От Емко питат: 1300 без работа, милиони загуби, защо?

От БСП се ангажираха да помогнат на протестиращите
20 сеп 2017 15:23,
28
От Емко питат: 1300 без работа, милиони загуби, защо?
Снимка: Dnes.bg

1300 души ще останат без работа, а държавата ще загуби милиони заради отнемането на лиценза на Емко. Това обявиха представители на оръжейното дружество, които протестират пред парламента. Те попитаха защо държавата иска това, вместо да помогне за отстраняване на нередностите и дружеството да работи. 

Част от протестиращите влязоха и в Народното събрание, а депутати от БСП ги поканиха на среща. 

"Ще бъда доволен, когато премиерът даде пресконференция и каже, че едно българско дружество ще продължи да съществева", обясни след разговорите Славчо Димиев, който е ръководител на обособеното производство на Емко в Трявна.

Още по темата

Той попита задочно министъра дали той е наредил проверките срещу дружеството и поиска да се даде възможност на Емко да отстрани забележките и да продължи да работи. 

"С оглед на социалния ефект - 1300 човека ще останат без работа, и с оглед на международният скандал скандал, който може да възникне заради неизпълнение на договори, ние очакваме министърът да каже не как ще продължи, а как ще помогне на дружеството, за да отстрани нередностите и да продължи да работи", каза и финансовият директор на Емко Димитрина Маркова. 

От БСП се ангажираха да помогнат на протестиращите с изясняване на обстоятелствата около отнемането на лиценза на дружеството. 

Затова социалистите ще инициират изслушване на министъра на икономиката в икономическата комисия в парламента. 

"Ако има нарушения, те трябва да бъдат отстранени и да си даде възможност на бъларския бизнес да работи. Ще искаме от министъра да каже как може да си реши този въпрос", каза Румен Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: протестЕмко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
16
 
! Отговори
гг преди 6 години
3 прасенца грухтят кончинката
1
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото руснаците с податавеното си лице пеевески иска да заграби Емко