Пращаме психолози на бежанците, парите идват от ЕС

Ще ги пазят от конфликти помежду им или самоубийство
16 сеп 2017 07:30, Красимир Ангелов
90
Пращаме психолози на бежанците, парите идват от ЕС
Снимка: Булфото

Психолози и социални работници ще бъдат изпратени при бежанците в лагерите у нас. Парите за тази дейност ще се покрият от договорените през миналата година от премиера Бойко Борисов 160 млн. евро от ЕС, съобщава "Монитор".

Сумата от Брюксел за осигуряване на специалистите е 400 000 лв., а още близо 44 000 лв. ще осигури националният бюджет. Средствата са заложени в документацията към обществена поръчка, чрез която ще бъдат ангажирани поне 8 подобни посредници, 11 социални работници и 5-има психолози, твърди изданието.

Всички те ще имат задачата да работят с настанените мигранти в приемателните центрове в София, Харманли, Пъстрогор и Баня до края на януари 2019 година.

Част от изискванията към експертите ще бъдат да имат опит от поне 2 години, за да могат да представят необходимата помощ.

От всеки от тях ще се изисква да има поне 2 години професионален опит. Психолозите ще трябва да провеждат психологически интервюта, за да идентифицират рисковите чужденци и ще трябва да  помагат на силно травмирани мигранти, които са склонни дори към самоубийства.

Социалните работници и психолозите ще посредничат при решаване на конфликти между настанените деца или възрастни от различни общности. Те ще трябва и да подготвят психологически бежанците да се справят с трудни ситуации, както и да се адаптират към живота у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 6 години
Може и да си прав(а) - задачата на тези психолози да е да преценят кой е годен за интегриране. Но:1. Щом са бежанци, предполага се, че когато се усмири техният регион, те ще се върнат у дома си. Каква интеграция, какви 5 лева?2. Прави са хората, които по-долу се питат на какъв език психолозите ще контактуват с бежанците?3. Откъде всъщност ще се вземат психолози и други специалисти? От БАН ли? Пази Боже! БАН-аджиите-обществоведи и психолози правят такива изводи, че да угодятна силните на деня!
50
1
 
4
 
! Отговори
До Пустиняк преди 6 години
Много добре ги изгониха жителите на Елин Пелин онова нахално сирийско семейство.Чест и уважение към жителите на града.Но тези нахалници са ги прибрали в помашко село.Същите помаци чийто предци предадоха род и вяра и коленичиха пред завоевателите османци.Сега техните потомци приютяват пак ислямисти.Веднъж предател,такъв остава целия ти род-Анатема за тях.А ти си верно Пустиняк-немил ,недраг проклет да се скиташ до сетния си час.
49
1
 
2
 
! Отговори
The Evil Queen преди 6 години
До Пустиняк до 57Ама прибери тези които изгониха от гр.Елин Пелин във вас бре неГаньо.Такива боклучаци като тебе трябва с *** да ги прочистват от нашата свята територия, за която са умрели милиони БЪЛГАРИ през 13-те века, които се опитваме да я опазим от всякаква ***. Чудя се при наличието на такива *** като тебе как сме успели.
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евро*ейският съюз дава пари за всичко, само не и за тва от което ще имаме ползи. Това се нарича грабеж.
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ви щем хартията и "бежанците" взимайте си ги.
46
2
 
5
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Врачанския селянин се дразни , когато му напомнят за селския му произход!Селянино-не е срамен произхода ти!Срамен е селския ти манталитет!
45
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добрият психолог е..........трудът!!!Бачкане до спукване му е майката и да му треперят краката преди да рухне омаломощял на кревата!!А умората е голяма работа!!Не му остава на човек да мисли въобще за глупости!!!Да млати камъни в кариерата цял ден на норма за новите магистрали,пък да видим дали ще му останат някакви религиозни бръмбари в главицата след има-няма месец труд!!
44
3
 
24
 
! Отговори
До Пустиняк преди 6 години
До ПустинякАбе ид**т.Ти наясно ли си,че 90% са икономически имигранти от Африка,Афганистан,Ирак,Пакистан и т.н. а там няма война.Те идват в Европа да живеят на високите помощи на гърба на данъкоплатците,да разпространяват исляма,да пият и да се размножават също и заради европейските жени.Заради това хората намразиха бежанците.Няма да има проблем ако всички бяха само от Сирия,но цялата *** от Африка и арабския изток се натискат да идват в Европа и да паразитират.Това е проблема.
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС да си такова майката! На територията на България са загрижени единствено за скъпоценните си бежанци. Банда брюкселски бок луци.
42
2
 
9
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Този Пустиняка...е врачански селянин...основател на местния клуб "мека китка"...много се радва на потентни пакистанци..афганистанци...и особено конгоанци.Като всеки уважаващ себе си гей - той ще ви обясни за войните в Чад..Конго...Мароко..Алжир...и Бангладеш!Той врачанския селянин има поглед върху нещата! Сформирал е екип доброволци за шиене на плюшени мечета....и отглежда чаени рози за посрещане на скъпите ни гости!
41
2
 
13
 
! Отговори
Кико преди 6 години
До Пустиняк: "повечето от тези хора са преживели такива ужасии по пътя си..."Тези "хора" са влезли в България от Турция, при това НЕЛЕГАЛНО, за което някой изпълняваше законите ни трябваше да бъдат застреляни още на браздата! Тези "хора" не са никакви "бежанци", по стипулациите на Женевската, нито на Хагската конвенция! В Турция война НЯМА! Напротив, Турция е лидера на Ислямския Свят (Ummah) с новия си Султан Ердоган! Тези "хора" са нашественици, СЪЗНАТЕЛНО дошли да завладяват и ислямизират!
40
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
правилно трябва да адаптираме децата на джихадистите убити в Сирия и Ирак и са останали сираци. Те такива идват , руснаците показаха по телевизията джихадисти те имат деца в Русия и се оженли в Ирак и създали още три чав..та ...
39
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама нали бежанците са невинни майки с деца, лекари и айти специалисти говорещи руски и английски. Защо такива интелигентни хора ще искат да се колят с ножове? Не вярвам медийте да са ни лъгали за намернията на тези мнгострадалци. Не им трябват психолози и пари ми се чини.
38
5
 
28
 
! Отговори
Ефрейтор, БНА преди 6 години
По времето на НРБ, СССР и Варшавския Договор Българина имаше суверенитет, национално достойнство и придобивки като безплатно здравеопазване, безплатно образование и почти нулева криминална престъпност - децата бяха вън сами през лятото и играеха до тъмна доба! Днешна Евроатлантическа България е по-скоро една територия, в която господарите от Брюксел си правят експерименти, а кучетата и дивите ислямски орди от Третия Свят имат повече права от обикновения българин в собствената му 'държава'!
37
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бре,бре,бре,какви грижи,какви пари се пръскат за спокойствието и комфорта на бежанците.А психолози за българите,които тотално са луднали от мизерия и липса на перспектива ще има ли?Тия,които избягаха,се спасиха,а за оставащите ще има ли по 1300 лв.на месец,както има за бежанците.А тези "бежанци" не са ли иконоимически мигранти от Авганистан,Ирак и други страни,дошли да точат евро и наши средства?КОЙ?КОЙ? да ви каже?
36
2
 
24
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 6 години
По-добре да ги пратим в лагера в Белене,там няма да имат време да мислят за глупости и психолозите отпадат.
35
2
 
26
 
! Отговори
цвете преди 6 години
Щом се нуждаят от психолози - нещата не изглеждат никак добре.Европа е завзета от една *** - умствено изостанала и с психични проблеми.Бог да ни е на помощ.Меркел и целия ЕСда си ги взимат при тях.
34
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сумата от Брюксел да се използва само за депортиране на ислямските нашественици от свещенните Български земи.Всичко друго е родоотсъпничество и предателство спрямо дедите ни.Всеки който приема и обгрижва тези нашественици е като тях -терорист и убиец на българщината-Анатема во веки за него и близките му.България е за бългаите,арабите -ВЪН.Нищо не им дължим.
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тикво продажна, за тия 44 000 лв . можеше да се помогне на няколко български дечица , чийто притеснени родители с месеци събират по всякакви начини непосилни за тях суми за скъпо лечение, а вие ще ги хвърляте на вятъра под диктата на ония изтрещелите псевдо тол.е.расти ??44 цирея на г.за да ти излязат.
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде платените со ро со и д ни драскачи да проявят евроатлантическа толерантност и милосърдие, и да станат " нежни психолози " на бежанците. Те ще ги " обичът"