Родните студенти да са спокойни: Бригадите в САЩ оцеляха

Сенатът отпусна рекорден бюджет по програмата
55
Родните студенти да са спокойни: Бригадите в САЩ оцеляха
Снимка: Reuters

Българските студенти ще продължават да имат възможността да пътуват на студентска бригада в САЩ.

"Комисията по бюджет към Сената на САЩ одобри текст, с който гарантира запазването на програмите за културен обмен за студенти, известни у нас като "Work and Travel" (WAT), съобщиха от компанията за образование в чужбина "Интеграл", цитирани от "Монитор".

Решението бе взето след появили се публикации в американската преса за намеренията на администрацията на президента Доналд Тръмп да ограничи издаването на визи за студенти по програмата, като част от мигрантската политика на Белия дом.

Студентските бригади оказват положително въздействие върху американския туристически бизнес и дипломация, се казва в част от мотивите за решението.

Комисията по бюджет одобри отпусканите до момента 634 млн. долара годишно за обменните програми, както и допълнителен бюджет от 349 млн. долара за 2018 г., с което сумата става най-високата, отпускана до момента.

След това решение "Интеграл" ще стартира приема на документи и записване по програмата на българските студенти за лято 2018 година. По техни данни всяка година по програмата пътуват между 5 000 и 5 500 български студенти на възраст между 18 и 28 години.

Участниците могат да избират между работа в хотели, курорти, ресторанти, магазини, увеселителни паркове, басейни, национални паркове и различни туристически обекти.

Заплащането по програмата е между 7,25 и 15 долара начас в зависимост от работната оферта при работна седмица от 30 до 40 часа.

Средната сума, която студентите изкарват за едно лято, е между 4 000 и 6 500 долара, а при работа на повече от едно работно място размерът на възнаграждението може да достигне между 10 000 и 12 000 долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: студентски бригадиСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Моди, рак на простатата за целия ти род до 3-то поколение затова, че си ми изтрил напълно нормален коментар в рамките на правилата. Нека! Ще!
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам колега от Приморско отиде и работи в Кокошарник с мексиканци .. Само къде се прави на големец , че заминава за САЩ , върна се като *** и напикан
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е глуповато да се ходи на бригада в САЩ.. Само негодниците и комлексари ходят.. Аз в България взимам 2400лв. и съм студент .. Един колега негодник ходи , и изби парите и донесе лаптоп Азус геймърски аз си купих същия с изкарани пари в България.. В чужбина се ходи за много пари , а не да избиеш парите от пътя и визите..
45
0
 
2
 
! Отговори
ФАКТ,БЕ... преди 6 години
Я ОТИДЕТЕ ДА ИЗМИЕТЕ КЕ.НЕ.ФИТЕ В РУСИЯ .....ТАМ ВСИЧИКИТЕ ..."ВСЕ СА НАРОДНИ"!!!СИГУРНО , ПУТИН ШЕ ВИ ПЛАТИ ПОВЕЧЕ ...!!!!А , МОЖЕ КАТО "ПАТРИОТИ"----ДА ИЗМИЕТЕ КЕНЕФИТЕ НА ПОЗИТАНО ...ИЛИ НА СУПЕРИТЕ "ЕВРОПА"!!!ЕГА ИЗКАРАТЕ ПО НЕКОЕ КИЛО СИРЕНЦЕ...ха,ха,хаааааааааааа
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците не са мързеливи, а просто са малко които ще си оставят работата за да хванат нископлатена сезонна такава.
43
0
 
0
 
! Отговори
м даа преди 6 години
Гледам доктор Хаус и в един от епизодите от 2004г казва:,, Според нормите, ако си болен не идваш на работа, но ако работиш за 8$ /час със сигурност се нуждаеш от тези 8$."Та ВЪПРОСЪТ МИ Е , 15 години по-късно още ли се работи за 8 кинта минимална?
42
0
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
НЕМА ЛИ ЖЕЛАЕЩИ ЗА БРИГАДА В СИБИР ,БЕ......ИЛИ В МОСКВА ??!!НЕ СЕ ЛИ ЗАПИСВАТ ЗА 9.09.......ЗА ПРАЗНИКА....А...??!!НИНОВИЦАТА , НЕ РАЗДАВА ЛИ ..."ЧЕРВЕНИ КАРТИ" --ЗА РУСИЯ??!!
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бивша Не знам на колко си сега, но се изразяваш като обиграна чалгаджийка. Голяма култура си натрупала в УСА. Между другото, бригадите са също начин да засмукват мозъци- около 10 % Всички други са баласт за тях.
40
4
 
5
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До До 5Ахахаха децата ви винаги ще си останат трета ръка хора бетер араби и африканци за дръпнати да не говорим.Миячи и чистачи на тоалетни!Жалка беге пасмина!Срам за бялата раса развила и създала модерният свят бетер тия в Того сте!Кефят се да мият за.ници в Америка
39
0
 
7
 
! Отговори
Жилбер дьо Лафайет преди 6 години
"Излизаме им евтино и работим работа, която мързеливите американци..."Ти тоя мит за мързеливите американци си го избий от главата. Бил съм в Щатите и трябва да ти кажа, драги, че американецът бачка яко.
38
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като ходят по няколко пъти значи им е готино. И пари спестяват, и цивилизован свят виждат, а не руски алкоххолни моррди.Има много желаещи, но за САЩ, а не за степите на Русия или Сев Корея, където нищо добро и полезно не могат да видят дори!
37
2
 
11
 
! Отговори
Безпартиен преди 6 години
Ще отпускат пари, нали студента си ги плаща с къртовски труд да избие заминаването 5-6000 лева. Излизаме им евтино и работим работа, която мързеливите американци (не всички) не им се пипа!
36
2
 
5
 
! Отговори
товариш Путин преди 6 години
У нас тоже есть студентские бригади , идите суда и будете разбрать если кон яде боб !
35
2
 
0
 
! Отговори
sperko преди 6 години
До БившаА теб кой некадърник те е пуснал в САЩ?
34
1
 
7
 
! Отговори
привет от Москва преди 6 години
В Русия също има студентски бригади , заповядайте !
33
2
 
6
 
! Отговори
Бивша преди 6 години
Не е върха, но се ядва. Беше скучно в началото, но намерих едно нашенче, камион караше там. Когато ми беше ядосан бях цунамито Катерина за него( за джоба му де), но попаднеше ли в междукрачието ми, веднага ставах Клеопатра-хихи. Глезеше ме, вярно беше, веднъж даже се влачихме 4 дена, до Лас Вегас , ама на връщане се качих на самолета. Преди Коледа започна да ме залива с някакви глупости-да сме се женели, тоя луд ли беше, че аз имах само 21 г. затова се и прибрах
32
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 6 години
До Анонимен 31---------------------------------Ами върви в Русия на бригада,бе драги деветосептемвриецо!
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
8 $*40 часа = 320 $ на седмица * 15 седмици = 4800 $- 1200 $ билети - 1200 $ храна цените са по 3 /-1000 $ за развлеения = 1400 $ след 3 месеца прекарани мизерно .
30
0
 
5
 
! Отговори
анонимен потребител преди 6 години
Цената за да заминат е поне 2000$
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На господарите не им стигат слугите, та си вземат от Източна Европа.