20 деца днес не са в клас! Безотговорни шофьори ги убиха!

При нарушение водачите да се глобяват по 50 лв. за всеки от пътниците
Обновена: 15 сеп 2017 11:40 | 15 сеп 2017 11:35, Анисия Иванова
35
20 деца днес не са в клас! Безотговорни шофьори ги убиха!
Снимка: Bulgaria ON AIR

От началото на годината заради безотговорността на водачите 20 деца днес няма да прекрачат училищния праг. 15 от тях са били пътници в автомобила.Това съобщи Любка Маринова от Асоциацията на пострадалите при катастрофи пред "България сутрин". Именно затова Маринова смята, че е необходима промяна в закона.

Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата обсъжда идеята - шофьорът на автомобил, който е извършил нарушение, да бъде глобяван с 50 лв. и за всеки един от пътниците, които вози.

Още по темата

"Това е само предложение. Идеята е хората да бъдат предупредени, че може да са глобявани, ако предложението стигне до парламента, като по този начин поемат отговорност и за хората, които возят", поясни Маринова.

Другият гост на Bulgaria ON AIR - председателят на Асоциацията на автомобилистите Красимир Георгиев, твърди, че години наред сме свидетели на експерименти с българските водачи.

"В България за всичко е виновен водачът. Никаква вина нямат тези, които стопанисват пътищата и онези, които създават "убийствено" глупавата организация на движение", изброи Георгиев.

Той визира пример с други страни, в които има закон, който покачва глобата според служебния ранг на служителя, но според него това няма да се приеме в нашия парламент.

"Ако един водач го глобим със 100 лв., нека един полицай бъде с 200, неговият началник - с 400 лв., а депутатът с 1000 лв.", предложи Красимир Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
6
 
! Отговори
Кико преди 6 години
"20 деца днес не са в клас! Безотговорни шофьори ги убиха!"Трагедия, Бог да ги прости горките дечица и да даде сила на родителите им! Питането е, колко от тези "безотговорни" шофьори си получиха заслуженото, така, че съдбта им да е предупреждение за другите "безотговорни" шофьори на пътя? И колко съответно си платиха, потулиха нещата, изкараха ги невинни, и си живеят животеца, докато дечицата гният в гробищата?
33
1
 
3
 
! Отговори
Стрина.... преди 6 години
...и защо тогава е тая гражданска отговорност,като пак ще плащаш.ако нарушиш?!....
32
1
 
4
 
! Отговори
Недоукия преди 6 години
г.на..явно живее в София от скоро...дошъл е от някакво село и си е сменил л.карта. и сега иска да се глобяват несофийските. коли...А фирмените..коли?? ***...селянин
31
1
 
9
 
! Отговори
До 28 Bgtour преди 6 години
Казваш, че е пешеходните зони трябва да има знаци за ограничаване на скоростта до 20 км/час, т.е. пешеходците да не тичат много бързо там .... Голем смех ... В пешеходната зона няма коли, няма даже и велосипедисти или поне не трябва да има според закона, значи изканите от теб знаци са за пешеходците, ами сега, ако вървя по-бързо ще ме глобят ли?
30
1
 
9
 
! Отговори
Имитация на дейност преди 6 години
Хайде стига с тази имитация на дейност това непрекъснато повишаване на наказанията. Съвсем друго нещо трябва сега. Трябва записаните в закона наказания да се прилагат, а не да се записват още по-безумно високи наказания, които после пак не се прилагат.
29
10
 
6
 
! Отговори
ПРЕДЛОЖЕНИЕ преди 6 години
На всички входове на София трябва да се плащат такси от 10-20лв за влизане в столицата.Отделно от това, на всеки автомобил с несофийска регистрация трябва да се налага глоба.Ако е извършил и нарушение - глобата трябва да бъде поне двойна.
28
4
 
5
 
! Отговори
Bgtour преди 6 години
Prichinata sa bg mafiotski nedoucheni architekti, injeneri, sadii, kmetove, obstinski predsedateli, obstinski savetnici...Nema patni znaci za ogranichitelna skorost 20km v jilistni i peshehodni zoni.
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Право да се движат ежедневно и целогодишно по пътищата в София трябва да имат само тези, които са родени в София.За остналате - такси, глоби и всякакви санкции.Защото те от добро не разбират.
26
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селянинът - с кола.Селянката - и тя с кола.Селянче номер 1 - и то с кола.Селянче номер 2 - и то да не пада по-долу от баткото.Това са 4 автомобили на селяни, които правят задръствания по светофарите и паркират по тротоарите.А такива като изброените са стотици хиляди вече в София.Необходими са неотложни мерки за ограничаване на трафика и спасяване на човешки животи по пешеходните пътеки.
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едниствено в България 85% от автомобилите са с по един водач.Колата не е индивидуален автомобил, ако беше така щеше да има една врата и една седалка.Замислете се над това.
24
2
 
9
 
! Отговори
don преди 6 години
Стига с тези високи глоби по КАТ това до нищо хубаво не води.Разни *** се надпреварват да искат повишаване на голобите.Кажете какво заплата получава Българина. По този начин на съсипвате.А тези от най различни измислени асоциаций гледат само за себеси. Като стане ПТП веднага търсят пострадалия и мафията се задвижва да не шофьор и без вина ще си вонен.ТЕ НЕ СА НИКАКВИ ДА ИМ СЕ ДАВА ГЛАСНОСТ.те се възползват от тъгата на изгубилите си роднина и почват да безчинстват стройна организация
23
2
 
9
 
! Отговори
??? преди 6 години
Цитат: "Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата обсъжда идеята - шофьорът на автомобил, който е извършил нарушение, да бъде глобяван с 50 лв. и за всеки един от пътниците, които вози."Значи обсъждат как да се насърчи шофирането на един човек в автомобил и да се глобява ако возиш и други хора в колата си. Браво, преливат от акъл... Сещат ли се, че това е насърчаване да има повече коли по улиците, т.е. повече катастрофи и загинали деца?
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основната цел в закона трябва да бъде да няма глоби и други санкции, т.е. шофьорите да не правят нарушения, а резултата от нарушенията са катастрофи със ранени и загинали, вкл. и деца. Как се прави това се знае много добре от опита на нормалните държави и това не са високите глоби, които успешно ни пробутва КАТ.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази оФца от асоциацията само за глупости говори. Да беше казала колко от починалите деца са невинни жертви, а не в резултат на безумен родител-водач в колата! Съгласен съм с мнението Георгиев. Трябва да се наказват чиновници (особено парaзититe от КАТ и ДАИ) за пълното безхаберие към състоянието на пътищата и регулацията на движението.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и парадоксално да звучи за някои, за да се намалят нарушенията по пътищата, а оттам и катастрофите, трябва глобите да се намалят, а не да се увеличават. Аз съм за 1 милион глоби по 10 лева, вместо както е сега 1 глоба от 1000 лева и 999999 нарушения остават ненаказани. Който иска по-високи глоби в закона, иска да има по-малко наказани и повече нарушения и катастрофи,.
19
3
 
5
 
! Отговори
До 17 преди 6 години
Единственият, който защитава убийците на деца в този случай си ти. Всички писали по-долу искат да няма нарушения, катастрофи, ранени и загинали, само ти искаш да избягаш от България и да оставиш убийците на деца да продължават по същия начин.
18
2
 
11
 
! Отговори
Шофьор преди 6 години
Трябва да си наистина абсолютен ***, за да предложиш глобите да са според броя на пътниците! От една страна казват - возете се по няколко души в кола, за да няма задръствания, да е по-чист въздуха и т.н, от друга - колкото повече хора возиш, толкова по-голяма глоба ще платиш и при най-малкото нарушение! Глупостта няма граници...
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само прочетете че повече от поливината от мненията защитават убийците на деца и коментарът става напълно излишен.България ще си остане дупката на Европа още 100 години.Който е млад и знае езици да намери 500 евро и да се качва на самолета.Ако остане тук ще деградира.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА, но управляващите от ГЕРБ продължават да приемат закони, стимулиращи убийците на пътя и автоталибаните, само и само защото са от техния електорат.Да си пешеходец в София е МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА, няма как да оцелееш.
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 14! Явно си доста хладнокрьвен и ядосан на децата? Ти не си ли бил дете, или се си се родил директно с колата си обувките и чорапите!