В навечерието на Кръстовден: Стотици в Кръстова гора

Пловдивският митрополит отслужи Празнична вечерня
Обновена: 13 сеп 2017 21:38 | 13 сеп 2017 21:26,
8

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

 

Всяка година на 14 септември Православната църква чества Въздвижение на Светия и Животворящ Кръст Господен - Кръстовден. С особено тържественост се отбелязва този празник в местността "Кръстова гора" в Родопа планина.

Там се счита, че от векове почива частица от самия Господен Кръст, която е причината за многобройни чудеса, случили се на това свещено място.

По този повод днес пловдивският митрополит Николай отслужи в манастира "Св. Троица" на Кръстова гора Празнична вечерня oт 19.00 ч.

На 13 срещу 14 септември в 00.30 ч. митрополит Николай ще оглави Божествена света Литургия, която ще продължи до малките часове на Кръстовден.

Очаква се и тази година, въпреки делничния ден хиляди православни християни да се поклонят на Честния Животворящ Кръст Господен на това свещено място, както и във всички православни храмове в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: кръстова гора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Силвия Машева преди 6 години
Господин Анонимен,грешиш,прочети малко православна литература и ще разбереш,че което е от Господа не е кумир,Кръстното знамение се е появило нетленно на небесата и затова се слави!
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бре, този български народ, много набожен, Родопа планина се напълни с хора търсещи Божественото. Проблемът е, че *** все материалното, го влече, и е със затъмнен и затъпял мироглед и по - вероятно е да открие лукавия.Ако българина беше,правилно вярващ, храмовете нямаше да са празни в неделя.
3
0
 
5
 
! Отговори
Сполай преди 6 години
Не си рзбрал Божието слово.
2
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато хората нямат подкрепа и сигурност в държавата те ги търсят в имагинерното и несъществуващото !
1
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балъците край нямат!