"Азербайджанската перачница" уби кариерите на Бокова и Митрев

Разследващият журналист Григор Лилов пред Bulgaria ON AIR
7 сеп 2017 09:37, Елка Василева
58
"Азербайджанската перачница" уби кариерите на Бокова и Митрев
Кадър: Bulgaria ON AIR

Калин Митрев ще бъде отзован като български представител в Европейската банка за възстановяване и развитие, а кариерата на съпругата му Ирина Бокова най-вероятно приключва.

Това предположение изказа пред Bulgaria ON AIR разследващият журналист Григор Лилов, след като преди дни стана ясно, че името на Митрев е свързано с "Азербайджанската перачница" - мащабна черна каса, контролирана от правителството в Баку, през която са минали общо 2,5 млрд. евро.

Още по темата

Междувременно Министерският съвет ще дискутира отзоваването на Митрев от ЕБВР, като преди това финансовият министър Владислав Горанов разпореди проверка по случая.

"Правителството е поставено пред избор, но той вече е взет. Скандалът доби почти политически измерения и много маневри за правителството не останаха. Митрев безспорно е участвал в тази схема, не отрича, че е взел пари. Схемата безспорно е порочна", обясни гостът на "България сутрин".

Според разследващия журналист ударът не е срещу Калин Митрев, дори не е срещу Ирина Бокова. По думите му скандалът цели по-скоро да разклати позициите на Азербайджан.

Вчера министерството на Азербайджан обвини американския милиардер Джордж Сорос за скандала, а Григор Лилов си обяснява това с факта, че журналистите, които обявиха престъпната схема, са финансирани именно от него.

Според него азербайджанската афера е свързана с "Панамските досиета".

"Илхам Алиев печели изборите в Азербайджан, Бокова го поздравява от името на ЮНЕСКО, открива фотоизложба в Париж, постъпват пари в "Данске банк" и от тях едни пари са преведени светкавично на Митрев. Когато човек погледне хронологията, ще види много такива съвпадения", обясни още журналистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
20
 
! Отговори
Бокови-червени прест преди 6 години
Крушата не пада по-далече от дървото. Каквато е фамилията Бокови - червени престъпници и крадци, такава е и Ирина Бокова...
36
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БомБокова се доказа отново.
35
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато има комунисти на големи позиции ще бъде все така. Лошото е, че нямаме правителство (а и премиер), който да не е скачен с комунистите и да иска да се пребори с тях. При нас мафията и комунистите ще продължат да си управляват
34
4
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Ако този Митрев е агент "Симеонов"от Перник,какво прави на тази длъжност ?Просто да си обира чукалата и откъдето се е пръкнал.
33
6
 
8
 
! Отговори
в София крадат яко преди 6 години
Около 5 000 000 000 живи лева крадат от народа през Минситерство ан транспорта в момента подават от БДЖ,..Някакви пътнически превози спечелили над 4 500 000 000 ограбени от народа за некакви уж обществени поръчки..
32
6
 
6
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 6 години
ALO терористите на власт в София ограбват десетки милиарди от БЪлгарския народ и ги перат през Оперативни програми към доказано престъпни министерства и ведомства.
31
6
 
9
 
! Отговори
.bolbov преди 6 години
Алчни гадни политически предприемачи неизчистени от сталинските тройки компроментираха комунизма и си устоиха светло капиталистическо бъдеще върху труповете на милиони хора по целия свят отдали своя живот в името на всеобщо човешко добруване .
30
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие нормални ли сте!Всяка страна има фондове за пропаганда и лобиране. И САЩ имат,не е в Азербайджан проблема,а в алчните души използвали обществена позиция,пък дали лична сметка...апропо всичките са такива..и партиите са за вас,те са безпартийни мошета....
29
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А как само ни убеждаваше комунистическата вампирка, че не била крала. То си им е в кръвта, къде мандра, къде куфарче, къде завод, каквото могат го отнасят.
28
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 21 - 23Ооооооооооо, щом като до тебе не може да дойде нито смисъла на цялата тази дандания около "перачницата", нито коментарите........значи си ясен! Ти си от тия, "студентите" от "университетите" на шорошчето, които излизат по-елементарни и от чехълчетата! Какво да спорим с теб......
27
6
 
21
 
! Отговори
НАГЛОСТ преди 6 години
Това са червените незаменими кадри!!!! Добре,че никой не е разровил около нашите гълъбчета в правителството. Всички са кадри на любимата партия и са незаменими за бащицата с големите локуми. За Доган разбрахме от бати ви Бойко,че не е взел нито лев за Цанков камък. Сега остава да ни съобщи и за това величие,че не е взело нито цент за лобиране. Консултациите са разрешени със закон у нас!!!!
26
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9Митрев изобщо не е попаднал случайно, както си мислиш. Просто Бокова не може да рискува да бъде бенефициент по паричните преводи в знак на благодарност за лобизма й от позицията на ЮНЕСКО в полза на ЕТ Азербайджан - Гейдар Алиев и затова е прехвърлила плащането по сметката на мъжа си. Онзи пък да не остане по-назад от Доган, и той се направил на хидроинженер-консултант ... Дори не се притесняват, че алибито не издържа. Нагли са, защото не им пука - мислят се за недосегаеми.
25
7
 
8
 
! Отговори
Десен комунист преди 6 години
логика - изсичаме и застрояваме всичко зелено, за да печелим. После ревем, че въздухът е мръсен. Почваме да дерем шофьорите, за да печелим. Въпреки това овцете пак ни преизбират на следващите избори, защото са овце. Кой не скача е червен.
24
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 17Ха-ха-ха-ха-ха..........точно пък на шорош-чето си тръгнал да му лъскаш "имиджа"! ОТ ТАЗИ *** освен подмолни гадости НИЩО СВЯСТНО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА!!! Не случайно ДАЖЕ в краварията искат да го обявят за терорист! Развращаване на младите хора, пълно подчинение на престъпни намерения...........КАКВО ХУБАВО ИМА В РАЗНИТЕ ТАМ "ЦВЕТНИ РЕВОЛЮЦИИ" И "МАЙДАНИ"???? ОСВЕН РАЗРУШАВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА И ПОСЛЕДВАЩО РАЗГРАБВАНЕ.............АРЕ БЕГАЙ СЕ СНИМАЙ НЯКЪДЕ.....
23
8
 
11
 
! Отговори
До 21 преди 6 години
До АнонименСтига си тролил.Пий поне едно кафе преди да започнеш да заработваш копейките.Чети статията и тогава коментирай.И къде намеси "краварите" в цялата статия, ушанке?
22
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех, този Сорос!!!На всички леви корумпета, все той им виновен.
21
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3В краварията КОРУПЦИЯТА СИ Е НАПЪЛНО ЗАКОННА, ТАМ ОБАЧЕ СЕ НАРИЧА "ЛОБИ"!!!! И затова там няма да чуете за корупция! А когато решат, че трябва да премахнат някакъв друг режим, просто го обявяват за "корумпиран" и......готово!!! При тях може, при другите не! Просто и ясно!
20
7
 
24
 
! Отговори
Бам Бам преди 6 години
Митрев и Бокова ни обясняват, че парите били декларирани и данъците шм били платени ... Абе михлюзи, вие може да сте забравили, защото почти не сте се връщали в България от години, но ние не ядем доматите с колците. Пределно ясно е, че целта на прането на пари е те да бъдат легализирани. А легализацията задължително минава през плащане на данъци. Това изобщо не ви оневинява. Уличени сте в мошеничество, защото перете пари, а не защото не им плащате данък. Нямате оправдание. Престъпление си е!
19
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че са англичаните. Те разкараха и Пияницата Славков. Аман от комунистически мутри навсякъде. Тези нямат чест, достойнство, честност, възпитание.
18
15
 
12
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
Ти пък нищо не каза. Точно Сорос и измислените му фондацийки са най-големият перач на пари в света.