Борисов заръча на кметовете: Чисти обществени поръчки!

15 общини получават европари за пътища, училища, култура
32
Борисов заръча на кметовете: Чисти обществени поръчки!
Снимка: БТА

Кметовете на 15 общини получиха подписани договори по Програмата за развитие на селските райони с общ размер на одобрената субсидия от над 43 млн. лева.

Те им бяха връчени на церемония в Министерския съвет от премиера Бойко Борисов, земеделския министър Румен Порожанов и изпълнителния директор на Държавен фонд "Земеделие" Живко Живков, съобщиха от МЗХГ.

"Имам една молба към вас – да си направите чисти, публични, ясни обществените поръчки. Целият контрол е при вас – бъдете много внимателни, за да няма после разследвания по телевизиите и вестниците", обърна се към кметовете премиерът Бойко Борисов.

И добави: "Всичко отива директно при хората – това са читалища, училища, детски градини, водоснабдяване, пътища. Тук сте кметове от всички партии и колкото сте по-бързи и ефективни, толкова работата ви ще бъде по-видима".

Договорите са по подмярка 7.2 "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура".

Министър Порожанов припомни, че първият прием по подмярка 7.2 беше с бюджет от 341 млн. евро. Заради правилото да се одобряват всички договори с равни точки вероятно сумата ще нарасне до 380-390 млн. евро.

Очакванията са подписването да бъде финализирано в рамките на 2-3 месеца. След това с активна комуникация с Националното сдружение на общините в Република България ще бъде отворен втори прием за целия остатъчен бюджет по подмярката.

На церемонията в Министерски съвет договори получиха кметовете на общините Кнежа, Златарица, Вълчедръм, Средец, Вършец, Павликени, Долна баня, Хисаря, Дряново, Балчик, Велики Преслав, Угърчин, Лясковец, Белица и Нови пазар.

По подмярка 7.2 до момента са одобрени 63 проекта на стойност близо 80 млн. лева. От тях за пътища по 9 проекта се осигуряват над 45 млн. лева, за улици по 9 проекта - над 15 млн. лева, за училища – 3 проекта за над 3,5 млн. лева, за детски градини – 3 проекта за близо 3 млн. лева, за културни дейности – 39 проекта за над 12,650 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: МЗХ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
27
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Досега какви бяха поръчките?
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажи им да спрат презастрояването, не се диша вече! Къде парцелче да има и се застроява!
8
1
 
19
 
! Отговори
НЕ ДУМАЙ!!!??? преди 6 години
"ВСИЧКО ОТИВА ДИРЕКТНО ПРИ ХОРАТА". АМА НЕ СЪВСЕМ. КОГАТО АЗ И ГЕРБ СИ ВЗЕМЕМ СВОЕТО, ДРУГОТО К'ВОТО ОСТАНЕ, АКО ОСТАНЕ, ОТИВА ПРИ МАТР'ЯЛА. ГЕРБ И ХОРАТА МУ НИЩО НЕ ДАВАТ. АКО НЯКОЙ ДАВА НЕЩО Е ЕВРОПА. САМО ЧЕ, СРЕДСТВАТА ОТ ЕВРОПА ГИ ПРИБИРА БОЙКО И ОРТАЦИТЕ МУ. АКО НЯКОЯ ПРОСТОСМЪРТНА ФИРМА СЕ ДОБЕРЕ ДО ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА, ТЯ СИ ПЛАЩА И ПЛАЩА И НА ГЕРБ-АВИТЕ. ТАКА ДЕЙСТВА МАФИЯТА.ТЯ САМО ПРИБИРА. ДРУГОТО СА ГЛУПОСТИ И ЛЪЖИ.
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Румен Порожанов е там. Преразпределителят на Фонд Земеделие.
6
1
 
31
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
КМЕТ НА ГЕРБ ДА НАПРАВИ ЧИСТА ПОРЪЧКА?това е все едно луната да слезе на земята.В ГЕРБ НЯМА ЧЕСТНИ И ПОЧТЕНИ ХОРА, ВСИЧКИ СА ПЕРФЕКТНИ КРАДЦИ.
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой речи тук за "чистите поръчки"? Най-чистия в България, най-честния и скромния???? Поне една поръчка в България да беше честно спечелена, поне една. Всички храни крадливите герберсасти, те от своя страна заделят за Сикаджията. Това не сами се знае, това е политика на Мутрагена. Иначе как ще гласуват за него ако не получават кинти. Да не мислите, че умните гербери не се срамуват от простащините на Суджук падишаха? Траят и се надяват когато дойдат промените да не им се търси сметка. Но ще се тър
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ВНИМЧАВАЙТЕ3 КАТО ИСКАТЕ СУДЖУЦИ, ДЕЙСТВАЙТЕ ПО ПРИКРИТО.
3
1
 
26
 
! Отговори
ДА ГО ИЗЧИСТИМ ИНЕГО преди 6 години
В ПЛОВДИВ ВСИЧКИ ГОЛЕМИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ СЕ "ПЕЧЕЛЯТ" ОТ ПИМК ООД И ДРАГИЕВ И КО. И ДВЕТЕ ФИРМИ СА ХРАНИЛКИ НА ГЕРБ, СЪЩО И В и К,НАЧЕЛО НА КОЕТО СТОИ КОВЧЕЖНИКЪТ НА ГЕРБ СПАРТАК НИКОЛОВ. ТОООЛКОВА СА "ЧИСТИ",ЩОТО СА НА ГЕРБ И БОКО ИМ.. ВСИЧКО ПРИ БОКО Е ДИВ ПОПУЛИЗЪМ,ДАЛАВЕРИ И ИЗМАМА.
2
1
 
19
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
Тезиси Тезиси кога ще сътвориш и ще ни караш да ги учим,като онзи където му масажираше ушите
1
3
 
26
 
! Отговори
ДУМИ, ДУМИ И ЛЪЖИИИ преди 6 години
ТЪЙ АМИ. МРЪСНИТЕ СА ЗА МЕН. ДАЛАВЕРАТА Е ЗА МЕН. НИКАКВО БЪРКАНЕ В ПОРЪЧКИТЕ МИ, ЧЕ ЩЕ ЯДЕТЕ ДЪРВОТО. ЕДИН СЕ ОПИТА ДА МИ ВЗЕМЕ СУДЖУКА И ВИДЯХТЕ КАКВО СТАНА. ТАКА ЧЕ, РАЗБРАХМЕ СЕ. ЯСНО ЛИ Е? А?