Антикорупционна агенция? Структура с дублиращи функции!

Шефът на ВКС: Има достатъчно органи в държавата, но не работят!
Обновена: 8 сеп 2017 12:23 | 8 сеп 2017 12:23,
12
Антикорупционна агенция? Структура с дублиращи функции!
Снимка: БТА, архив

Председателят на ВКС Лозан Панов заяви, че не намира решение за борбата с корупцията в проекта на БСП за антикорупционен закон.

Още по темата

Той е на среща в Народното събрание по повод подготвения от левицата антикорупционен законопроект.

В него се предвижда създаването на единен орган, който да се занимава с превенцията, установяването на престъпления и да изчерпва цялата верига до повдигането на обвинителен акт. Председателят на този орган пък да бъде назначаван от президента.

Според Лозан Панов така ще се създаде паралелна структура с дублиращи функции в страната без ясни механизми за контрол и отчетност, само и само да не се реформират органите за съдебно преследване, в случая прокуратурата.

"Има достатъчно органи в рамките на държавата – въпросът е защо тези органи не вършат своята работя. Създаването на нова структура с дублиращи функции, без дори да се пита колко ще струва един такъв орган, намирам, че отново се прави за мониторинговия доклад", коментира шефът на ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 6 години
колко много органи борят корупцията, а тя се разширява, българска работа, лоша работа.
10
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Лозан Панов не иска да види нещо съвсем просто: ако управляващите назначават ръководителя (а чрез него и служителите) на антикорупционният орган, резултати няма да има. Може ли някой назначен от гербаджийското правителство да разследва управляващите от ГЕРБ? Колкото и да се дублират такива служби, ще ловят само дребни риби, от които Бойко веднага се чисти, и пак ни лук (или суджук) ял, ни мирисал.
9
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
Високочелият-кьорав юнак е прав:- Дублиращи функции срещу корупцията има ! Борбата с корупцията е ЕЛЕМЕНТАРНА !-- Присъдите за корупция трябва да са над локалното и ниво! Аз бях в МВР с ниво на корупция под 1000 лв.-значи 3 год.-минимум-" пандела" !-Кмет с ниво на корупция- 1 мил. лв. - минимум 20 г. "пандела" / но и с конфискация / - както в омразните ни САЩ !!! Отбележете-- -дори за 1 лв.КР -присъда според нивото!!! Никакво споразумение -никога споразумения !!! Ама ни грябва щатската съд.сис
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според БСП-то най-важното е кой назначава шефа на антикорупционна а-ция
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво го е казал човека.Проблемът е, че не работят институциите. Колкото и агенции за борба с/у корупцията да направим те няма да работят.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все правим нещо от което не става нищо.
5
0
 
1
 
! Отговори
н преди 6 години
Тоя не ми е любимец, но сега е прав. Като чели всичките ни закони до сега са подпомагали корупцията и с този я изкореняваме. Глупости, както не спазваме съществуващите и се краде на поразия, какво ще ни спре тоя. Бил за високите етажи. Поредна простотия, нали пред закона сме равни, а сега за големите едни закони за малките /обикновените / хора др. То за тях и без закон няма корупция, поросто никой неиска да ги подкупва, а и няма зашо. ГЕРБЕРСКИ простотии.
4
0
 
1
 
! Отговори
Ники преди 6 години
То президетът да назначава, но ако президентът е като Путин, или още по-лошо - като Тръмп?!!!
3
0
 
1
 
! Отговори
НЕ КРАДЕТЕ преди 6 години
Крадците на ВЛаСт крадат десетки милиарди годишно от народа и ги перат през НАГЛО КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ По оперативни програми..
2
0
 
1
 
! Отговори
НЕ КРАДЕТЕ преди 6 години
Всички които крадат се включват за тотално следене _ НАРУШИЛИ СА БОЖА ЗАПОВЕД.Разпознават се веднага по специфчна миризма на дупетоВижте как миришат дупетата на БОрисов,Цветанов,Транспортния крадец/министерство на транспорта и други..Новите терористични камери обезпечават мигновенно разпознаване на наглите крадци на власт..
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кратко, просто и ясно. Аз лично смятам, че в държавата има неприкрита тенденция на подкрепа на организираната престъпност де факто. За каква борба говорим, когато "борците" отдавана са част от някое престъпно лоби, организация, сенчеста структура и са впрегнали целия си потенциал да плетат и участват в поредната схема " КТБ " . Накратко - противодействието на престъпността изисква сериозни мерки и готовност за жертви в личен план, които никой не иска да понесе !