Внимание! Пак разпространяват вирус от името на НАП

Писмото уж информира за промяна на срокове за декларации
7
Внимание! Пак разпространяват вирус от името на НАП
Снимка: архив, Ройтерс

Вирус от името на Национална агенция за приходите отново се разпространява чрез електронната поща, съобщиха от агенцията. Писмото гласи:

"Уважаеми госпожи и господа,

Национална агенция по приходите (НАП) напомня за промени в регламента и периодите за подаване на декларации в НАП. Необходимо е да се запознаете с нововъведенията с цел спазване на всички срокове. Напомняме, че в случай на данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в срок, не посочи или невярно посочи данни или обстоятелства, водещи до определяне на дължимия данък в по-малък размер или до неоснователно намаляване, преотстъпване или освобождаване от данък, се наказва с имуществена санкция в размер от 500 до 3000 лв. При повторно нарушение имуществената санкция е в размер от 1000 до 6000.

Внимание!

Всички подробности касаещи изменения на регламента и сроковете ще намерите в прикачения файл".

От НАП категорично заявяват, че не са изпращали имейл с подобно съдържание. Подателят на фалшивите електронни писма не е с имейл адрес от официалните домейни на НАП – nra.bg и nap.bg.

НАП съветва своите клиенти да не отварят прикачените файлове, а ако са го направили, да стартират веднага антивирусната си програма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: вирусНАП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Поп Грую --> Преди време бяха хакнали мой домейн и разпращаха спам от там. Ако бяха ме потрошили дали това щеше да помогне!?!?
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова имам счетоводител, който се занимава с тези работи. А и какви са Тея данъчни декларации през септември ?
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАПаста не приканва по този начин, с имейли. Те искат само кеш,в момента,ако може небелязани. Много са огладнели. Вият като карпатски вълци от глад.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз го видях на 5 различни места и навсякъде идваше от различен имейл, вкл. .co.mk и .co.jp (но различен от посочения по-долу)
3
1
 
5
 
! Отговори
Проктолог преди 6 години
Писмото идва от мейл: yasuda***toshoshiki.co.jp и пише НАП, ***!
2
1
 
1
 
! Отговори
Проктолог преди 6 години
Ами домейна е японски, поне на мен така ми излезе.
1
2
 
19
 
! Отговори
Поп Грую преди 6 години
Ами да прочетем какъв е ДОМЕЙНЪТ на фалшивия подател, а?Ще ви го докарам пред ДАНС след 2 часа с избити зъбки и начупени пръстчета!ЗА КАКВО ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ, БЕ TЪPTEИ???