Трябват едни 140 млн. за ръст на заплатите в МВР с 15%

Протестите на полицаите в страната ще продължат
32
Трябват едни 140 млн. за ръст на заплатите в МВР с 15%
Снимка: архив, БулФото

Близо 140 млн. лева са нужни годишно, за да бъдат увеличени заплатите в МВР с 15%. Полицейски синдикати и МВР спориха за размера на заплатите във ведомството, предаде БТА.

Още по темата
Синдикатите предлагат минималната заплата в МВР да бъде обвързана с минималната или средната за страната.

Ресорният зам.-министър Стефан Балабанов обясни, че към днешната среща няма как да бъде постигнат категоричен отговор, тъй като за промените в закона има конкректен ред, по който трябва да се премине.

Част от синдикатите искат увеличение на заплатите със задна дата - от 1 февруари. От МВР обясниха, че това не може да стане по сега действащия закон. При исканите 15% ще са нужни над 11 млн= лева. Така за една година тряба да се намерят близо 140 млн. лева.

От синдикат "Огнеборeц" искат нов закон за МВР и изцяло нов закон за пожарната.

Националният синдикат на гражданската администрация в МВР настоява за промяна на статута на държавните служители, за промяна на начина, по който се изчислява работното им време и за допълнителни пари за работа с класифицирана информация.

Освен това от НСГА настояват на работещите държавни служители при извънредност да се плаща пълната изработена сума. Такъв е случаят с последните избори. От МВР обясниха, че такава промяна може да стане само с корекция на Кодекса на труда.

След срещата със синдикатите Балабанов обясни, че е съгласен с исканията на синдикатите за заплати, но всичко е въпрос на бюджет. А Валентин Попов, председател на СФСМВР, обясни, че протестите на полицаите в страната продължават.

Следващият ще е в София, в четвъртък, когато е празникът на пожарникарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
160 МИЛИОНА ОТИДОХА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО.
28
4
 
0
 
! Отговори
Loyko преди 6 години
Stachkuvaneto na policai si e forma na prevrat.Kato iskat neka se vdignat vsichki i da zavzemat vlasta,kakto na 9 Septemvri i zapochvame otnachalo....I nie iskame ot tiah,no ne poluchavame,kakto i zashtita ot prokuratura i sad.Plashtame im s nashite danaci ,za da ni prechat,a ne da paziat obshtestvenija red i grazdanite.Vreme e da se namaliat na polovina i se potarsi efektivnost ot tiah.I malko po gramotni da gi podbirat...
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези дни минах през едно ГКПП с Гърция за България. Паспортна проверка от българската страна - сканиране на лични карти плюс талони за колите. Българсият полицай пита- къде ходихте, с кого бяхте / нали чете личните карти или не може да чете/ при кого, какво си купихте и пр. Това ли му е работата и това държавен интерес ли е? при кого съм бил , и какво съм си купил.
26
2
 
10
 
! Отговори
Подслушковци преди 6 години
И там работят хора с жена и любовница, с два и три брака и куп дечурлига на кесията, с къщи и коли с ипотеки и кредити и най-важното - с големи влажни алчни очи! Поне за очила им дайте пари! Слънчеви, почти черни, та да не гледат много наоколо и да не завиждат на хората, които РАБОТЯТ, а не слуШат какво правят този и онзи!Каквото всъщност и вършат слушащите в полицията.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо?Да се крият по храстите а в същото време линейката да не може да мине,защото аварийната лента е пълна?Ай сиктир вече
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига вече с полицаите, малко ли им е един милиярд и 300 - 400 000 000 лв. щом поискат им се дава. Защо само тех? - електорат ли са на управляващи независимо кои? Кой и кога ще ги накара да работят и разкриват и предотвратяват престъпност а , не да се заяждат с данъкоплатците си. Жалко ! и колко пенсионери си получават хем пенсийката хем заплатката?
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте хранили милиционери и даскали само. Има и други гладни които вършат повече работа
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВР в настоящият си вид е напълно безполезно и почти ненужно. То е присъствие от некадърни чиновници със силни синдикати.
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повишение с моите пари на тях, НИКОГА! За нищо не стават, с тях или без все тая! Спират ме минавам на жълто и ме глобиха, след седмица гледам полицейска кола минава на жълто. После аз минах на друг сферофар на жълто те минаха след мен на червено. Е те не трябва ли да са причер за спазване на закона
20
3
 
17
 
! Отговори
Gogo преди 6 години
Какво стана с ония двамата полицаи от Разград ,дето изнасилваха 16 год ученичка ,заплашвайки че ще убият родителите и дори са правили клипчета.... За тия ли педофили да плащам,НЕ БЛАГОДАРЯ
19
2
 
13
 
! Отговори
. преди 6 години
Няма да ми взимате още пари за данъци да храните тея нещастници
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заплатите се увеличават само на свестните, кадърните и работливите. Това не е комунизъм
17
3
 
15
 
! Отговори
български преди 6 години
15% от бюджета на полицията за увеличение. е вие ни взехте за канарчета. да вземат да свършат някаква работа, а не само да мрънкат.заради тяхното безхаберие превърнаха пътищата в автомобилни писти.
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко? И защо това?!?- заради хванатите изнудвачи, отвличащи хора посред бял ден?- заради изпозаловените ало-апаши?- заради озъптените ***?Ако някой има идея на базата на какво ги иста тези пари дами отговори. Избор имате , бе полицаи, напускайте и си търсете работа на свободния пазар..никой не ви държи насила...
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
EGATI aLCH nizite ,, , MVR e vinovno za tragediata na Bulraristan
14
1
 
12
 
! Отговори
А колко милиона са преди 6 години
нужни, за да стане пенсията на трудовите пенсионери с пълен стаж макар и само с няколко лева над прага на бедността?Колко милиона са нужни, за да получават детски надбавки децатана ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ?Колко МИЛИАРДА годишно даваме за помощи на здрави хора под пенсионна възраст, само защото са от един определен етнос? /Говори се, че им се дават по три и половина милиарда годишно/А знаете ли че беше изчислено какво ни струват "учените" от БАН? Около 155 000 лв ни излиза всяка тяхна статия!
13
1
 
14
 
! Отговори
Независим преди 6 години
Никаква полезна работа не са свършили полицаите. От първия на най - ниската длъжност до най - големите им началници, са връзкари, в Академията им също е такова положението.
12
2
 
22
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Какво свършиха примерно по отвличането миналата седмица например, че искат увеличение? Да не би да го разкриха? Да не би да организираха някакво търсене? Проверки на автомобили с тъмни стъкла, ванове? Да не би да хванаха престъпниците? Стават само да се пъчат пред нормалните хора и да ги тормозят, за работа не ги търси, но да искат знаят. Аре, сиктир.
11
0
 
17
 
! Отговори
Благодаря от сърце преди 6 години
Пожарникарите спасиха моят дом от огнения Ад.Тъкмо изгасиха всичко, и водата им свърши веднага !Работата беше на кантар !Там трябва още техника и още професионалисти.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато говорят за ниските заплати в МВР, винаги говорят за стартовите, а когато се говори за увеличаване на заплатите, винаги е на всички, т.е. и на високите. Средната заплата в МВР е 1500 лв., преструкторирайте заплащането вътре в системата или ако вдигате, само минималните, а не всички и тогава няма да са нужни 140 млн.