Пращаме психолози на бежанците, парите идват от ЕС

Ще ги пазят от конфликти помежду им или самоубийство
16 сеп 2017 07:30, Красимир Ангелов
90
Пращаме психолози на бежанците, парите идват от ЕС
Снимка: Булфото

Психолози и социални работници ще бъдат изпратени при бежанците в лагерите у нас. Парите за тази дейност ще се покрият от договорените през миналата година от премиера Бойко Борисов 160 млн. евро от ЕС, съобщава "Монитор".

Сумата от Брюксел за осигуряване на специалистите е 400 000 лв., а още близо 44 000 лв. ще осигури националният бюджет. Средствата са заложени в документацията към обществена поръчка, чрез която ще бъдат ангажирани поне 8 подобни посредници, 11 социални работници и 5-има психолози, твърди изданието.

Всички те ще имат задачата да работят с настанените мигранти в приемателните центрове в София, Харманли, Пъстрогор и Баня до края на януари 2019 година.

Част от изискванията към експертите ще бъдат да имат опит от поне 2 години, за да могат да представят необходимата помощ.

От всеки от тях ще се изисква да има поне 2 години професионален опит. Психолозите ще трябва да провеждат психологически интервюта, за да идентифицират рисковите чужденци и ще трябва да  помагат на силно травмирани мигранти, които са склонни дори към самоубийства.

Социалните работници и психолозите ще посредничат при решаване на конфликти между настанените деца или възрастни от различни общности. Те ще трябва и да подготвят психологически бежанците да се справят с трудни ситуации, както и да се адаптират към живота у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
16
 
! Отговори
Василев, агент преди 6 години
Освен като агент, аз заработвам по някое евро като компаньон на турските тираджии на Капитан Андреево. Може би затова езика ми е малко поощърбан! Но, обещавам, ще се опитам да го изгладя и подобря! Агент Холи Милър, Секретен Отдел
30
2
 
32
 
! Отговори
Браво Бойко!! преди 6 години
Пенсионерите, които изградиха България по времето на НРБ мизерстват и умират като кучета от липса на лекарства и елементарна медицинска грижа, защото така наречените "пътеки" не покриват почти нищо, а горките възрастни хорица нямат пари за озверелите от алчност мафиози в бели престилки, които най-безсрамно се именуват лекари! А ти, *** сине, вършиш поредното кощунство срещу народа си! Ами дай тогава, барабар с психолозите и по една кофичка чер хайвер и бутилка Дом Периньон раздай на "бежанците"
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бил агент??? :-) Василев, агентите не говорят по този начин, по който ти... :-)Защо обиждаш хората?
28
1
 
12
 
! Отговори
Една преди 6 години
Освен психолози, много важно е да се подсигури по един Айфон Х за всеки бежанец! Няма да де срамуваме пред Ееропата и Меркел, я!!!!!
27
2
 
9
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Психолози викаш? Това е добре! Но не е достатъчно...За да докажем, че сме истински, либерални и прогресивни евроатлантици трябва да подсигурим на всеки бежанец поне по едно 6 годишно българско момиченце за булка - както Айшето е била булка на Мохаммед като е била на 6! Всеки, който изкаже мнение против тази грижа за бежанците е расист!
26
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не психолози, а моми българки за женене, да се интегрират, да се заселват, да имат много деца. И роднините си да доведат.Само така ще спасим умиращият си ген - със смесване с живи народи.
25
1
 
13
 
! Отговори
до 32 преди 6 години
И суджуци , и бира " Леденика" ...
24
2
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Българино, докога ще търпиш да те правят на *** ?Да заселват чуждоземци и друговерци на собствената ти земя ?Да развъждат най-долните етноси в собствената ти къща и да те карат да издържаш с данъците си тази *** ?!Роб ли си ?Животно ли си ?!Дори робите търпят, търпят пък се разбунтуват ...Животните дори търсят свободата си ...Докога ще вярваш в лъжите на скъпоплатените медии и ще чакаш светлото евроатлантическо бъдеще, пращайки децата си да мият чинии и да проституират на Запад ?
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пратете им звероукротители.
22
1
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Прах в очите на хората....-Колко струва един километър наша магистрала с европейски пари построена, и колко в другите страни от ЕС?-Колко заеми тегли правителството на Орешарски и колко на Борисов?-Какво стана с КТБ, кои са виновните, и най-вече-ще върнат ли парите?-Колко пъти имаме по-малка производителност от европейските страни, и колко пъти са ни по-малки средните заплати, и попорционално ли е това, там и тук?-Етничекото престъпност, криминалните престъпления напосрладък.За това пише
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си вземат психолозите бежанците не им искаме парите тях ги искат тези които могат да крадат от там и продават държавата
20
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И не става въпрос за лечение както някои коментиращи писаха , а за определяне на риск, сиреч колко са агресивни и какво могат да направят . Демек кои стават за интеграция и кои не ... Четете между редовете .
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие нали не си мислите че психолозите и социалните работници ще приберат парите ???
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Сумата от Брюксел за осигуряване на специалистите е 400 000 лв., а още близо 44 000 лв. ще осигури националният бюджет."Ще лекуваме джихадистите и с наши пари -ашкулсун.Че онези в ЕС не са със всичкия си -не са , ама и ние им се водим по акъла вместо да лекуваме българите . Но колкото и да дава ББ нищо в тази държава и в тези хора няма да измести бойко от сърцата на стадото .
17
2
 
22
 
! Отговори
Аман от лицемерие! преди 6 години
Преди известно време бизнесменът Манджуков извади от джоба си 400 000 лв негови лични пари и ги даде на оръфляците от БАН, за да направят научни изследвания на природната среда, традиционната култура и съвременните проблеми в района на Странджа.Не можеше ли ЕС да отдели тези 400 000 лв от вноските, които правим за еврофондовете и да ни ги предостави за научни изследвания?Ама не! ЕС ще ползва тези пари, за да се престори, че уж решава проблеми, които сам създаде и причини главоболия и на нас.
16
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези 44 000 лв, взети от нашите данъци, правителството да ги беше употребило, за да помогне поне на някои български пенсионери с пълен трудов стаж и с мизерни пенсии, та тези стари хора да могат "да се справят с трудни ситуации ида се адаптират към живота у нас"!
15
2
 
30
 
! Отговори
Пари от ЕС ? преди 6 години
Те не падат от небето. ЕС има пари, защото ние - страните членки, ежегодно правим вноски.После някакви европейски чи новници решават как да разпределят нашитепари и за какво да ги използват.И значи, някой кани в Европа милиони хора, които манталитет, различен от европейския. Тези хора мразят и презират европейската култура и християнската религия и идват тук с цел да ядат парите на европейците, да налагат ислям и своите традиции.А пък ЕС ще им осигурява душевен комфорт, платен с наши пари!
14
2
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Василев Василев, прекален оптимист си! Скоро между редовете изпуснаха информация, че 2030 година етническите българи ще сме малцинство....
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВасилевНе си прав , че бежанците не искат да живеят у нас! В столичния квартал Христо Ботев в момента живеят тихо мълком десетки бежанци и много добре се сливат с останалите манггалли! Мога да кажа, че стават все повече бежанците сред ромите в ромските квартали! Надявам се, че ДАНС мвр и държавата знаят какво се случва!
12
1
 
6
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
До Василев Ти си по тъno и от мене бе оли