Полицаите пак на протест - за пари. От МВР: Няма как!

Синдикатите: Няма да спрем, докато не постигнем целите си
13 сеп 2017 10:57,
108

Нов протест организират полицаите утре – в днея на професионалния празник на пожарникарите. Униформените служители ще се съберат пред парламента, за да поискат отново повишение на заплатите си. Те настояват парите им да се увеличат с 15% със задна дата. От ръководството на МВР обаче са категорични, че това няма как да стане и  обещават скок на възнагражденията от 1 януари догодина.

Утрешното недоволство е част от серията протести, които полицейските синдикати организират от 5 юли насам. Тогава служителите извоюваха нови униформи и пари със задна дата за тези, които са си ги купували сами години наред.

Още по темата

Искането им за увеличение на заплатите обаче и тогава, и сега, не се приема. Затова утрешният протест остава.

Това стана ясно във вторник след неуспешните преговори между ръководството на МВР и синдикатите, които се срещаха няколко пъти тази година.

Въпреки, че бе постигнат консенсус по някои спешни промени в закона за МВР, по основното искане за 15% увеличение на заплатите със задна дата съгласие отново не бе постигнато.

"След като нямаме разбирателство с политическото ръководство, ние ще продължим с нашите протести, така както сме го заявили - 14 септември, 8 ноември, 28 декември - празникът на граничната полиция, и след това най-вероятно ще се излиза от 5 януари, когато България поеме председателството на Европа“, каза зам.-шефа на индикална федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) Илия Хрисимов в ефира на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че полицаите ще излизат всеки ден. Така те се надяват най-сетне да привлекат вниманието на обществото и на Европа, че не може в 21 век да има такива заплати в сектор "Сигурност".

На 8 ноември ще се състои кръгла маса, на която синдикатите ще изложат проблемите, свързани със сегашния закон за МВР и с която за пореден път ще потърсят обществена подкрепа.

Сред основните им настоявания е и увеличаване на заплащането на нощния труд, за който в момента получават по 25 стотинки на час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДобре бе пич, ти ще се навиеш ли за 680лв. да вършиш тази работа?Ако си навит отиди и пробвай, но да знаеш ,че там няма Коледа, Нова Година, Велик Ден и темподобни!
82
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като са им малко парите - защо не напуснат и не си намерят по-добре платена работа?
81
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
До РънтеИмаш предвид бивши подпирачи на бюро?
80
0
 
1
 
! Отговори
Рънте преди 6 години
До 1Не чувстваш колко си прав. Визирах тези които и сега се подиграват с подчинените си. Може да не си ме разбрал.
79
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ДО 75И мене не ме интересува, но въпроса го зададе той.
78
2
 
12
 
! Отговори
ДО 76 преди 6 години
ПРАВИЛНО, ПО- НАГЛИ И БЕЗОЧЛИВИ ОТ МИЛИЦИОНЕРИТЕ НЯМА!. ВИЖТЕ САМО ЦЕЦО С МНОЖЕСТВОТО АПАРТАМЕНТИ И МИЛИАРДЕРА БОЙКО БОРИСОВ -КАК ЗАБОГАТЯХА ОТ СЛУЖБА, ПАРДОН КРАДЕНЕ ОТ ДЪРЖАВАТА, НЕГОДНИЦИТЕ.
77
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случаят с последното отвличане нагледно доказа и показа, че полицаите не си вършат работата. За такова бездействие и безхаберие, не само по този случай, а по хиляди други, даже сегашните заплати са им високи.
76
2
 
24
 
! Отговори
ДО 75 преди 6 години
Няма значение колко изкарва дограмаджията, той си е създал бизнеса с много труд, понякога е и на загуба, а никога не съм виждал "частник" да се търкаля по паветата и да иска държавата да му даде пари. От милиционер нищо не става, пардон, само престъпник!
75
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В никакъв случай не трябва да им се увеличават заплатите!Те освен да протестират и да въртат уйдурми с престъпниците-друго не вършат.Всеки ден шокиращи престъпления, а те все "се работело", но файда-НИКАКВА!!!Като са им малко парите, да ходят там, където се блъскат обикновените хора до 70 год. възраст! ПО-НАГЛИ И БЕЗОЧЛИВИ ОТ МИЛИЦИОНЕРИТЕ НЯМА!
74
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Дограмаджия до 64Предполагам 220?Ти ,ако нямаш "далавера" с това ли ще се занимаваш?
73
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, вижте го тоя от видеото, ми той 150 кила сланина, бе, а такива са 99% от състава на мвр.
72
1
 
25
 
! Отговори
Анна преди 6 години
Рядко се прибирам в България ,но ми е направило впечатление,че полицай извън патрулка не съм виждала...Родният ми град е малък и познавам всички полицаи.Свестни мъже ,но 40 годишни(възраст отдавна прехвърлена за да са полицаи).По магазините хлапета купуват цигари и алкохол,след 22 часа пълно с малолетни,дрога на всеки ъгъл,дискотеките фраш с 13годишни,......*** НЕЕЕЕЕЕ,те от патрулките не слизаааат,щот са по 100кила!!!!!!КВИ ЗАПЛАТИ КВИ 5 ЛЕВА...ДА ВЪРВЯТ ДА БЕРАТ ЯГОДИ В АНГЛИЯ ЗА ПОВЕЧЕ!
71
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименКандидатсвай!
70
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е за грузинския модел!Всички вън и наново.
69
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
До РънтеТо ще е "Охранителна фирма " до "Охранителна фирма". Смяташ ли,че всеки пенсиониран полицай отваря такава?
68
0
 
14
 
! Отговори
66, преди 6 години
Не се напъвай. 90% от полицаите след служба, се хващат на същата айлякчийска работа. Няма да ти свършат нищо.
67
2
 
16
 
! Отговори
Рънте преди 6 години
Само ги питайте когато се пенсионират и открият охранителна фирма,как плащат,осигуряват на 4 часа, дежурства от трима вместо четирима. Да сте чували там да протестират-утре уволнение.
66
4
 
24
 
! Отговори
Вбесен преди 6 години
Я стига! Малки им били заплатите?! Малки на фона на доходите на олигарсите. Колосални на фона на заплатите на 80% от населението. Да вървят да стават шивачки бре! За 450 лева за 10 часа плътно бачкане. Или строителни работници - 20 кинта на ден да носиш киреч!
65
1
 
15
 
! Отговори
Дограмаджия до 64 преди 6 години
А колко си мислиш, че остават за мен ?! Като махнеш данъци, налоци, акцизи, разрешителни, рушвети, с колко мислиш, че се прибирам месечно ?! А да, забравих да обясня на напусналите полицаи, че при мен пенсията настъпва не на 47 години, а 20 по късно.
64
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народа ще подкрепи полицаите, ако в замяна на подкрепата си получат уверение и резултат за вътрешно разбиване на вкоренените корумпирани по всички етажи. Тогава и само тогава ще се върне доверието и МВР ще се радва на всеобща подкрепа, финансиране и респект