Полицаи на протест: Ще сме тук, докато ни чуят

Униформените се заканват, че може да стачкуват всеки ден
14 сеп 2017 14:43,
69
Полицаи на протест: Ще сме тук, докато ни чуят
Снимка: архив "Булфото"

Полицаи се събраха на поредния си протест за увеличение на заплатите им. Този път униформените изразиха недоволството си пред сградата на парламента на брифинг-протест.

"Ще продължим да протестираме, докато постигнем чуваемост. При всяко положение ние твърдим, че трябва да има увеличение на заплатите още от тази година“, каза зам.-председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите на МВР Илия Кузманов, цитиран от "Фокус“.

Още по темата

Полицаите настояват за увеличение на заплатите с 15% със задна дата. От ръководството на МВР обясниха, че това няма как да стане, но обещават вдигане на полицейските възнаграждения от 1 януари догодина.

Протестът пред парламента не бе многоброен, но синдикатите обясниха, че той не е организиран да бъде такъв.

Кузманов обясни,  че мястото на протеста пред парламента не е случайно избрано.

"Искаме 15% увеличение на основните заплати, които не са брутните възнаграждения в МВР. Второто ни искане е промени в Закона за МВР”, припомни той.

Илия Кузманов благодари и за решения проблем с облеклата в МВР, но напомни, че ако настоящите искания не бъдат изпълнени, протестите ще продължат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
5
 
! Отговори
Fihtenstei преди 6 години
Kolko chuha za okradenite bul b,anki na bg orajia, bg kmetstva, bg armia, bg kazarmi, bg zastavi, bg firmi, bg hora i na bg telkomi...plashat gluhia bg narod s diskotechen shum...da idat na slanchev briag i zlatnite piasaci da stachkuvat dokat gi chuiat hotelskite, zlatarskite, chenchadjiiskite, turisticheskite i restorantskite bg chorbadjii...
14
1
 
26
 
! Отговори
SS преди 6 години
да де, ама пряко казано, тиа се опитват да ни измамят.Първо да кажат общо какви пари вземат чисто (а не само да размахват размера на основните си заплати).Аман от ***! Нали като им вдигнат заплатите с 15%, ние останалите трябва да им ги осигурим (заработим). Да не забравяме, че и допълнително трябва да им заработим и осигуровките (които СЪЩО им изплащаме!). Ами какво става и с 20-те заплати накуп при пенсионирането, а???Я да го дуат!
13
3
 
27
 
! Отговори
цирк преди 6 години
Има една стара поговорка-Който НЕ работи няма да яде,а тези НЕ работят,държат се като бандити,постоянно нарушават законите и тн.и все искат а нищо не дават.
12
0
 
19
 
! Отговори
ало ало преди 6 години
днес само арменският поп е на линия
11
1
 
4
 
! Отговори
Do 6 преди 6 години
Katadjiite i mitnicharire, prokurorite i sadiite sa v plen na exstremni kletki. Ne si li gi vidial, te sa zad reshetkite? Ot onaia strana...kato ***...
10
2
 
29
 
! Отговори
Отегчен преди 6 години
Толкова работа има. Нещо с топуз ли са ви вързали за МВР ?! Ааа, викате, копанката си е добра, ама квичим за още и още, а ?! :)
9
1
 
27
 
! Отговори
лошо преди 6 години
А кой ще ни пази от полицията,спомнете си как вилняха по улиците и се държаха като мутри при предишния протест миналата година,и наказани няма.
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво са запротестирали? Нали точно те избраха пак да ги управлява техният човек, пожарникарското *** от Банкя?
7
0
 
35
 
! Отговори
ясно преди 6 години
Писна ми да повтарям протестирайте за реформи и промени и народа ще ви подкрепи,но да искате пари при положение че хората не са доволни от работата и държанието на полицията е подигравка с народа който плаща.
6
1
 
26
 
! Отговори
K.Коцев преди 6 години
Тия пък не се наядоха?! Какво са дали на обществото ?! Спокойствие ли,сигурност ли,опаз-ване на живот и имущество ли ?! То бива,бива нахалство,ама тяхното е свръхнахалство! И на всичкото отгоре парите,които получават никак не са малко / на фона на останалите зап лати в страната / Явно някой им " навива пружините ",ама коя ли партия ще е ?! Сигурно най-достойната,ха-ха-ха...
5
1
 
8
 
! Отговори
Rashid преди 6 години
Da im slojim kamenna tabelka togava...sled 1000 godini kato im otkriat skeletite da n sa chudiat mnogo koi sa...i da n stroiat vampirski hipotezi za tiah bg expertite ot ban...
4
1
 
36
 
! Отговори
Men преди 6 години
Да стачкуват, и без това полза от тях никаква. едната половина от полицаите и военните са умствено изостанали, а другите са си чисти престъпници.
3
0
 
10
 
! Отговори
Singharth преди 6 години
Da si praviat video i da puskat v youtuve da vidim kolko likes ste saberat. Moje bi poveche ot Azis, Vesko, Ivana, Mustafa, Basil i Lili Ivanova vzeti zaedno ...
2
11
 
2
 
! Отговори
гого преди 6 години
кой е пък тоз *** дето ти ковна минусче :)
1
23
 
9
 
! Отговори
:):) преди 6 години
няма кандидати нито за полицаи нито за военни нито за даскали с тез смешни заплатки. Даскал пенсионер ще го вземеш и ще работи, но 60 гидишен пенсионер става за падар на бариера не и за полицай или войник.