Заплахи дебнат отвсякъде: Българите смятат, че САЩ са по-опасни!

САЩ са три пъти по-голяма заплаха от Москва, смятат българите
15 сеп 2017 11:00,
244

Докладът за националната ни сигурност определи Русия като потенциална заплаха за суверенитета ни. Така ли мислят и българите обаче?

"Докладът сочи, че Русия е основна заплаха за националната сигурност. Това, което се заявява в него обаче се разминава с общественото мнение. Хората смятат, че САЩ са три пъти по-голяма заплаха от Москва", посочи директорът на социологическата агенция "Медиана" Кольо Колев в студиото на "България сутрин".

"Трябва да преценим има ли полза от това да определим Русия като заплаха. Това, че сега няма реакция от тяхна страна, не означава, че дипломатическа криза не е възможна", допълни той.

Още по темата

Според социолога от изследователския център "Тренд" Евелина Славкова е слабо вероятно да се заформи дипломатически конфликт между двете държави.

"Ако се върнем назад в годините и погледнем старите доклади ще видим, че често Русия е определяна като заплаха. Не смятам, че ще се получи дипломатически скандал. Преди не се е случвало и сега няма. Ние като суверенна държава имаме право да заявяваме къде виждаме заплаха за сигурността си. Но действително хората не смятат Русия за толкова сериозна заплаха, колкото САЩ", отбеляза тя пред Bulgaria ON AIR.

Акцентът на разговора премина към отхвърленото вето на президента върху промените в Закона за опазване на околната среда. Гостите смятат, че по никакъв начин не можем да говорим за обида към Румен Радев.

"Бих наблегнала на политическата логика за налагането на вето. Ние имаме един активен президент. Той търси своята ниша. Депутатите не се водят от обществената логика, а от политическата. Те често не подкрепят даден закон само защото друга партия го е предложила. А това е в ущърб за народа", подчерта Славкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са врагове на целия свят.
123
14
 
19
 
! Отговори
да преди 6 години
абсолютно вярно !!!това, че тия отгоре са *** на САЩ не променя факта, че българина е наясно кой е истинския терорист, а именно САЩ !!!!
122
5
 
12
 
! Отговори
Заплахите идват преди 6 години
на Червен Колю от задните части.
121
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама чакайте сега! Статията е написана с дребни букви, а това значи че и *** не е сигорен да ли е истина за америкатА или русиятА.
120
13
 
13
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
И за последно. Въпреки че е елементарно, но като се има предвид че истинските неща са елементарни вижте следното. Ако се огледате по света ще видите че колкото повече един народ обича (харесва) руснаците толкова е по зле и обратното колкото повече ги мрази толкова по добре е. България, Полша, Чехия, Балтийските страни, Молдова, Беларус и така нататък.Дали пък няма директна зависимост между просперитета и руснаците? За мен има и то голяма.
119
4
 
14
 
! Отговори
не е истина преди 6 години
отново лъжливи новини
118
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая статистика е направена сред нискообтазованата част на провинцията, които още живеят с мисълта че сме братя с пияниците
117
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво мислят в Украйна?
116
22
 
17
 
! Отговори
НЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ !! преди 6 години
Ако руснаците бяха силни колкото американците - отдавна да ни няма !!! Най-голямата заплаха за такива българи като мен е империята на злото - Русия !!! Не изопачавайте статистиката !
115
14
 
18
 
! Отговори
истината преди 6 години
най голямата заплаха за България и света е комунизмът там откъдето е минал остава пустиня и народите с десетилетия не могат да се съвземат
114
2
 
13
 
! Отговори
СОфия възмутена преди 6 години
Ликвидрайте всички нагло престъпни министерства и ведомства. НАрода се ограбва с десетки хиляди милиони годишно за издръжка на над 500 000 престъпници вкл в министерства ,ведомства,общини и в партиино подставени компании ползвани за ограбване на милиарди по оперативни програми и тн"еврофондове".Не са виновни САЩ и Москва..Средно от искарващи пари з а народа около 1 000 000 българи се ограбват по над 20 000 живи лева годишно з а издръжка на огромния брой ненужни вредни и крадливи бюрократи.
113
13
 
8
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Е та Лъжлив Кольо какво да каже??? Човекът е на московска хранилка. Утре гладен ли да стои???
112
0
 
0
 
! Отговори
Добри преди 6 години
До помнещ
111
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От много "мислене" българите не могат да си отлепят държавата от тинята вече 70 години...
110
7
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
за мен русия не е заплаха осн заплаха за целия свят е сащ които в името напечалбата от орьжието са готови да унищожат света непрекьснато подклаждатконфликти в различни точки по света и не оставят човечеството на мира
109
15
 
7
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
До Анонимен 112Нашият народ е казал: "С какъвто се събереш такъв ще станеш". Което предполага че щом си приятел на пияните руснаци значи и ти си пияница. А пияница да ти каже да ИЗТРЕЗНЕЕШ (предполагам че си имал предвид) ми звучи като дървено желязо.От нивото на моите 68 години съм наясно със ситуацията така че не ми давай акъл.
108
3
 
6
 
! Отговори
КОКО преди 6 години
Рано или късно /дано да не е/ще псе разбере кой е заплаха. През последните 27 години все нещо се поразбра.Но има още глава да пати докато узреят някои мозъци.
107
1
 
9
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
До до помнещ103Не 1948-а съм се родил. А другото е моя и на семейството ми заслуга. Не съм бил по върховете но не съм се кланял на никого, с ръцете и ума си съм си изкарвал прехраната без да съм навредил на никого. Разбира се при това положение е ясно че не съм бил нито военен, нито милиционер, нито партиен или обществен работник. Просто човек занимаващ се с техника един вид занаятчия. Нямам богатства живея все още в къщата на дядо ми и баща ми от преди девети. Но имам чиста съвест.
106
11
 
11
 
! Отговори
Кольо преди 6 години
До Така е : Горката заблудена душица - Да, САЩ са заплаха, това е верно, но Русия/СССР не ни е приятел (на държавно ниво) и никога не е била, а просто си гледа собствените интереси. Има повече от достатъчно исторически документи по темата, за да се заблуждаваме от набиваното но в главата 45 години! Гледайте и мислете, бе, хора, стига сте повтаряли изтъркани фрази като папагали!
105
12
 
20
 
! Отговори
Така е преди 6 години
САЩ са заплаха за нас и света. Русия е наш приятел и винаги ще бъде.