Потрошени хора и плочки: Софийските тротоари - като африканските

Годишно се отделят по 2 млн. лв. за тях, има петиция за ремонта им
12 сеп 2017 19:04, Анисия Иванова
39

Част от тротоарите в София не във вида, както би трябвало да е в една европейска столица. Диригентът Нели Пантева-Банс е поредният пешеходец, който пострада от отлепила се плочка на един от тротоарите в София. Тя събира подписи за петиция с цел ремонт на тротоарите и пешеходните зони в града.
Още по темата

"Тротоарите са много опасни и си гледам постоянно в краката. Пътувала съм из Европа и живея във Франция и мога да кажа, че подобни тротоари както у нас няма никъде. София може да се сравни само с градовете в Африка", отбеляза тя пред репортера на Bulgaria ON AIR Борислав Петров.

Началник-отдел Транспортна инфраструктура към Столичната община Валери Велинов поясни, че за ремонт на тротоарите годишно се отпускат по 2 милиона лева, което е прекалено малко, за да могат всички пешеходни зони да са изрядни.

"Планираме да заведем дело срещу Столичната община. Има един огромен дисбаланс в средствата, които се инвестират за поддръжка на тротоарите. Апелирам следващия бюджет да бъде по-добре разпределен", посочи Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
31
 
! Отговори
Рънте преди 6 години
2000000 - много нули много нещо. А сега синя и зелена зона, тротоарно право и глоби от неправилно паркиране - къде са парите? Микеланджело е направил "Давид" за три години с тези пари ще павира София,Варна,Бургас и Пловдив за пет. За другите градове по месец.
34
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във Варна са решили проблема, като всички паркират по тротоарите и то плътно до фасадите. Пешеходците си ходят по платното и не се спъват в плочките. Няма земна сила която да убеди местните шебеци, че тротоара не е тяхна собственост и не е паркинг.
33
0
 
33
 
! Отговори
Край преди 6 години
И едни лев да се даде за тротари е много щом се паркира по тях. В нормалните градове /и в Истанбул също/ кола на тротоар няма. И не щото има безплатни паркинги а щото да имаш кола в града е СКЪПО и повечето хора ползват градски транспорт.Задръстихме се и се издушихме със скръпачииски кошници от италия.
32
0
 
33
 
! Отговори
Край преди 6 години
Фандъкова да не мрънка а да ПРИНУДИ "гражданите" да си свалят колите от тротоарите. Освен да събираш комисионни от обществени поръчки КМЕТА трябва да налага и РЕД. Няма тротоар дето да издържи джипове по два тона.
31
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
трабва да се забрани ходенето по тотоарите, защото са покрити с токова изящни, финни и добре подредени плочки, че не могат да издържат на натика под телесата на пешеходците. Тези тротоари са за гледане и възхищение.
30
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво искате от крадливата Картофена принцеса, краде се, здраво се краде и тя прибира тлъст пай от плячката. Ето защо няма качество. Тая нещастница отдавна е за затвора. Но Батко Буби си я пази, крадне но и той намазва от гепенето.
29
0
 
35
 
! Отговори
Пампоров преди 6 години
В Стара Загора кмета Живко ГЕРБавия сменя плочките по тротоарите.Стари плочки на 30 г. се подменят с нови, произведени с некачествен цимент.Новите се пукат при натоварване от паркирали коли.Затова, вместо да се глоби производителя Андронов, се заграждат тротоарите с колчета.Яко колчета НАВСЯКЪДЕ....
28
0
 
34
 
! Отговори
шматка преди 6 години
29 Видял си ти на Запад как е.Как да има тротоари като всички селяци паркират върху тях.Колко пъти сте направили забележка на някой който се катери като коза по плочките.
27
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На запад и под асфалта слагат бетонна основа, а в Бг се усвояват едни пари и се граби за последно
26
7
 
31
 
! Отговори
Гешо преди 6 години
На запът много тротоари са на пясък( плочки наредени върху пясък) и без цимент и бетон за това много лесно се ремонтиран и много дълго издържат . В България нямат опит как се прави но ние сме майстори във всичко . Много хора не искат плочки а асфалт и затова карат по тритоарите, а това което го имаш и не го пазиш го губиш .
25
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е важно колко пари се инвестират при положение, че българските тротоари се правят като върху малко нахвърлян пясък се редят плочки, които при тази "българска технология" започват да се разместват, чупят и подскачат след броени месеци. Такъв начин на поставяне на тротоари няма никъде в Западна Европа. Да отидат и да видят - полага се бетонна основа и след това се редят плочки. Така тротоарите траят десетилетия.
24
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Фандъци и Тикви ...Фандъкова ,усмихнатото лице на Корупцията . Гарантирано от ГРАБЕЖ.!
23
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"София не е европейска столица а провинцията е като бомбардирана" ....и накрая дежурната вече глупост с Румъния АБСОЛЮТНА 200% ЛЪЖА И ТЪ..ТИЯ!Тротоарите генерално са зле,но като цяло София много АМА МНОГО Е ПРОМЕНЕНА,в "провинцията"пък съотнесено към население и територия се блаугостроява много повече сравнено със София!
22
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DA TAKA E PRI GERB,NE GI INTERESUVA BOLKITE NA NARODA.
21
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички си паркират по тротоаритеОбщината се радва, защото посре " ще усвоява едни пари за ремонт" на плочките
20
5
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София абсолютно не прилича на европейска столица и е много зле, но България не е само София. Провинцията е пълна трагедия. Все едно са бомбардирали. Ако трябва всичко това да се оправя, ще трябват векове, а с темповете с които населението изчезва, можем да забравим за това. Много сме далеч от Европа на която вечно се кланим до земи, ще кажеш че сами искаме да се обедим че сме в ЕС затова вечно си го повтаряме. Истината е че сме на светлинни години от тях. Дано да можем да стигнем поне Румъния
19
1
 
64
 
! Отговори
Бай Обонго преди 6 години
То да беха плочките ни само африкански!МВР , здравеопазване , парламент , образование , пътна инфраструктура, прокуратура, само банани дето не гледаме!
18
1
 
45
 
! Отговори
Циник до 15 преди 6 години
Теоретично си прав....но сета приоритетите са други! Има многодетни ромски семейства....имаме непълнолетни 28 годишни бежанци от Пакистан и Афганистан...Германия дава пример - миналата година отдели от парите на данъкоплатеца 94 милиарда евро за интеграцията на клетите милиони тарамбуки...Защо България да прави изключение?Има по-належащи неща....Софийските тротоари могат да почакат...па и софиянци да земат да си купят по ени гумени га лоши...стига са се стискали!
17
1
 
44
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
От 10 ноември бързо и не ат клон но България се превръща не в африканска а най пропаднал а и корумпирана страна.Беше на Сандъка ще обере негативите но кукловоди те от ГЕРБ ще приберат пари те. Скоро по тротоари няма да ходим.
16
0
 
70
 
! Отговори
Виготура преди 6 години
България има пари да се лъсне като Швейцария, проблемът е че една шайка бандити на власт крадат, а народа не му пука и руши всичко, което е извън неговата панелка. Няма невинни в тази трагедия.