Полицаите пак на протест - за пари. От МВР: Няма как!

Синдикатите: Няма да спрем, докато не постигнем целите си
108

5454 гледания   |  Още видео

Нов протест организират полицаите утре – в днея на професионалния празник на пожарникарите. Униформените служители ще се съберат пред парламента, за да поискат отново повишение на заплатите си. Те настояват парите им да се увеличат с 15% със задна дата. От ръководството на МВР обаче са категорични, че това няма как да стане и  обещават скок на възнагражденията от 1 януари догодина.

Утрешното недоволство е част от серията протести, които полицейските синдикати организират от 5 юли насам. Тогава служителите извоюваха нови униформи и пари със задна дата за тези, които са си ги купували сами години наред.

Още по темата

Искането им за увеличение на заплатите обаче и тогава, и сега, не се приема. Затова утрешният протест остава.

Това стана ясно във вторник след неуспешните преговори между ръководството на МВР и синдикатите, които се срещаха няколко пъти тази година.

Въпреки, че бе постигнат консенсус по някои спешни промени в закона за МВР, по основното искане за 15% увеличение на заплатите със задна дата съгласие отново не бе постигнато.

"След като нямаме разбирателство с политическото ръководство, ние ще продължим с нашите протести, така както сме го заявили - 14 септември, 8 ноември, 28 декември - празникът на граничната полиция, и след това най-вероятно ще се излиза от 5 януари, когато България поеме председателството на Европа“, каза зам.-шефа на индикална федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) Илия Хрисимов в ефира на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че полицаите ще излизат всеки ден. Така те се надяват най-сетне да привлекат вниманието на обществото и на Европа, че не може в 21 век да има такива заплати в сектор "Сигурност".

На 8 ноември ще се състои кръгла маса, на която синдикатите ще изложат проблемите, свързани със сегашния закон за МВР и с която за пореден път ще потърсят обществена подкрепа.

Сред основните им настоявания е и увеличаване на заплащането на нощния труд, за който в момента получават по 25 стотинки на час.


108
Още от
Напиши коментар Коментари
104
3
 
0
 
! Отговори
---- преди 10 месеца
До Анонимен "И що да му увеличават заплатата на тъпия ***?
За това, че по цял ден незаконно слухтори във Фейсбук, Месинджър и Вайбър ли?
Грухти, пърди и чака 20 заплати накуп...
Ай чиба.." - всичко е напълно вярно, с изключение на това, че
полицая "незаконно слухтори". Той може да грухти, пърди, протестира и
чака 20 заплати без да прави нищо друго.
103
0
 
0
 
! Отговори
Милицуйнерини преди 10 месеца
И ко шъ прайм ся ?
Първо работата, после удоволствието !!!
102
1
 
3
 
! Отговори
Така е преди 10 месеца
В САЩ полицайте и учителите са най добре платени.Става въпрос за държавните служители.
101
4
 
5
 
! Отговори
Държавата на овцете преди 10 месеца
И друго да кажа за нашата интелигенция която мрази полицаите ! Кой допуска тези неграмотни и невършещи работата си полицаи !? Ти се постави на тяхно място поне един път ! Във всяка държава освен България , на почит са Лекари , Пожарникари и Полицаи ! И как искате да няма корупция като не се заплаща на най важните органи в страната !?
100
0
 
3
 
! Отговори
Държавата на овцете преди 10 месеца
Много просто мислене от една вече опитомена държава !!!!! Защо си мислите че полицаите не са си свършили работата при положение че после законите пуска престъпниците - защо полицаите са ви виновни а не законите ? Някой ви е глобил и мразите полицаите а не тези които са измислили как да се отърват мутрите ? Защо се търпи всичко в тази КУХА държава а не се вземат в ръце цялото население ? Кого чакате ?
99
0
 
2
 
! Отговори
433 преди 10 месеца
Ти изобщо знаеш ли каква им е заплатата ?
98
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И аз си купувам сам инструменти и повечето дрехи за работа. Не че не ми дават, ама не ми улучват размера и пак аз купувам. А заплатата ми е под 1000 лв, не като на пожарникарите и полицаите. ББ да не поддържа " Тигрите ", ами да даде парите на пожарната. Пък ако прежали някой милион от авоарите си в Катар ще има благотворителност и за полицията. Не щем от наш гръб да им плащаме, не ни вършат работа.
97
5
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 месеца
Като караш без колан те глобяват поне петдесетачка. Голямо престъпление според ченгето. Когато тъмнозелените ми обраха вилата " Ми ний нищо не можем да напрайм". Заплата ли за вас? Х.. за вас!
96
1
 
2
 
! Отговори
mda преди 10 месеца
Просто предположение... Ако синдиката им включи в протеста си и факта, че има хора с униформи които взимат подкупи, които петнят името и работата на редовите полицаи, ако поискат отстраняване на висшите етажи в МВР които покровителстват мафията и се допитват до политическите интереси на този и онзи, аз смятам, че не само заплатите им ще се повишат а като цяло условията им на живот и работа и целия народ ще ги гледа с гордост и глагодарност... ноо това е само предложение... какво ли знам аз...
95
4
 
9
 
! Отговори
Онуфри преди 10 месеца
Ако някой е видял конкретна полза от полицията, моля да пише тук - напр. предотвратено или разкрито престъпление. Съвсем сериозен съм. От всичките около 7-8 пъти, когато моето семейство е имало нужда от полиция, досега има разкрити точно 0 престъпления (обири и нападение). Също така, не съм чул от никой мой познат да е имал полза от полицията.
94
2
 
3
 
! Отговори
Много си прав преди 10 месеца
До Пич
от КАТ полза няма, пък и съм сигурен, че ако ги разформират 100% от наличния състав ще стане "доброволчески", всички знаем какви прилични алтернативни доходи си докарват. Митничарите с техните "пари за кафенце" са като просяци.
93
1
 
2
 
! Отговори
cinik преди 10 месеца
Само да уточня,че и полицая и учителите , който съм питал за заплатите са хора с над 20 години стаж , да не вземе сега някой да джавка,че не били такива заплатите. За какво да лъжат хората.
92
0
 
9
 
! Отговори
cinik преди 10 месеца
Наскоро един познат полицай сподели притеснено, че скоро даскалите щели да вземат повече от един сержант/ над 850 лева чисто/. Познаваме се от 20 години, ама останах като гръмнат, нищо не му казах, само дето ми мина през ума ,че в цял свят учителите получават по-големи заплати от един полицай без висше образование. В България обаче явно това не се приема за нормално!!! Поразпитах познати учители и те споделиха че СЛЕД УВЕЛИЧЕНИЕТО от 1.09, щели да получават около 750 чисто !!!
91
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В неделя се прибираме на летище София. Пред 10-те гишета за паспортен контрол се събрали поне 500 души, но работят само 3!
4-5 т.н. полицаи се шматкат насам-натам - кой с кафе, кой си цъка на тлф. Питаме единия каскет що не влезе в колибката, той се прави на умен. За половин час един по един се намъкват в будките още двама-трима. Иначе началника им и още 2-ма си лафят в стаята му и чакат да им вдигнат заплатите, а ние си обискаме пред гишетата.
90
2
 
10
 
! Отговори
Манолски преди 10 месеца
Който не става за друго, се натиска за полицай. Факт !
89
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кви заплати бе, уволнявай наред тая мързелива пасмина!
88
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
МЪРЗЕЛИВИ,НАГЛИ,ГЛУПАВИ ,НЕГРАМОТНИ-ТОВА СА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ/ЛИЧЕН ОПИТ/
87
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
И за кой ли път трябва да се обяснява на медиите, че в МВР не работят само полицаи, но то то не е онази работа да им го натъпчеш!
86
1
 
20
 
! Отговори
до 84 преди 10 месеца
Щом е станал милиционер, заплатата му е известна предварително, а значи е прецени, че:
...или не става за нищо друго
...или педполага, че ще си докарва още 2-3 заплати по вторият начин
Да сте чули за емигрирал милиционер?
85
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
До ДО 75
Ходете работете за него!