20 деца днес не са в клас! Безотговорни шофьори ги убиха!

При нарушение водачите да се глобяват по 50 лв. за всеки от пътниците
Обновена: 15 сеп 2017 11:40 | 15 сеп 2017 11:35, Анисия Иванова
35
20 деца днес не са в клас! Безотговорни шофьори ги убиха!
Снимка: Bulgaria ON AIR

От началото на годината заради безотговорността на водачите 20 деца днес няма да прекрачат училищния праг. 15 от тях са били пътници в автомобила.Това съобщи Любка Маринова от Асоциацията на пострадалите при катастрофи пред "България сутрин". Именно затова Маринова смята, че е необходима промяна в закона.

Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата обсъжда идеята - шофьорът на автомобил, който е извършил нарушение, да бъде глобяван с 50 лв. и за всеки един от пътниците, които вози.

Още по темата

"Това е само предложение. Идеята е хората да бъдат предупредени, че може да са глобявани, ако предложението стигне до парламента, като по този начин поемат отговорност и за хората, които возят", поясни Маринова.

Другият гост на Bulgaria ON AIR - председателят на Асоциацията на автомобилистите Красимир Георгиев, твърди, че години наред сме свидетели на експерименти с българските водачи.

"В България за всичко е виновен водачът. Никаква вина нямат тези, които стопанисват пътищата и онези, които създават "убийствено" глупавата организация на движение", изброи Георгиев.

Той визира пример с други страни, в които има закон, който покачва глобата според служебния ранг на служителя, но според него това няма да се приеме в нашия парламент.

"Ако един водач го глобим със 100 лв., нека един полицай бъде с 200, неговият началник - с 400 лв., а депутатът с 1000 лв.", предложи Красимир Георгиев.


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
6
 
! Отговори
Кико преди 3 години
"20 деца днес не са в клас! Безотговорни шофьори ги убиха!"

Трагедия, Бог да ги прости горките дечица и да даде сила на родителите им! Питането е, колко от тези "безотговорни" шофьори си получиха заслуженото, така, че съдбта им да е предупреждение за другите "безотговорни" шофьори на пътя? И колко съответно си платиха, потулиха нещата, изкараха ги невинни, и си живеят животеца, докато дечицата гният в гробищата?
33
1
 
3
 
! Отговори
Стрина.... преди 3 години
...и защо тогава е тая гражданска отговорност,като пак ще плащаш.ако нарушиш?!....
32
1
 
4
 
! Отговори
Недоукия преди 3 години
г.на..явно живее в София от скоро...дошъл е от някакво село и си е сменил л.карта. и сега иска да се глобяват несофийските. коли...А фирмените..коли?? ***...селянин
31
1
 
9
 
! Отговори
До 28 Bgtour преди 3 години
Казваш, че е пешеходните зони трябва да има знаци за ограничаване на скоростта до 20 км/час, т.е. пешеходците да не тичат много бързо там .... Голем смех ... В пешеходната зона няма коли, няма даже и велосипедисти или поне не трябва да има според закона, значи изканите от теб знаци са за пешеходците, ами сега, ако вървя по-бързо ще ме глобят ли?
30
1
 
9
 
! Отговори
Имитация на дейност преди 3 години
Хайде стига с тази имитация на дейност това непрекъснато повишаване на наказанията. Съвсем друго нещо трябва сега. Трябва записаните в закона наказания да се прилагат, а не да се записват още по-безумно високи наказания, които после пак не се прилагат.
29
10
 
6
 
! Отговори
ПРЕДЛОЖЕНИЕ преди 3 години
На всички входове на София трябва да се плащат такси от 10-20лв за влизане в столицата.
Отделно от това, на всеки автомобил с несофийска регистрация трябва да се налага глоба.
Ако е извършил и нарушение - глобата трябва да бъде поне двойна.
28
4
 
5
 
! Отговори
Bgtour преди 3 години
Prichinata sa bg mafiotski nedoucheni architekti, injeneri, sadii, kmetove, obstinski predsedateli, obstinski savetnici...
Nema patni znaci za ogranichitelna skorost 20km v jilistni i peshehodni zoni.
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Право да се движат ежедневно и целогодишно по пътищата в София трябва да имат само тези, които са родени в София.
За остналате - такси, глоби и всякакви санкции.
Защото те от добро не разбират.
26
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селянинът - с кола.
Селянката - и тя с кола.
Селянче номер 1 - и то с кола.
Селянче номер 2 - и то да не пада по-долу от баткото.
Това са 4 автомобили на селяни, които правят задръствания по светофарите и паркират по тротоарите.
А такива като изброените са стотици хиляди вече в София.
Необходими са неотложни мерки за ограничаване на трафика и спасяване на човешки животи по пешеходните пътеки.
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едниствено в България 85% от автомобилите са с по един водач.
Колата не е индивидуален автомобил, ако беше така щеше да има една врата и една седалка.
Замислете се над това.
24
2
 
9
 
! Отговори
don преди 3 години
Стига с тези високи глоби по КАТ това до нищо хубаво не води.
Разни *** се надпреварват да искат повишаване на голобите.
Кажете какво заплата получава Българина. По този начин на съсипвате.
А тези от най различни измислени асоциаций гледат само за себеси. Като стане ПТП веднага търсят пострадалия и мафията се задвижва да не шофьор и без вина ще си вонен.ТЕ НЕ СА НИКАКВИ ДА ИМ СЕ ДАВА ГЛАСНОСТ.те се възползват от тъгата на изгубилите си роднина и почват да безчинстват стройна организация
23
2
 
9
 
! Отговори
??? преди 3 години
Цитат: "Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата обсъжда идеята - шофьорът на автомобил, който е извършил нарушение, да бъде глобяван с 50 лв. и за всеки един от пътниците, които вози."
Значи обсъждат как да се насърчи шофирането на един човек в автомобил и да се глобява ако возиш и други хора в колата си. Браво, преливат от акъл... Сещат ли се, че това е насърчаване да има повече коли по улиците, т.е. повече катастрофи и загинали деца?
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Основната цел в закона трябва да бъде да няма глоби и други санкции, т.е. шофьорите да не правят нарушения, а резултата от нарушенията са катастрофи със ранени и загинали, вкл. и деца. Как се прави това се знае много добре от опита на нормалните държави и това не са високите глоби, които успешно ни пробутва КАТ.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази оФца от асоциацията само за глупости говори. Да беше казала колко от починалите деца са невинни жертви, а не в резултат на безумен родител-водач в колата! Съгласен съм с мнението Георгиев. Трябва да се наказват чиновници (особено парaзититe от КАТ и ДАИ) за пълното безхаберие към състоянието на пътищата и регулацията на движението.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и парадоксално да звучи за някои, за да се намалят нарушенията по пътищата, а оттам и катастрофите, трябва глобите да се намалят, а не да се увеличават.
Аз съм за 1 милион глоби по 10 лева, вместо както е сега 1 глоба от 1000 лева и 999999 нарушения остават ненаказани. Който иска по-високи глоби в закона, иска да има по-малко наказани и повече нарушения и катастрофи,.
19
3
 
5
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Единственият, който защитава убийците на деца в този случай си ти. Всички писали по-долу искат да няма нарушения, катастрофи, ранени и загинали, само ти искаш да избягаш от България и да оставиш убийците на деца да продължават по същия начин.
18
2
 
11
 
! Отговори
Шофьор преди 3 години
Трябва да си наистина абсолютен ***, за да предложиш глобите да са според броя на пътниците! От една страна казват - возете се по няколко души в кола, за да няма задръствания, да е по-чист въздуха и т.н, от друга - колкото повече хора возиш, толкова по-голяма глоба ще платиш и при най-малкото нарушение! Глупостта няма граници...
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само прочетете че повече от поливината от мненията защитават убийците на деца и коментарът става напълно излишен.
България ще си остане дупката на Европа още 100 години.
Който е млад и знае езици да намери 500 евро и да се качва на самолета.
Ако остане тук ще деградира.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА, но управляващите от ГЕРБ продължават да приемат закони, стимулиращи убийците на пътя и автоталибаните, само и само защото са от техния електорат.
Да си пешеходец в София е МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА, няма как да оцелееш.
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 14! Явно си доста хладнокрьвен и ядосан на децата? Ти не си ли бил дете, или се си се родил директно с колата си обувките и чорапите!