отговори
До компетентен преди 6 години
Не не съм схванал, само където го написах малко по долу това че въпреки че това е добавка а не заплащане за час отново е смешно. А ти след като прочетеш един коментар и плагиатстваш констатация много ли си компетентен не разбрах?
29
6
 
11
 
! Отговори
До Гошко преди 6 години
Имаш ли някаква представа каква е полицията по Европа? Аз имам за Германия, не са от най интелигентните, но затова пък им се осигуряват отлични условия на труд. Може би над 30 процента са жени, говоря за редови полицай, карат мерцедес Е класа и правят страхотни Ор гии(справка - изгонените 200-300 берлински полицай около срещата на г 20)
28
8
 
9
 
! Отговори
Компетентен преди 6 години
До До Чакам Те не получават САМО по 25 ст. - тия стотинки за добавка към часовата ставка! Схвана ли?! Но тъй като повечето от тях изобщо нищо не работят...може би 25 ст./час е най- подходящото заплащане за тях!
27
5
 
12
 
! Отговори
biko bo преди 6 години
Това е омагьосан кръг създаден и подържан най-вече отГерб с цел. Некадърни са, но и с това заплащане стават и корумпирани. Полицията е основополагащ стълб на една държава. Що се поставят в това положение е ясно.
26
2
 
18
 
! Отговори
До учител преди 6 години
Повечето от вас като Учители на нацията трябва да сте непримирими със всяка една подигравка която се извършва и спрямо вас. И да протестирате както през 2012 ако несериозно лъжа. Но и вие отдавна сте се отказали понеже това е идеята да ни задълбават в битовизми и да се чудим как да оцелеем докато те се возят в коли за по 1милион, правят служебни обади за по 3-4 хиляди лева спят по държавни резиденции и всичко това го плащаме ние! Понеже те още вярват че са с кралска кръв или по точно ние вярвам
25
9
 
19
 
! Отговори
Гошо тъпото преди 6 години
Най-голямата и най-некадърна полиция в европа отново настоява за повече пари. За смяна на работата обаче дума не може да става - какво друго могат да работят тези търтеи, освен да изнудват и рекетират хората и да сътрудничат с престъпниците? Ами да ги намалят наполовина и да удвоят заплатите на останалите. Те и без това повечето търтеи са за затвора, а излезли да прилагат закона. Най-голямата организирана престъпна група в БГ е полицията.
24
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За такива пари имате нахалството и да искате резултати и полиция като в САЩ -ами няма да получите и имате рработеща полиция. Глупаците които да ви работят за без пари свършиха. Народа го е казал ЗА ТОЛКОВА ПАРИ ТОЛКОВА РАБОТА.