Живот зад решетки: Жестокост в приюта за кучета в Богров

Природозащитници сигнализират за неправилно отношение в приюта
8 сеп 2017 09:07,
27

Природозащитникът и председател на неправителствена организация Ирина Николова сигнализира за две разкъсани кучета в приюта в Горни Богров.

"Има много доброволци от цялата страна, които подават такива сигнали. Кучетата са подлагани на такива травми, защото неправилно ги разселват. Кучето беше нахапано преди около десетина дни и беше в обща клетка. Имаше много гной и кръв, това можеше да предизвика повторна агресия на кучетата в същата клетка", коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

Ирина Николова веднага води едно от пострадалите кучета във ветеринарна клиника при д-р Мелина Влайкова. Тя призна, че кучето Лъки е било доведено в много тежко състояние.

"Налагаше се веднага да се направи операция, за дd се почисти раната и да може да заздравява. Сега е много по-добре и готов за изписване с минимални грижи. Лъки нямаше да се справи, защото беше пред сепсис", каза д-р Влайкова за зрителите на "България сутрин".

"Търсим гласност, за да се вземат мерки. Бездействието на персонала води до жестоко отношение към животните. Призовавам г-жа Фандъкова да вземе мерки и да смени управителя на приюта", настоя Ирина Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До кога ще ни занимавате с кукувици? Да си взимат пумярите и да си ги гледат вкъщи, какво ме заниват с тяхната лудост? Тези приюти трябва да се закрият - не съм съгласен с мойте пари да се отглеждат пумяри!
4
5
 
5
 
! Отговори
кучкар преди 6 години
Некадърници, всичките са за тотална ревизия и уволнение. явно редиците са много разпуснати и някой са се самозабравили..!
3
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те по улиците хора убиват, заради това, че са погледнали някого накриво, а полицията бездейства, вие за кучетата ни занимавате....
2
10
 
17
 
! Отговори
бг човеците преди 6 години
МАСОВО причиняват зло на животните!!!А и на себеподобните си!!!Обикновено изливат злобата си в/у кучетатата!!!!!
1
5
 
18
 
! Отговори
Летящия хайдук преди 6 години
Уж големи любители, уж големи защитници, ама покрай тия фондации за уличните *** само се смучат пари. Как един природозащитник не се обади, когато умираха делфинчета по Черноморието?