Живот зад решетки: Жестокост в приюта за кучета в Богров

Природозащитници сигнализират за неправилно отношение в приюта
8 сеп 2017 09:07,
27

Природозащитникът и председател на неправителствена организация Ирина Николова сигнализира за две разкъсани кучета в приюта в Горни Богров.

"Има много доброволци от цялата страна, които подават такива сигнали. Кучетата са подлагани на такива травми, защото неправилно ги разселват. Кучето беше нахапано преди около десетина дни и беше в обща клетка. Имаше много гной и кръв, това можеше да предизвика повторна агресия на кучетата в същата клетка", коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

Ирина Николова веднага води едно от пострадалите кучета във ветеринарна клиника при д-р Мелина Влайкова. Тя призна, че кучето Лъки е било доведено в много тежко състояние.

"Налагаше се веднага да се направи операция, за дd се почисти раната и да може да заздравява. Сега е много по-добре и готов за изписване с минимални грижи. Лъки нямаше да се справи, защото беше пред сепсис", каза д-р Влайкова за зрителите на "България сутрин".

"Търсим гласност, за да се вземат мерки. Бездействието на персонала води до жестоко отношение към животните. Призовавам г-жа Фандъкова да вземе мерки и да смени управителя на приюта", настоя Ирина Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Мая преди 3 години
Все бездомните животни Ви пречат . А политиците които ви крадат им се кланяте .
24
3
 
7
 
! Отговори
Българ преди 6 години
До АмериканСъщото важи и за теб. ;)
23
7
 
2
 
! Отговори
Американ преди 6 години
А колко по-хуманно е просто да им теглят един куршум в главата и да се преселят без болка и травми в кучешкия рай..ама нали все някакви пари трябва да се усвояват..
22
5
 
16
 
! Отговори
barcelona преди 6 години
За съжаление в 21 век и в едно модерно общество,все още има личности със социално ИЗВРАТЕНО мислене ,мразещи животните.Това е същият онзи тип,който мрази или навярно тормози майка си и баща си или децата си.Добре облечен и любезен в обществото ХАМЕЛЕОН
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви хора работят там, поредните връзкари, а има хора които са готови на всичко за животните. Защо е тази простотия, агресия и лошо отношение на българите към всичко.
20
4
 
13
 
! Отговори
Чък преди 6 години
До РонТе всички си имат по някое кътче. ;) Пък и не са приятели на човека.
19
20
 
5
 
! Отговори
Рон преди 6 години
А за бездомните *** кой ще се грижи?
18
2
 
18
 
! Отговори
Никола преди 6 години
До АнонименТи си едно болно и жалко същество, намиращо възможност за проявите си само в интернет. Навън си един страхлив човечец, който бяга от проблемите с обясненията от сорта: "мъж подтиска чувства и т.н.". Потърси помощ от специалисти и се постарай да погледнеш на света като живо същество, а не като "мъртва душа". Страхливчо си ти. ;) Личи си по написаното от теб.
17
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MRAZYA KUCETA I KOTKI.
16
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас, тоя под мен е луд, всички на които ни пука за животните и природата сме меки китки. Сигурно трови кучета пред блока си в свободното си време.
15
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НиколаИ още нещо - проблема е само в твоята глава, реално проблем няма, но ти не си в състояние да мислиш рационално, защото си прекалено зает да подсмърчаш. Един съвет от мен - стегни се, огледай се, анализарай за момент живота си, опитай се да се погледнеш от страни и се надявам, че ще разбереш колко абсурдно изглеждаш и ще направиш нещо за да промениш това.
14
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НиколаДа мека китка си и този факт мога лесно да обоснова - след като пишеш за утопичен розов свят, значи си розова пеперудка с някакви ментални отклонения. Един мъж сдържа свойте чувства, той е твърд и решителен, а ти си мек и отдаден на чувствата си ревльо, който бил действал - как действаш ми е много интересно? Като рониш сълзи, като ревеш неутешимо за кученца, тревички, дръвчета и т.н. - не това не нормално поведение. Ти си обладен от някакви безумни, лишени от логика и разум хипи идеи.
13
3
 
16
 
! Отговори
Никола преди 6 години
До Анонимен Самият факт, че стигаш до там, че да даваш етикети кой е с мека китка, а кой е деградант говори много за теб. Иска ти се да си мъж, ама не. Мъж не е този, който подминава проблема и казва "природата да се оправя как си знае", а този, който действа. Утре, като се намериш в ситуация, която изисква помощ, някой "мАж", като теб, да не те подмине заради същата, като твоята, философия: "той е част от природата, а природата се оправя сама". Успех в живота.
12
14
 
6
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Доста си заблуден, а може би най-верояно си ментално болен. Кой се е грижил за животните и природата, преди да се появи човешкия род? Защо човека да се грижи за животните и природата, къде е логиката тук, какво е научното обясние на твоето твърдение? Това което си написал отново са мекокитковски простотии, природата няма нужда някой да се грижи за нея, тя съществува и ще съществува единствено на база лишените от чувства и емоции природни закони.
11
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждам по коментарите колко много е изпростял този народ! Това как се грижим за животните, природата и помежду си, е показател какви хора сме. В България се избивате като диваци, унищожавате природата си, и не ви интересуват и животните. Това вече не е народ а подивяла пасмина обречена на преживяване и загубваща все повече човешкото!
10
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НиколаЖивотните носят сами отговорност за собственото си оцеляване, така е било, така и ще бъде. Разни меки китки като теб, обаче явно са си внушили, че са богове и могат да изградят един утопичен розов свят - не, неможеш и нещо повече, това не е провилно, света не е изграден на база сладникави чувства и първични женски чувства, а на постоянната борба за оцеляване. Капка по капка, човечеството деградира, превръща се в сбор от мекотели, не кучетата, ние изчезваме, заради деграданти като теб.
9
7
 
15
 
! Отговори
Никола преди 6 години
Дъното го удряме с коментари, като този, че не трябва да се обръща внимание на животните и т.н. Хора като Вас се затварят в кутийките си и гледат семейството с по 500 лева заплата, а после се оплакват как нищо не се променя. Промяната идва с действията, като на тази жена. Капка е това, но... капка по капка вир става. ;)
8
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това младо момиче вместо да ражда и гледа деца, се занимава с кучета - деградация, тотална деградиция и това се дава като пример за останалите млади хора, нямам думи просто, ударихме дъното.
7
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре а какво правим с бездомните плъхове? Нещо приюти, субсидии, еврофондове, дарения, дайте да направим нещо бе хора, така ли ще оставите миличките плъхове?
6
5
 
4
 
! Отговори
какви сте ми умни преди 6 години
Пълни *** сте всичките. Пълен *** е стринката с жажда за внимание на репортажа и пълни *** са всички отговорни за него. Точно тези приюти които взимат стотици кучета всеки месец когато имат място за 20 смучат хиляди и никога не са ги давали по новините. Говорите глупости, в Богров е едно от малките места в които се полагат грижи за животните и е място което посещавам всеки месец. Всички много разбирате без да сте влизали в приют. Тези хора разчитат на дарения, институциите не им дават..