Поредният протест: 10 000 униформени на 21 октомври

Исканията им са отново за увеличение на заплатите
13 сеп 2017 21:44, Боряна Павлова
39
Поредният протест: 10 000 униформени на 21 октомври
Снимка: архив Bulphoto

Най-големият полицейски синдикат в МВР организира пореден масов протест на работещи във ведомството на 21 октомври. Това каза заместник-председателят на СФСМВР Илия Кузманов в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR

Той поясни, че се очаква на площада в София да се съберат около 10 000 човека. Исканията на полицаите отново ще са за увеличение на заплатите.

"Настояваме за това много отдавна и имаше време тези пари да бъдат предвидени в бюджета", каза Кузманов. И допълни, че синдикатите категорично не са съгласни с евентуално увеличение от 1 януари 2018 година.

Пореден, но по-малък протест ще има и на 14 септември пред парламента,когато е празникът на пожарникарите, припомни Илия Кузманов. Така синдикатът спазва обещанието си на всеки полицейски празник да е на улицата.

Проблеми в сектор "Сигурност" отчитатат и частните охранители. Те подкрепят голяма част от обсъжданите текстове, които предстои парламентът да гласува, но имат забележки към доста други.

Здравко Дерелиев от НАФТСО заяви, че въпреки всички забележки от организацията подкрепят изискването вскя охранителна фирма да членува в браншова организация, защото само така сивият сектор ще излезе на свето.


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
--- преди 1 година
До Анонимен "И що да му увеличават заплатата на тъпия ***?
За това, че по цял ден незаконно слухтори във Фейсбук, Месинджър и Вайбър ли?
Грухти, пърди и чака 20 заплати накуп...
Ай чиба.." - всичко е напълно вярно, с изключение на това, че полицая "незаконно слухтори". Той може да грухти, пърди, протестира и чака 20 заплати без да прави нищо друго.
31
0
 
5
 
! Отговори
българин преди 1 година
В светлината на последните отвличания тази паплач от ушеви наглеци трябва да бъде разформирована закрита и разтурена. НЕ заплати, а намаляване броя на нищоправещи.Заплати три до пет пъти по големи от медицински персонал и хора работещи с деца.30 брутни заплати накуп при напускане с първа категория труд пенсии 4 пъти над тези на обикновения отруден човек.Какво иска тази плява с рекетьори.Тези смотани калинки са некадърни и неспособни на всякакъв труд извън системата на ушевите.Няма да видите от м
30
0
 
5
 
! Отговори
ПЕТРОВ преди 1 година
ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ПОЛОЖЕНИЕТО ,КАКВОТО БЕШЕ ПРИ ЕМЕЛ ЕТЕМ ,ВСЕКИ ДА СИ ОТИДЕ В СЪОТВЕТНОТО МИНИСТЕРСТВО И ТАКА ЩЕ ИМА И ЗА ПОЖАРНИКАРИ И ЗА ПОЛИЦАИ И ЗА БОРБА С БЕДСТВИЯТА.
ДА СЕ ПРОСЛЕДИ КЪДЕ ОТИДОХА ПАРИТЕ ОТ ВЕДОМСТВОТО ЗА БОРБА С БЕДСТВИЯ И АВАРИИ ,КОГАТО БОРИСОВ ЩЕШЕ ДА СЪДИ ЕМЕЛ ЕТЕМ И ЗАКРИ МИНИСТЕРСТВОТО.
ДНЕШНИТЕ ДАЛАВЕРАДЖИИ НЕ ЩАТ ДА НАПРАВЯТ КРАЧКА НАЗАД /КАКТО И В СТОТИЦИ ДРУГИ СФЕРИ / , НО ТОВА ЩЕ ИМ КОСТВА МНОГО. БОРИСОВ ДА НЕ СЛУША ТОЛКОВА ЦВЕТАНОВ.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички 10000 да бъдат уволнени и нека си намерят по добра работа. Бюджета ще спести стотици милини от тези мързеливци.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой охранява полицейските протести? Май никой. Защото никой не им обръща внимание.
27
3
 
9
 
! Отговори
ined преди 1 година
Основната дейност на МВРто е да организира протести, скоро ще почнат да протестират за допълнително заплащане за времето докато са на протеста
26
3
 
6
 
! Отговори
Хайде моля Ви, преди 1 година
не намесвайте частните охранители в протестите на милиционерите!Те да си търсят подкрепата на обществеността,че като чета коментарите по-долу и гледам "всенародната любов" към тях,си казвам:"Всеки да си сърба попарата,която си е надробил"!Аз съм охранител,и както на мене,така и на колегите,и през ум не ни минава да протестираме?!Каквото и колкото толкова,като не ни харесва фирмата,има още близо 3000 охрнителни фирми,така,че всеки отговаря сам за себе си!!!
25
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И що да му увеличават заплатата на тъпия ***?
За това, че по цял ден незаконно слухтори във Фейсбук, Месинджър и Вайбър ли?
Грухти, пърди и чака 20 заплати накуп...
Ай чиба....
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ненаяли сте се и полицейщина, доведе "ХАНКО БРАТ" И ДЕСЕТКИ ОБЯВИ ЗА ПОЛИЦАИ И ПОЖАРНИКАРИ- А СЕГА ДЕ ВИДИМ ЩО ЩЕ НЕДОВОЛСТВАТЕ- ЗАПЛАТИ МАЛКО НАД МИНИМАЛНАТА, КУПУВАШ САМ ВСИЧКО НЕОБХОДИМО, 5 В СВЕТА ПО РИСК ПРОФЕСИЯ, МДАА, А ВИЕ ЩЕ ПОСЪВЕТВАТЕ ЛИ СВОИТЕ БЛИЗКИ ДА РАБОТЯТ В ПОЛИЦИЯТА, МИТОВЕ СА ВСИЧКИ ОБЩЕСТВЕНИ ДРЪНКАНИЦИ И ВЛИЗАШ В УТАЙКАТА НА ОБЩЕСТВОТО И В ОГЪНЯ- И ДВЕТЕ СА ИЗПЕПЕЛЯВАЩИ.
23
4
 
11
 
! Отговори
Късмет преди 1 година
"Подкрепям" МВР, даже да видят колко съм добър предлагам,ако намерят Голфчето което ми гепиха преди 1 година, да го даря на МВР безвъзмездно....
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ненаяли се
21
8
 
13
 
! Отговори
pipo преди 1 година
Мисля, че и тези заплати са ви много за работата която вършите! Направо да закрият МВР защото яде най-големият бюджет в държавата, пък и липсата му едва ли ще се усети от някой. Господа полицаи, не ви ли е срам да искате пари за работа която не вършите и 90% от хората в тази държава не ви харесват точно заради това!
20
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Насила никой не ви е вързал за да протестирате. След като не сте доволни от заплащането и привилегиите които имате-20 заплати при пенсиониране, безплатен транспорт и др. напуснете. Аз специално не вярвам в полицията и не съм съгласен да ми увеличат данъците за да увеличат заплатите на тези лентови. С какво са допринесли да искат увеличение, престъпността се шири навсякъде.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aм моряците, те нещат ли да протестират за два три кинта повечко?
18
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека реват корумпетата, седемдесет хиляди са. Паплач, шуробадженакорушветчийска, неграмотна и нагла.
17
5
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
А борба с айдуците няма ли да симулират поне,ей така за цвят?
16
4
 
12
 
! Отговори
факт преди 1 година
17,Прав си но за полицейска реформа като в Грузия трябва политическа воля и яки т,опки.
15
10
 
25
 
! Отговори
ужас преди 1 година
Страни неща стават,доверието в полицията е на най ниски нива,хората ясно казват че полицията не работи и не са доволни,а те като коне с капаци не искат промени и реформи а пак пари,пари,и за какво?
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търси в Гугъл: Полицейска реформа в Грузия.
13
5
 
13
 
! Отговори
не не преди 1 година
Докато няма реформи и не заработи полицията както трябва няма пари....