Поредният протест: 10 000 униформени на 21 октомври

Исканията им са отново за увеличение на заплатите
13 сеп 2017 21:44,
39
Поредният протест: 10 000 униформени на 21 октомври
Снимка: архив Bulphoto

Най-големият полицейски синдикат в МВР организира пореден масов протест на работещи във ведомството на 21 октомври. Това каза заместник-председателят на СФСМВР Илия Кузманов в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR

Той поясни, че се очаква на площада в София да се съберат около 10 000 човека. Исканията на полицаите отново ще са за увеличение на заплатите.

"Настояваме за това много отдавна и имаше време тези пари да бъдат предвидени в бюджета", каза Кузманов. И допълни, че синдикатите категорично не са съгласни с евентуално увеличение от 1 януари 2018 година.

Пореден, но по-малък протест ще има и на 14 септември пред парламента,когато е празникът на пожарникарите, припомни Илия Кузманов. Така синдикатът спазва обещанието си на всеки полицейски празник да е на улицата.

Проблеми в сектор "Сигурност" отчитатат и частните охранители. Те подкрепят голяма част от обсъжданите текстове, които предстои парламентът да гласува, но имат забележки към доста други.

Здравко Дерелиев от НАФТСО заяви, че въпреки всички забележки от организацията подкрепят изискването вскя охранителна фирма да членува в браншова организация, защото само така сивият сектор ще излезе на свето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закривай това МВР . Реподбор с качествени служители и ново МВР. Мутри и наркомани станаха полицаи.
10
6
 
18
 
! Отговори
Ко? Не! преди 6 години
10 000 , ама в Ню Йорк. При население 14 милиона. В БГ-то, при население 6 милиона са 70 000.
9
5
 
25
 
! Отговори
Нестор преди 6 години
В Англия няма да видите и един полицай с такова телосложение (чувал с картофи) като тези събрани на едно място на снимката.
8
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10 000 денелосерковци! Незабавно уволнение! Не издържаме на тези данъци и осигуровки!
7
6
 
24
 
! Отговори
Писна ми! преди 6 години
Тези тотални тътразулници ми писнаха! Платил съм толкова данъци, такси, налози, акцизи, рушвети, че 24-часова охрана щеше да ми излезе по евтино. Аз не знам, не разбирам, ама НАИСТИНА НЕ РАЗБИРАМ за чий кочан са ми тия ?!
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Армията и тя за какво е .Да помагат на полицайте.
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се произвежда и изнася от БГ. за да влезат пари в държвата,за да има пари за увеличение на заплати и пенсий.Единствено се произвежда престъпност с милиони производства.При социализма производство като дума означаваше работата на колектива в завода.Сега като кажат по некое дело в садъ че е започнало производство ми става смешно,и същевременно тъжно.
4
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия сега са хора хванати от улицата и набедени за полицаи. Нямат качества, нямат хъс за работа, нямат дисциплина, пълни лентяи. И сегашните заплати не си ги заслужават.
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тази държава всеки трябва да иска да му вдигнат заплатата.
2
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо кажете какво и как работите и после ще говорим за парите!
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно и също.Това е от 4-5 години.Само протести и нищо .Накрая ще им вдигнат парите с пет лева,и това ще е ,до нови протести след 2-3 години.