Бъдещата тол система: Ежедневни и тридневни винетки

Още първата година от постъпленията АПИ ще разполага с 1 млрд. лв
17 сеп 2017 14:12, Елка Василева
101
Бъдещата тол система: Ежедневни и тридневни винетки
Снимка: архив, Булфото

С въвеждането на тол системата се предвижда и създаване на нови видове винетки – ежедневни и тридневни например. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пред bTV.

Той заяви, че амбицията на ведомството е в края 2018 г. тол системата да бъде внедрена и да заработи, а още първата година от постъпленията АПИ да има ресурс от почти 1 млрд. лв.

Екологията не изключва строителството, както и строителството и инвестициите също не изключват екологията. Лошо е да плашим обществото със спекулативни и манипулативни тези, които звучат апокалиптично, каза Нанков по повод изграждането на магистрала „Струма” в частта й през Кресненското дефиле.

По думите му в обществените обсъждания няма нито един сериозен аргумент за това кой да е приоритетен вариант за магистралата. Трябва да гарантираме не само оцеляването на  биологичните видове, но и на минаващите по магистралата, посочи Нанков.

По повод обществените поръчки в бранша той заяви, че големите обществени поръчки основно се печелят от големи фирми и в последните 10 години има диверсификация на строителните фирми, които изпълняват големи обекти и проекти

Нанков съобщи, че има четирима освободени служители за корупционни практики във ведомството, а неговото име е било използвано за упражняване на влияние.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
До solar power преди 6 години
Аз в Англия как си сменям маслото за 25 паунда? Да механика ми е приятел и аз си лупа вам маслото и филтъра.Ако не можеш да си направиш груба сметка ще *** за да си платиш наема.200 Евро ги таксуват средната класа а в България такава няма.
90
1
 
4
 
! Отговори
Хитрия Боко ГЕРБавия преди 6 години
Дневна = 100 лв.Седмична = 50 лв.Месечна = 20 лв.Годишна = 10 лв.Шах и мат с двете пешки.
89
0
 
4
 
! Отговори
САШО+ преди 6 години
Трябва тол система и в училищата и в болниците. За да влезеш-едно левче.С парите ще се правят ремонти на сградите.Като няма държава и кадърни управляващи, народа трябва да дарява за ремонти.
88
1
 
4
 
! Отговори
ХОМОСОЦИАЛИСТ... преди 6 години
ДАВАТ ,БЕ.....ПРОБВАЛ СЪМ У АРАБСКИЯ СВЕТ..............!
87
2
 
4
 
! Отговори
Кво да прайме сега.? преди 6 години
ТАКА Е У ЦЕЛ СВЕТ....за дупе и без пари не дават никъде...!ПРОБВАЙТЕ И ШЕ ВИДИТЕ ,БЕ......ХА,ХА,ХАААААААААААААА
86
0
 
6
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
Ако може,ще бъдат ежечасни ....фффф
85
4
 
14
 
! Отговори
Дим40+ преди 6 години
"още първата година от постъпленията АПИ да има ресурс от почти 1 млрд. лв."С парите, ще се строят магистрали. После пак тол система.Пак магистрала и така нататък.Като в приказката, за тоя, дето продавал риба на един приятел и приятеля му се връща на другия ден, гледа, риба няма:-Къде ми е рибата?-Продадох я.-Къде са ми парите?-Купих сол, да насоля рибата, че се разваляше......Че като взел една СОПА, че бой по д.упето на Суджуклията и Апартаменто....
84
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нанков, каква тол-система с винетки бе? Ако не контролираш всяка, ама всяка кола, как ще вземеш на шофьора й таксата? Толкова ли е скъпо да изградите едни пропусквателни пунктове - като в Сърбия, Хърватско, Италия и къдели още не?
83
18
 
7
 
! Отговори
ШЕ СИ ПЛАЩАТЕ БЕ.. преди 6 години
БЕЗПЛАТНО СИРЕНЦЕ ...ИМА САМО В КОМУНИСТИЧИСКИТЕ КАПАНИ ЗА МИШКИ!!!
82
3
 
31
 
! Отговори
ДОКОГА преди 6 години
НА практика БОрисов и Цветанов показно ликвидират народа БЪлгарски .
81
2
 
19
 
! Отговори
арести за крадците преди 6 години
НАпомняме че тази година нагли престъпници купили изборите с ограбени пари от народа крадат над 23 000 000 000 живи лева/вижте приходна част на бюджета..\От тях над 10 000 000 000 живи лева с е крадат за нагло корупционни обекти ненужни вредни и опасни ..Вижте разходна част на бюджетаНЯма пари за раждане и отглеждане на деца,за помощи за оцеляване ,за достойни заплати и пенсии вкл на военни и полицаи
80
3
 
15
 
! Отговори
НЕ НА ТОЛ СИСТЕМАТА преди 6 години
ПО 1 000 000 000 годишно ограбени допълнително от народа ще влизат в касите на доказани престъпници АМАН БРЕ..НАрода няма от къде да вземе тези пари >>МИлиони са с по 60 - 100 евро месечни пенсии над 2 900 000 нямат доходи никакви
79
4
 
19
 
! Отговори
Не се накрадоха преди 6 години
Наглия престъпник сега мазен министр НАгло заявява че ще КРАДАТ ОЩЕ ПО 1 000 000 годишно от народа ..Арести за министри и техни съучастници искаме веднага..
78
4
 
8
 
! Отговори
Арести за крадците преди 6 години
Напомняме на FBI че в БЪлгария подставени на власт ограбват милиарди годишно чисти прани през оперативни програми и евро фондове.НАд 70% от народа няма пари за оцеляване ..За всеки литър гориво се плаща Мито,акциз,ПЪТЕН ДАНЪК ,ЕКО ТАКСА,такса за отбрана и 20% НЕЗАКОНЕН ДДС.МИлиарди живи левове крадени от народа с тези нагло престъпни такси и данъци не отиват в Бюджета в джебовете на нагли престъпници..със съдействието на власт подставени.
77
3
 
4
 
! Отговори
арести з а крадците преди 6 години
ПОредна НАГЛО ПРЕСТЪПНА АНТИ БЪЛГАРСКА СПЕЦ терористична система внедряват.Терористите плащат на престъпници около Борисов средно 30% от стойноста на обществената поръчка подават ПАТИЛИ от години.ТОест тука крадат от народа поне 500 000 000 живи лева за НАГЛО ПРЕСТЪПЕН ОБЕКТ от тях на БОрисовите пидирасти ще наплатят поне 140 000 000 живи лева джебни прани.
76
2
 
8
 
! Отговори
тато преди 6 години
Този *** и некадърник се спука да лъже и маже като Тиквата, остана ли някой да му вярва.
75
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ежедневни или еднодневни винетки?
74
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
герб ще построи толл системата с държ.пари и ще я даде на концесия на някой ГЕРБска фирма, да може да се обеснява че то - фирмата дере кожата на българина, не държавата
73
0
 
17
 
! Отговори
S O S преди 6 години
До 76Доста мои познати вече са крепостни към банките.Работят на две места, и мислят, че още нЕкоя година ... остава до края.
72
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега ще ни взимат хем пари за винетки, хем за тол такси нали?Уж само за камионите. Е как ще стане така аджеба, че нас с леките коли да ни пускат?А да не коментирам така наречените "магистрали". По-редно е да въведат "такса дупки".Колкото повече дупки по пътищата - толкова по-големи такси да плащаме.И така, дупките ще стават още по-големи, ще си трошим колите в тях, а от това интерес разбира се имат сервизите. Така бизнесът ще върви!И ще ни направят крепостни.