Полицаите не щат нощни дежурствата за 25 ст. труд на час

Чистачките взимали двойно повече през нощта, дават им по 50 ст.
75

Мотивирането на полицаите за нощен труд с 25 стотинки за час нощно дежурство е изключително несериозно, отсече председателят на синдикалната федерация на МВР Илия Кузманов в ефира на "България сутрин".

"Колежките чистачки в МВР получават по 50 ст. за нощен труд, а полицаите - 25 ст. Това е изключително несериозно. Заповедта беше издаденя на 4 юли, след което сме изпратили нашето становище и изведнъж се появява същата заповед със същите стойности. От 5 юли до днешна дата диалог наистина няма, продължава кореспонденцията по медиите", разясни ситуацията той.

Гостът на Bulgaria ON AIR уточни, че става дума за сума от порядъка на 2 лева на нощна смяна или 16 лева на месец за 8-те смени, които може да даде един полицай.

"На 12 септември има заседание на Съвета за социално партньорство, на което ще се дискутира поне част от проблемите. Дадохме достатъчно аргументи. Сега търсим аргументи защо отказват увеличение на заплащането. Валентин Радев обеща в национална медия увеличение от 20%. Той да отговори как от март до септември се изпариха тези 20% увеличение", каза още Илия Кузманов.

Той е на мнение, че има сериозно подвеждане на МВР шефа от правно-нормативната дирекция в МВР. Темите са специфични, нормите са правни и има начин да бъдеш подведен, убеден е Кузманов.

Той предупреди, че протестите на полицаите ще продължат, но ще бъдат в рамките на закона. Засега те изчакват това, което ще се случи на заседанието на 12 септември.

Следва голям национален протест, ако няма промяна на ситуацията, а след 5 януари полицаите могат да откажат извънредния труд.

"Ще дадем ясен знак на Европа, че се чувстваме дискриминирани", отговори Илия Кузманов, запитан дали протестите на полицаите могат да причинят неудобства по време на европредседателството ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
6
 
! Отговори
Н.танев преди 6 години
Кой не е давал нощни дежурства нищо не знае ,ние бьлгарите вместо да сме единни като гьрците само се нападаме затова сме на това дередже
62
4
 
1
 
! Отговори
Letin преди 6 години
Da napuskat. Da stavat eurodeputati togava. Vij Sergei Nekov kak ne se oplakva...Nito daje Shengen se oplakva...
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Неа до 45НЕ Е ВЕРНО. ПРОЧЕТИ ЗАКОНА.
60
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави са! И аз не бих си направил труда, да спя за 25 стинки ;)
59
22
 
15
 
! Отговори
Бай Данчо Страпона преди 6 години
Най-долната,неука и тьпа част от нацията това е бьлгарския милиционер.Дебел,мьрзелив,подкупен,рушащ имиджа на институцията,това е бг милиционера.Който не иска 25 стотинки прав му път,да ходи по строежите.Мрьсни лентяи.
58
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди една година си изпускам смартфона пред блока.След точно 5мин се връщам и го няма.Случайно съсед минавал след мен и вижда една жена да си взема телефона от земята, без да знае че е моя.Обаче още сутринта случайно става дума и ми казва.Веднага отиваме в полицията, пускаме жалба-знаем коя е жената.Какво ми казаха ли?- не било това кражба,ами имала право в 10дневен срок да върне намерена вещ, и ако не го върне, щели да отидят да я питат- да си намирала телефон?Познайте, още нямам телефон
57
2
 
4
 
! Отговори
Неа до 60 преди 6 години
А ти друго освен препоръчаните книги за 1 клас прочел ли си ? Не си личи .
56
5
 
5
 
! Отговори
Гол Ям Праз преди 6 години
Ей, пари им дават и те не ги искат. Ами тогава държавата да не плаща нищо.
55
6
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
До *** полицай 50:Стига само тези два вагона с книги, да не са били пълни с тоалетна хартия?!
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Търся общаци давам по 70 лева работи се от сутрин до здрач и събота и неделя
53
5
 
7
 
! Отговори
plonti преди 6 години
Чистачките вземат 25 стотинки за нощен труд и още 25 стотинки вредни, защото работят в полицията :-)
52
8
 
12
 
! Отговори
До 50 преди 6 години
Когато си умрял, ти не знаеш че си умрял, но другите около теб страдат. Същото е, когато си *** полицай.
51
5
 
4
 
! Отговори
Неа до 55 преди 6 години
И теб да те няма също
50
6
 
10
 
! Отговори
Ханко Брат преди 6 години
Виц за милиционери, комунисти, мутри, лоши хора като цветан цветаноф и останалите руски ***:- "Чу ли?! Бойко Борисофф бил Умрял"?!- "Не. Но започва добре".............
49
5
 
10
 
! Отговори
Неа до 45 преди 6 години
Полицаите вече се пенсионират на 56 , но това не беше огласено . Пропуснал си го .
48
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чистачките правят чисто,а вие полицайчета, какво сте направили ?
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДРЪМП, ПОЛИЦЕЙСКАТА ПРОФЕСИЯ Е КЛАСИРАНА НА 5 МЯСТО ПО ОПАСНОСТ В СВЕТА Я СЕГА ПИТАЙ ЧИСТАЧКА НА КИНЕФИ НОЩНА СМЯНА НА КОЕ МЯСТО Е ПО РИСК И ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА И - А НА ТЕБ ТИ Е ДОБРЕ ТРОЛЯСВАШ ОТ СУТРИН ДО КЪМ ИКЕНДИЯ И ПОСЛЕ ПАК, А КАТО СПРАТ КОПЕЙКИТЕ КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ ТОГАЗ, ДА НАПОМНЯ ПОЛИЦАИТЕ СА ВЕЧЕ РАЗБИТИ И СЛАБА ВОДА, СЕГА Е РЕД НА ПРОКУРАТУРАТА.
46
6
 
12
 
! Отговори
Курти преди 6 години
До Анонимен 48Колега не сравнявай *** полицай с Доктор. Разликата е поне два вагона с книги. Нито да ги прочетеш, нито да ги пренесеш. А полиция в България е имало само през миналия век. Прочети Алеко Константинов в произведението "До Чикаго и назад". Ако ти е трудно.....***
45
12
 
20
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
Едно е да чистиш тоалетни нощна смяна, друго е да дремеш в патрулката... съответно и заплащането е различно. Странното е, че при "по-добре заплатения" труд на чистачките има свободни места, а за полицаи свободни места няма.Извода? Явно им оттърва да дремят по патрулките. Но ако могат да дремят за повече на час - защо пък да не протестират?
44
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам защо полицаи а наред с тях и разни докторчета и инженерчета непрекъснато мрънкат за заплати. Ами кой за каквото е учил. Още през комунизма да си барман и сервитьор беше супер престижно,да си си доктор и инженер беше символ на балък.Ето и сега. В статиите на за морето са единодушни,че за сервиране на шкембе чорба и бира,трябва да се започва от минимум 2 000 лв, а за доктор и полицай и 800 лв са им много.Така че,никой не ви е крив,че сте станали такива.Като ви е толкова акъла....