Протест и в Айтос – срещу роми, пребили бургазлия

"Искаме справедливост", алармират демонстранти
20 сеп 2017 09:30, Петя Славова
31

В Айтос готвят протест за побоя над бургазлия от роми. Той ще се проведе на 21 септември пред Районната прокуратура в града и ще бъде под надслов: "Не на прокурорското безобразие".

Целта на демонстрацията е да бъде оказана подкрепа на пребития от роми Илиян Мавров.

"Искаме справедливост, както и да покажем, че българският народ е единен. Призоваваме и главният прокурор на Република България Сотир Цацаров да образува разследване срещу полицията и прокуратурата в Айтос и в частност срещу назначените по случая прокурор и полицай, тъй като според информация на различни запознати със случая, има много пропуски и нередности в разследването", посочи в телефонен разговор пред Bulgaria ON AIR организаторът на протеста Стефан Петров.

На 15 септември група роми нападнаха с брадви в село Мъглен 25-годишния Илиян Мавров.

Стефан Петров разказа, че Илиян работил в кравефермата на приятелката си в Болярово. За животните им дълго време се грижел млад мъж на име Николай, ром от Мъглен, който изчезнал мистериозно и се предполага, че е бил отвлечен от един от побойниците на бургазлията.

Илиян и неговата приятелка били силно притеснени, тъй като познавали проблемите на Николай и решили да отидат на място, за да проверят къде се губи работникът им. Те обаче били пресрещнати от група роми, въоръжени с брадви. А приятелката му заснела с телефона си жестокия побой.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забранете тяхната партия ДПС,която иска те да имат права а ние само задължения,и нещата ще се оправят. Но те няма да се оправят веднага- ДПС вредителствува в България близо 30 години,значи още толкова ще трябва да почакаме след нейната ликвидация!
17
2
 
4
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Докато едните имат право само да бият а другите само да протестират,проблемите постоянно ще се увеличават! Но така е в червените държави- в нормалните не е така!
16
2
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Решението е : ГРАЖДАНСКО ОПЪЛЧЕНИЕ !
15
1
 
4
 
! Отговори
Masato преди 6 години
Без саможертва няма победа!Тука освен да мрънкаме,друго не правим
14
2
 
20
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
А бе рая покорна не разбрахте ли че с протести тази работа не става!
13
0
 
8
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Пиша за конкретния случай, но иначе си прав, че липсата на морал не просто в не малка част от ромите, но и като цяло в нашето общество, е голям проблем.
12
3
 
12
 
! Отговори
българина преди 6 години
Какво се прави с куче коеро вечно хапе стопанина и децата му който го хранят???? Всичко но не и да му е в двора, стои гладно, в гората в земята, или свободен електрон в друг квартал. За сега ги подканяме да сменят квартала, но идва варианта съз заровено в гората
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9Вярно е, че правораздавателната ни система не работи добре.Но не е вярно, че няма проблем с ромите. От тях зависи дали да се ползват от слободията, която щедро им се предоставя от безотговорните управляващиили да живеят като нормални граждани - работещи, плащащи данъци и спазващи законите. Една значителна част от тях предпочитат безделието, готованството и освен това се опитват да налагат дивашки методи за уреждане на взаимоотношенията между хората. Така не може!
10
18
 
5
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Нека да не се поддаваме на този призив за протести. Ние нямаме нужда от това, а инциденти се случва да станат. Нека да не бъдем дребнави, станалото - станало. То и децата вече взеха да стрелят и да убиват, случва се.
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема тук не е в ромите, а в меко казано неработещата система на правораздаване. Като тръгнем от обидно меките наказания предвидени в закона, минем през някои мързеливи, прости и високомерни човечета в МВР и/или прокуратурата, възприели се като недосегаеми и несменяеми, и накрая приключим с безкрайно бивните съдебни процедури, нерядко бавени умишлени. Трябват ни строги закони и обществен контрол над полиция, прокуратура и съд, редовни доклади какво точно са свършили.
8
2
 
26
 
! Отговори
Родната п. ни пази! преди 6 години
От МВР забранили рок-фестивала в село Секулово, Силистренско,за да не "разгневи ромите", защото бил музика, нетипична за тяхната традиционна култура!Но евала на пичовете, провели са си фестивала!Хората питат защо МВР не се разтича така, за да спаси съня на работещите българи от шумовия терор, създаван от безкрайните ромски сватби?Аз пък питам,има ли някой, който да не знае, че рокът не е типичен и за българската традиционна (фолклорна) музика? Но ние нему се гневим. Онези с привилегии ли са?
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато протестите се организират избирателно оправия не чакайте.
6
0
 
12
 
! Отговори
Зоната на Здрача преди 6 години
то ясно, че справедливост за пребития няма да има, чайки, цаци, самальоти, но в Страсбург веднага да се самосезират чрез Интерпол къде е изчезналия ром, иначе от Хелзинки ще ги съдят за безхаберие!
5
2
 
9
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Нещо май има нарушение на правата на ромите.
4
2
 
47
 
! Отговори
MAD преди 6 години
КОЛКО МНОГО СТАНАХА НАПАДЕНИЯТА ОТ ЦИГА-НИ КЪМ БЪЛГАРИ ЗАЩО ГО ДОПУСКАМЕ ? ЗАЩО ЕДИН ПЪТ ТОЗИ ПРЕМИЕР БОЙКО БОРИСОВ НЕ ИЗЛЕЗЕ ПРЕД МЕДИИТЕ И НЕ КАЖЕ НЕЩО ПО СЛУЧАИТЕ С ЦИГ-НИ ? ЗАЩО ДОПУСКАМЕ ДА НИ УПРАВЛЯВА ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО Е ЧАДЪР НА ТАЗИ ЦИГ-АНСКА ЗГА.Н БЪЛГАРИЯ БЕЗ БОЙКО БОРИСОВ ЦАЦАРОВ И ПЕЕВСКИ БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГЕРБ И БСП БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦИГ-НИ БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ В ЗАТВОРА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД МУ ТРЯБВА ЧЕСТНО И СПРАВЕДЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО.
3
2
 
59
 
! Отговори
- преди 6 години
Докато не се стегне българския народ, тази пасмина , *** ще продължават да бият, грабят, чупят, крадат, изнасилват без да бъдат наказани. Единственото наказание е народната "любов" в национален мащаб, да се изсипе срещу всичките тези слоеве на обществото.
2
0
 
55
 
! Отговори
123 преди 6 години
Като искате справедливост, раздайте си я сами. От тази държава справедливост няма как да очаквате. С тази *** на всичи нива, няма как да стане. Само правосъдие в мрака върши работа.
1
1
 
42
 
! Отговори
й преди 6 години
Май трябва да препасваме всички по една сабя и един ливолвер и да се почваме.