Родните студенти да са спокойни: Бригадите в САЩ оцеляха

Сенатът отпусна рекорден бюджет по програмата
55
Родните студенти да са спокойни: Бригадите в САЩ оцеляха
Снимка: Reuters

Българските студенти ще продължават да имат възможността да пътуват на студентска бригада в САЩ.

"Комисията по бюджет към Сената на САЩ одобри текст, с който гарантира запазването на програмите за културен обмен за студенти, известни у нас като "Work and Travel" (WAT), съобщиха от компанията за образование в чужбина "Интеграл", цитирани от "Монитор".

Решението бе взето след появили се публикации в американската преса за намеренията на администрацията на президента Доналд Тръмп да ограничи издаването на визи за студенти по програмата, като част от мигрантската политика на Белия дом.

Студентските бригади оказват положително въздействие върху американския туристически бизнес и дипломация, се казва в част от мотивите за решението.

Комисията по бюджет одобри отпусканите до момента 634 млн. долара годишно за обменните програми, както и допълнителен бюджет от 349 млн. долара за 2018 г., с което сумата става най-високата, отпускана до момента.

След това решение "Интеграл" ще стартира приема на документи и записване по програмата на българските студенти за лято 2018 година. По техни данни всяка година по програмата пътуват между 5 000 и 5 500 български студенти на възраст между 18 и 28 години.

Участниците могат да избират между работа в хотели, курорти, ресторанти, магазини, увеселителни паркове, басейни, национални паркове и различни туристически обекти.

Заплащането по програмата е между 7,25 и 15 долара начас в зависимост от работната оферта при работна седмица от 30 до 40 часа.

Средната сума, която студентите изкарват за едно лято, е между 4 000 и 6 500 долара, а при работа на повече от едно работно място размерът на възнаграждението може да достигне между 10 000 и 12 000 долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: студентски бригадиСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе според зависи. То и тук да работят през ваканцията може да им платят, а може и не! Хората поне са осигурили мин ставки. А и програмата се казва работи и пътувай, а не работи и се върни с хиляди $$$$
7
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Средната сума, която студентите изкарват за едно лято, е между 4 000 и 6 500 долара, а при работа на повече от едно работно място размерът на възнаграждението може да достигне между 10 000 и 12 000 долара."==============================Може да достигне. Ама може и да не достигне...в 99% от случаите!
6
9
 
12
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Не разбрахме САЩ ,ше оцелее ли?За бригадите обаче разбрахме!Много сметки без кръчмар!
5
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бригада 2017-а в САЩ: 5000 българчета... миячи, сервитьори
4
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А с визите какво става, отмениха ли ги визите. Нали САЩ има довор за безвизов режим със САЩ, а България е пълноправен член на ЕС вече 10 години, или?
3
20
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не си губете времето да слугувате в САЩ, не ви трябва за нищо.
2
5
 
16
 
! Отговори
Петко Шестков преди 6 години
Абе, де да знам, на мен ми се струва, че ако не е нужно да ходят до там, за да оцелеят, ще са по-спокойни, ама щом тъй смята авторът.
1
8
 
38
 
! Отговори
Доника Тръмска преди 6 години
Добре де, но защо не сте написали, че "тази публикация съдържа платена реклама на фирма Интеграл"?! Така не нарушавате ли закона? А що се отнася до бригадите в САЩ, от тях печелят предимно фирмите като "Интеграл"! Над 90% от студентите, отишли на "бригада" в САЩ за първа година не само, че се връщат без печалба, но и са на сериозна загуба и родителите им плащат в крайна сметка за тарикатлъка им! Все пак за 4 месеца работа е трудно да се върнат 4.000 лв разходи, че и да се донесе печалба!