Цяла седмица КАТ ще бди за каски, колани, детски столчета

Започна поредната акция на TISPOL за безопаснотта на пътя
11 сеп 2017 11:45,
15
Цяла седмица КАТ ще бди за каски, колани, детски столчета
Снимка: Visualhunt

От днес до 17 септември "Пътна полиция" започва операция по линия на TISPOL – Европейската организация на службите на пътна полиция, за използването на обезопасителни средства по време на пътуване, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Ще има засилени проверки сред водачите и пътниците в автомобилите дали слагат предпазни колани, а при ползващите мотоциклети, ще се следи за каски.

Освен това катаджиите ще проверяват и за използването на обезопасителни столчета при превозването на деца в автомобилите.

Основната цел на операцията е да се осъзнае от водачите и пътниците, че неизползването на обезопасителни средства води до значително увеличаване на риска от сериозен травматизъм и дори смърт при инцидент на пътя.

По време на операцията пътните полицаи у нас ще следят и за наличието на задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
3
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
"Не разбирам! Защо ако спрат някого за колан, не проверят чистачки, фарове, пожарогасител и каквото им дойде на ума"Те ако почнат да проверяват за всичко на 3-тата кола ще са им свършили фишовете...
13
1
 
8
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 6 години
Поредното доказателство, че КАТ трябва да се закрие, като не само безполезна структура, а структура особено вредна за безопасността на движението.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А останалите 51 седмици ще си драпат ... от преумора.
11
1
 
9
 
! Отговори
До наивен преди 6 години
Защото в БГ не се знае какво е ПРЕВЕНЦИЯ!
10
1
 
12
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Не разбирам! Защо ако спрат някого за колан, не проверят чистачки, фарове, пожарогасител и каквото им дойде на ума, в рамките на закона, а трябва да се правят показни, обявени акции. Днес за едно, другия месец за друго. А през останалото време получават ли заплати. Много ми прилича на показно рязане на лентички. Вижте ме! Аз работя!
9
1
 
14
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
Защо полицаите не ограничат нощните скоростни изпълнения по България, Цариградското, Яворов и др. Това е тотален тормоз на работещите хора. Комплексарщината на 10 човека тероризират хиляди. А нашата полиция няма отношение. А сега са се хванали с показна акция за назидание. Няма такава държава.
8
1
 
14
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Трябва ли да обявяват за акция ежедневните си задължения :)
7
1
 
7
 
! Отговори
сериозен травматизъм преди 6 години
Хе-хе-хе... Става дума за охлузизъм по кожата, счупизъм на някоя кост, че и (не дай боже) смъртизъм.. За това е нужен обезопасизъм на шофьора и пътниците.А за някои журналисти - курс по ограмотизъм...
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да регулират трафика и локалните и аварийни платна ами се занимават с глупости!ОПЕРАЦИЯ!Кого ще оперирате бее главочи?
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тези донори мотористите с изтърбушени ауспуси, няма ли да спират и глобяват?
4
6
 
12
 
! Отговори
Язека преди 6 години
Нека събирането на пари да започнееее...СЕГА. Не им вдигнаха заплатите, но явно са се разбрали с шефовете за периодични акции, барем подпомогнат малко бюджета на мързеливите дебеланковци.
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това нещо може да се следи с малко по-добър софтуер и камера.Дали имаш ГО, Винетка, неплатени фишове и тн се познава по номера. Слагат 1 в началото на път Х, на 200м по надолу само да показва на патрулката кого да спират и дори няма нужда да висят в храстите.
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мислех че колана е задължителен целогодишно, а то било само септември месец.
1
1
 
27
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Много бе, цяла седмица ??? !!!