Боят на улицата -– без правила, треньори или арбитри

Инструктор обяснява как да се защитим в случай на агресия
7 сеп 2017 12:15, Василия Пейчева
14

4076 гледания   |  Още видео

"Самоотбраната не се състои само в юмруците и ритниците, тя започва много преди да е възникнала конфликтната ситуация". Инструкторът по самоотбрана Димитър Попов гостува в "България сутрин", за да даде своите практически съвети как да се защитим в случай на агресия по улиците и да сподели повече за обучението по бойни изкуства.

Гостът на телевизията преподава бойното изкуство Винг Чун, което възникнало в Южен Китай, но не е оповестено през кой период.

Пред Bulgaria ON AIR Попов заяви, че на улицата няма правила, треньори или арбитри, хората носят различни предмети, зависят от агресията, която носят в себе си, затова няма конкретна рецепта за справяне с конфликтните ситуации.

Агресорът избира по-слаби жертви, предупреди инструкторът. Попитан по какви причини хората идват в залата по бойни изкуства, Димитър Попов изброи:

"Най-често идват, когато осъзнаят, че не могат да се справят с житейските си проблеми, разбират, че има много агресия по улицата и решават да се преборят с нея като започнат да тренират бойни изкуства. Други пък се записват, защото чувстват агресия вътре в себе си и искат да се научат да се бият, за да се покажат пред приятелите си".

Инструкторът обясни как учениците разбират колко опасно може да бъде поведението на улицата едва по време на тренировките и започват да поглеждат по-реално на дадена ситуация.

"Ако някой е бил агресивен, в процеса на трениране това поведение намалява", заключи Попов.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Учител по Винг Чун преди 1 година
Интересно интервю!
Бих искал да внеса само няколко уточнения...
1. Винг Чун може и да е измислен от жена, а може и да не е. Това е само легенда, която не почива на никакви исторически извори. По скоро това е алегория, която иска да ни наведе на определен начин на мислене - да мислим и действаме от позицията на по-слабия.
2. Няма школа по Винг Чун, в която тренировките да струват 3 или 5 лева. По правилната цена е 10 до 30 лв.
13
0
 
0
 
! Отговори
до asdf преди 1 година
Свалям Ви шапка. Ако повечето хора презираха такова поведение, а не изразяваха възхищение спрямо такива тренирани побойници, щеше да е далеч по-добре.
Един боец с дългогодишен опит да нападне нищо не подозиращ и нетрениран човек под предтекст че го е издразнил е по-долно ако с моите 8 години опит като хандбалист да забия топка в главата на нищо неподозиращ човек с все сила.
12
0
 
12
 
! Отговори
Кривондел преди 1 година
Откакто господин Колт е измислил револвера, човек трябва да е малко по-вежлив.
11
0
 
9
 
! Отговори
asdf преди 1 година
Аз също тренирам сериозен боен спорт, но никога не ми се е налагало да го използвам на улицата. Това може да се случи само в много крайни ситуации. Първо, да тренираш и да биеш съперник без спортна подготовка е крайно недостойно. Второ, дори да го набиеш, не знаеш на кого попадаш. Може после да ти стъжни живота. Така че, избягвайте физическата саморазправа, колкото е възможно. Ако някой се мисли за голям бияч, да отиде в залата, там бързо ще го поставят на място.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Омръзна ми да бъда нинджа!
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България всеки индивид от мъжки пол се мисли за самороден талант на уличния бой и на шофирането, затова и двете се практикуват без много мисъл и уроци.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При екстремна ситуация на улицата най важното е да се запази самообладание. Тренирал съм джудо но го ползвам само при неизбежна отбрана. Никога не предизвиква екстремни ситуации а гледам да ги потуша. Първо с думи които ако не подействат приминавам към действие в случай че отсрещната страна ме предизвика както се случва в много от случаите. Много от агресивните хора се нахвърлят като си мислят че отсрещната страна ще им клекне на агресията. Да обаче ако попадне на такъв като мен горчиво ще плаче
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5
Глупост си ти!
Вунг чун кюн е признато за най-ефикасното за самоотбрана бойно изкуство, от гледна точка на съотношение
време за усвояване/ придобити умения!
А човекът е прав
-залата е едно, улицата- друго!
6
2
 
2
 
! Отговори
Какъв е тоя? преди 1 година
Сериозен *** е този....къде го намерихте?
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
откъде го изкопахте този гащник ???
по-големи глупости в момента от крав мага, винг чун нема ..
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Най-добре се смее този, който стреля пръв!"
Ген. Лебед /падна с вертолет при гъста мъгла и неизяснени обстоятелства/
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За тва недай си боже, по-добре ти да го утрепаш пръв, пък после го играй луд, ненормален и всичките други пособи с които изродите се разминават. Да видиме така дали ще им хареса.
2
0
 
20
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Правилно, а прекалената снисходителност и дипломатичност могат да те направят пасивна жертва.
1
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избягването на конфликта често е най-добрата самоотбрана. Прекаленото его може да ви вкара в Пирогов или в гробищата.