Семейство незрящи с малко бебе мечтаят за ремонт

Засега обаче те преживяват с 500 лева от пенсиите си
20
Семейство незрящи с малко бебе мечтаят за ремонт
Снимка: Кадър bTV

Незрящото семейство от Благоевград, което се сдоби с напълно здраво момченце на Света Богородица, мечтае да се нанесе в свой собствен дом, който обаче се нуждае от ремонт.

Младите обаче нямат средства за това, защото засега живеят с инвалидните си пенсии от около 500 лева общо, разказва bTV.

Двамата засега живеят в студентско общежитие, но са изключително благодарни за предоставеното им общинско жилище, което обаче в момента не е в състояние в него да се премести семейство с малко дете.

След като техният случай стана известен, десетки хора се озовали с помощ. За детето има много дрешки, доброволци, които помагат на семейството. продължават да го снабдяват с памперси и храна, бебето вече има и своя банкова сметка.

Малкият Денис и е най-голямото чудо за своите родители.

Бащата Феим незрящ е от бебе, а днес - студент по право, при това отличник. Той вярва, че е равен с всички останали

Майката на малкия Денис – Нурел също не е виждала света. Но с лекота завършва висшето си образование.

"Завърших приложна лингвистика, английски и руски език. Както и магистратура журналистика”, посочи тя.

Двамата се запознават като ученици. И бързо разбират, че са един за друг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банковата им сметка каква е? Има и човечни хора.
13
0
 
5
 
! Отговори
Професор преди 6 години
500 лева получавали. Цецка Цачева плюска 1500 лв. на вечер. като Майка на Нацията.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Б.Б ви каза "Кофти материал" се сърдихте. Оказа се прав.Не е много умен, но го е усетил със здравия си селски инстинкт.Коментарите до тук потвърждават думите му.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тая статия незрящата да беше я писала, нямаше да е толкова неграмотно написана
10
1
 
2
 
! Отговори
nerealist преди 6 години
Пак ще напиша- дотолкова сте заслепен от омраза към хората, че даже не сте прочел статията както трябва, бързайки да излеете отровата си.
9
0
 
3
 
! Отговори
nerealist преди 6 години
До АнонименДокладвате ме и трият постовете ми!Пак ще напиша- дотолкова сте заслепен от омраза към хората, че даже не сте прочел статията както трябва, бързайки да излеете отровата си.
8
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успех и много късмет на тези млади хора и тяхното детенце!!!А за злобарите по-долу ще споделя, че имах съученичка дете на слепи родители, здраво и право дете, което в момента е с добра професия. Родителите й бяха чудесни и в много отношения по-добри от т.нар. зрящи.
7
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
съжалявам, че ще го кажа но би трябвало ако няма баба или дядо това дете да им го конфискуват!!!ЕДНО ДЕТЕ МИ СЕ СТРУВА ОПАСНО ДА СЕ ГЛЕДА ОТ ДВАМА СЛЕПИ!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧОВЕК МОЖЕ ДА НЕ ЧУВА МОЖЕ ДА НЕ МОЖЕ ДА ГОВОРИ!!! НО ТОВА Е ТЪРПИМО!да не виждаш е истинско наказание !! ако не вярвате затворете си очите и пробвайте 1 минута така как е :D
5
25
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
язьк им за образованието защо се женят тези хора кои ще гледа дететото ако вижда следващото поколение няма да вижда стига с тази простотия
4
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имам познат,който като войник по време на учение и след несполучлива операция - ослепя. след това обаче завърши висше, ожени се за приятелката си,има 2 деца....много качествен човек е ! беше отличник. има начини да четат незрящите, не мислете,че някой им подарява дипломите. това не са мамини синковци - връзкари. друг е въпроса за държавата,която се грижи за *** ,но качествените хора сами си се мъчат.
3
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Право с отличие в ЮЗУто и Делян Пеевски е завършил, нищо че едва срича на български.
2
55
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незрящи, че е висше завършили, това по-скоро говори за качеството на висшето образование в България. И магаре да вържеш отпред и на него ще издадат диплома. А детето вижда ли!? Защото ако и то е незрящо, това ще е още едно гърло на доживотна издръжка от държавата.
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е Татария, за сметка на това пък ако тези хора бяха от боята щяха да имат 14 деца и да взимат доволно помощи и да живеят охолно, но за тези хора държавата пари "няма".