Оруел в детската градина – ще започнем ли да следим?

Ако се сложат камери ще изгоним добрите учители, смята кака Лара
8 сеп 2017 10:45,
27

В последните няколко дни се заговори за детски градини, в които децата биват тормозени или бити от свои връстници или учители.

За да се противодейства на това насилие в общественото пространство се появи предложението за поставяне на камери в образователните институции – училища, детски градини и ясли. Очаква ли ни детски Оруелски спектакъл?

Според телевизионната водеща Лара Златарева видеонаблюдение трябва да има във всеки дом за деца, отколкото във всяка детска градина, тъй като в сиропиталищата се случвали немислими по думите ѝ неща.

Още по темата

"Човек има неестествени реакции, когато знае, че го записват. Ако се сложат камери в детските градини, всички кадърни учители ще напуснат и там ще остане само куцо, кьораво и сакато да преподава", отбеляза тв водещата пред Bulgaria ON AIR.

Преди три дни Инициативен комитет е внесъл предложение за редица промени в детските образователни институции, като въвеждане на въпросните камери и увеличаване на учителските заплати.

"Ако имаше видеонаблюдение в последните няколко случаи на агресия в детските заведения, нещата щяха да са далеч по-ясни. Друго предложение на инициативния комитет, който представлявам, е плавна адаптация на новопостъпващите деца в яслите. В първите седмици родителите трябва да ходят с децата си на ясла, за да се намали стресът от промяната", посочи представителят на Сдружение "За децата ни" Ема Черногорскa.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИКАКВИ КАМЕРИ БЕЗРАБОТНИ БАБИ И МАЙКИ В ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ЯСЛИ ПЛЪТНО ДО ДЕЦАТА СИ- НИКАКВО ОТДЕЛЯНЕ НА ДЕЦАТА ОТ РОДИТЕЛИТЕ- ДЕТЕ МАЙКА- ОСТАВЕТЕ КАМЕРИТЕ НА МИРА- НАРУШАВАТЕ ПРАВАТА НА ДЕЦАТА РАЗДЕЛЯТЕ ГИ ОТ ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ, ТОВА Е ЖЕСТОКОСТ, КОЯТО ДОРИ ЖИВОТНИТЕ НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАТ- КАК Е ВЪЗМОЖНО ДЕЦАТА В ДЕТСКАТА ГРАДИНА, А МАЙКИТЕ С ТЕЛЕФОНИТЕ ДА ЗАПИСВАТ- ДЕТЕ МАЙКА- ОТ 7/19 ПЛЪТНО ДО ДЕЦАТА СИ- ТАКА СЕ ПЕЧЕЛИ ДОВЕРИЕ, А НЕ ДА СЕДЯТ И ДА ЧОПЛЯТ СЕМКИ ДОВЕРИЕ ДО ДЕЦАТА СИ - ТАКА Е В ЕВРОПА.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз не знам защо подценявате децата, помня по мое време нямаше камери, обаче често бабите и майките ни дебнеха през оградата, и после задължително имаше дуднене " това сега защо го направи". Просто си представям днешните безделници колко удобно ще се разнообразяват от вкъщи и после учителките и децата ще го отнасят за всяка дреболия.
23
2
 
3
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
До стига вече22А ясно децата нямат личен живот. Колко хубаво... Те сигурно са роботи.
22
5
 
9
 
! Отговори
стига вече преди 6 години
След всички пребити деца, и клиповете за безхаберни гледачки, които си пушат цигарките, докато децата се пребиват, падат и ги шамаросват, съм твърдо ЗА видеоконтрол в детските градини и най вече ясли!малки деца, които едва говорят, стават жертва на по големи деца, на нервни възпитателки, биват бити от тях, и не могат дори вербално да се защитят!не ми разправяйте глупости за Оруел, тук става въпрос за сигурността на безащитни деца, не за вашите спални, за личния ви живот или банковата ви сметка
21
3
 
6
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
До Анонимен16Синият кит е за вас госпожо не е за децата ви. Целта е да се държат под страх баби, дядовци, и родители. Но вие не можете да го схванете. Не можете да различите една фалшива новина, но тръгнала да следи детето си сигурно ви е много любопитно а? А ако то започне да следи вас пароли, дебитни, кредитни карти и да ги източва и залага онлайн по вашата логика на следене. А това с gps е толкова тъпо. Дететови ще даде на някоя приятелка телефона а то ще си развява коня където си иска.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19#Аз съм на ж.на 40, така беше, но времената се променят и ние с тях.Децата сега са малко по-други.А преди 100 г. съвсем друго е било.
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм на 44 години и като ви слушам не знам ние как сме оцелели, когато сме били деца.Това телефони, фейсбук, камери-йок!А пък за каски и наколенки за колело да не говорим.Сами сме си правили скйтбордове, тогаав бяха лагерни количики.Спомняв си тормоза на учителка в училищния стол, която не ме пусна да отида в час, защото не съм си изял обяда. Айде спрете се с гестаповски контрол няма да стане, друго е това което липсва и то не е в машините, а в хората.
18
4
 
4
 
! Отговори
Optico преди 6 години
Като гледам, умните бг. Коментари, и противниците на камерите, стигам до извода, че Лондон, трябва да бъде затрит от лицето на земята,понеже е градът с най-много камери в света, баси, тия лондончани как живеят направо незнам
17
1
 
11
 
! Отговори
Перничанин преди 6 години
Когато клиентът те гледа на камера как си вършиш работата. Абсурдно! А ако и на вашата професия се сложат и ви наблюдават постоянно ? А Ако не им харесва обслужването, има си и други варианти, никой на сила не ги кара.
16
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
следя телефона на дъщеря ми, защото не искам да бъде затрита от някой Син кит,в градината я пращахме със зашит gps в чантата, а като се прибираше разстроена, слагахме записвачка в джоба.бих подкрепил веднага видеонаблюдение в градините, ако всичко се записва на сървър в един заключен шкаф, и до него има достъп само фирмата за подръжка, както казва колегата по долу, не виждам никаква причина да съм против.голям процент от работните места са с видеонаблюдение, защо по фирмите никой не мрънка ?
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименмхъм, по различен начин се държат дечицата, да приемем закон - всяко дете с камера на челото денонощно включена
14
2
 
2
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
11-тия знае най-добре. Щом ги защитаваш, значи не си попадал на такива некадърни даскали. Говоря за детските градини. Пък и в училищата. Те учителите са и родители и каквото безхаберие е в къщи, го пренасят и на работното място. Иначе нямаше да четем средно по две издънки на ден. А което не е в новините....?
13
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всички тука които плюете по децата, явно нямате деца.децата се държат по друг начин, не като възрастните.те си имат собствен свят със собствени правила.ако си мислите, че ги интересува вие как се държите, сте в грешка.не се опитвайте да налагате собствените си разбирания за живота върху децата, зашото неможе да стане.на възпитателките им се плаща. щом искат да работят тази дейност, ще се съгласят да бъдат наблюдавани, ако не искат, да станат чистачки, и без това нямат подходящо образование
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименда бе, да си изтърве сапунките бабата по БосфорТВ заради нежеланието ви да работите по празници
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ще следите първо си приучете ланйата, които нямат елементарно възпитание защото ако мед седтрите почнат ли да говорят за психопатчетата ви как бият останалите други деца и какви заплати получават те за да се грижат за тях то полиция и прокуратура ще отнемат моментално правата на половината селянчукундири родители в кавички,а оста алите рпдители на битите дечица ще ви закопаят някъде.тази мурла да не обвинява градината за това че е създала психопатче.
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО РОДИТЕЛИ И БАБИ НЕ РАБОТЯТ- ВКАРАЙТЕ ГИ НОРМАТИВНО В ГРУПИТЕ ЗА ДА РАЗБЕРАТ КАК ЛОШИТЕ ДЕТСКИ УЧИТЕЛКИ СЕ СПРАВЯТ С 30-35 ДЕЦА, ДА ВИДЯТ КАК ТЕХНИТЕ ДОБРЕ ВЪЗПИТАНИ ДЕЦА СЕ ДЪРЖАТ В ТАЯ СРЕДА- ОБЩЕСТВЕНОТО ЛИЦЕМЕРИЕ НАЙ ПОСЛЕ ТРЯБВА ДА ИЗВИКА СТИГА ПРЕПЪЛНЕНИ ГРУПИ- НЕ МОЖЕ МАЙКАТА ДА Е В КЪЩИ А ДЕЦАТА В ДЕТСКАТА ГРАДИНА- МЕН МЕ ПИТАТ ДАЛИ НА НАЦИОНАЛНИ ПРАЗНИЦИ НЯМА ДА РАБОТИМ- ИСКАМЕ РОДИТЕЛИТЕ В ГРУПИТЕ - СПРЕТЕ С НАБЛЮДЕНИЕ ОТ СТРАНИ- НЕ РАБОТИШ ИЛИ ПОЧИВАШ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО В ДЕТСКАТА ГРАД
9
4
 
1
 
! Отговори
АМАН От терористи преди 6 години
ХИляди милиони ограбиха от народа з а покупка и монтаж на нагло вредна ЗАБРАНЕНА ОТ ЗАКОНА ТЕХНИКА Подават децата..Всички са увредени нелечимо..Педофили облъчват десетки хиляди момчета с обемно обсебваща СПИН активна техника с цел ПАСИВНИ ГЕЙОве..
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По добре да сложим камери с образ и звук във всички министерства и държавни учреждения. И да могат да се гледат онлайн в реално време от всеки.
7
2
 
8
 
! Отговори
Плавник преди 6 години
Кака ти Лара е типичния представител на групата на задължителната съпротива. Защо да слагаме камери в детските градини, след като има нужда от камери в домовете за сираци. Има нужда от камери във всяка една детска градина, във всяко едно училище, за да може да се гарантира сигурността, и на учителите, и на децата. А това, че ще бъдат хванати хора, които малтретират едните или другите е бонус. Човек само в началото се чувства странно пред камера. После си показва магарията. Справка - БИГ Брадър
6
4
 
3
 
! Отговори
бай Брадър преди 6 години
да се сложат камери и в жилищата на родителите, може и в банята, така чичковците от нета 24 часа денонощно ще са сигурни, че никой не малтретира малчуганите и малчуганките, а драгите телезрители по тъмна доба ще гласуват кое грозно и досадно дете да изгонят от къщата, пардон, градината