Оруел в детската градина – ще започнем ли да следим?

Ако се сложат камери ще изгоним добрите учители, смята кака Лара
8 сеп 2017 10:45,
27

В последните няколко дни се заговори за детски градини, в които децата биват тормозени или бити от свои връстници или учители.

За да се противодейства на това насилие в общественото пространство се появи предложението за поставяне на камери в образователните институции – училища, детски градини и ясли. Очаква ли ни детски Оруелски спектакъл?

Според телевизионната водеща Лара Златарева видеонаблюдение трябва да има във всеки дом за деца, отколкото във всяка детска градина, тъй като в сиропиталищата се случвали немислими по думите ѝ неща.

Още по темата

"Човек има неестествени реакции, когато знае, че го записват. Ако се сложат камери в детските градини, всички кадърни учители ще напуснат и там ще остане само куцо, кьораво и сакато да преподава", отбеляза тв водещата пред Bulgaria ON AIR.

Преди три дни Инициативен комитет е внесъл предложение за редица промени в детските образователни институции, като въвеждане на въпросните камери и увеличаване на учителските заплати.

"Ако имаше видеонаблюдение в последните няколко случаи на агресия в детските заведения, нещата щяха да са далеч по-ясни. Друго предложение на инициативния комитет, който представлявам, е плавна адаптация на новопостъпващите деца в яслите. В първите седмици родителите трябва да ходят с децата си на ясла, за да се намали стресът от промяната", посочи представителят на Сдружение "За децата ни" Ема Черногорскa.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За самите работещи, ако са свестни, няма проблем. Дори е по-добре, няма да има скандали и набеждаване без почва.
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
децата още нямат толкова изразен личен живот, зависими са и нямат претенции за неприкосновеност .от друга страна, е по важно в техния случай да бъдат запазени, да не бъдат малтетирани, ритани, обиждани.според мен трябва да има камери в детските градини.едва ли някое дете ще се оплаче "мамо, чувстваме се следени и ни снимат с камера".дори и в къщите си много майки имат бейбифон.също така, не е нужно материалите да се следят от някого. просто се записват на сървър и при проблем се гледат.
3
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само камери, а и микрофони,да се записва и звук. Това че не им бият шамари на децата, не означава че не ги тормозят психически. В бившото 67 одз имаше една чевенокоса изтрещяла истеричка, която денонощно крещеше и обиждаше. Без малко да ни дават по телевизията. А и по принцип, на държавен хрантутник, не му ли дишаш във врата, нищо не върши. Имитира дейност и чака заплата.
2
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А някаква обосновка защо кадърните ще избягат, ако се сложат камери? Камерите биха ги сложили във връзка със сигурността на децата, имуществото и дори самите преподаватели. Според мен, преподавателите биха се чувствали дори по-сигурни на работа.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нещо като намаляване бройката на децата в групите. За това няма ли да се говори. Не е нормално учител + помощник възпитател да гледат над 30 деца. А лелята има и други задължения и учителката доста често е и сама