Радикалният ислям навлиза в ромските ни махали

Ромски лидер: Забраната за бурки не се спазва в Пазарджик
20 сеп 2017 19:20, Анисия Иванова
47
Радикалният ислям навлиза в ромските ни махали
Архив: Булфото

Трябва да се вземат мерки в София и в цялата страна, имаме информация, че навлиза радикалният ислям в ромските махали. Това заяви на пресконференция Петко Асенов, председател на Националния център за развитие на ромите в България.

Асенов допълни още, че ще поиска проверка защо деца от Бургаско се извозват до различни места и на какво ги обучават там, кой им дава пари, дрехи и храна.

Той заяви още, че ще предложи на Министерския съвет да се създадат комитети по сигурността в ромските махали.

Според Асенов службите трябва да знаят какво се случва в държавата и да вземат мерки. Той добави, че от ДАНС и ГДБОП са звъняли да го питат дали се разпространява радикален ислям в ромските махали.

Петко Асенов сигнализира още, че забраната за бурки не се спазва в Пазарджик, където той е бил на посещение преди месец и половина.

Директорът на Националния център за развитие на ромите каза също, че до края на годината 200 млн. евро ще дойдат в България по норвежка програма за помощ на ромския етнос.

"Испански инвестиционен фонд също чрез средства ще помогне за създаване на къщички за ромите у нас", допълни Асенов, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
31
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
И дори и православието да се превърне в идеологическа доктрина, то пак ще се използва като инквизицията. Обществата трябва да се борят за духовна сфера, свободна от политически и икономически натиск. Наука, светоглед, семейни ценности, образование, държавата няма никакво място като субект, който да ни напътства. Точно тук се нуждаем от свободна конкуренция. Защото поредният спонсориран идеологически проект стои на прага и може още повече да обърка света, ако се индоктринира силово през политици.
12
1
 
33
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Всичко това избуява именно заради държавния идеологически контрол, защото кесаря пак се протяга да се занимава с неща, които не му влизат в работата. Именно заради написани на коляно изобретени пресни пресни "ценности", хората изоставиха вроденото си чувство за самосъхранение. В последно време се нагледахме на идеологически изцепки, комунизъм, фашизъм, демокрация, ако не се прокарваха от политици, нямаше да има толкова жертви. Затова хората трябва да не позволяват политиците да им менторстват.
11
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия страхливите ли решихте да ги правите мъченици,язък за париците на камиларите от тия бойци няма да стане освен ако са 100 на 1,
10
24
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Путин мрсникът се целува ли целува с Ердоган...
9
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
доколкото разбирам тук тече програма по развъждане на малцинството,което скоро ще ни мине и тогава ще я кръстят програма за развъждане на мнозинството,кой е тоя дето толкова много желае да подмени населението на страната с тез безценни образци на човешкия вид
8
4
 
20
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Въпреки това държавата не бива да контролира идеологически света, защото тя ограничава в повечето случаи полезните, а не вредните влияния, както доказва модерния ни живот. Христос беше дал добър съвет, давайте кесаревото на кесаря, божието на Бог. Тогава за пръв път той освободи човечеството от държавен идеологически контрол, защото каза на кесаря, гледай си парите, които си направил с ръцете си, остави душите, които не си ги направил ти, за да ги контролираш. Най-добре ще сме, ако се придържаме
7
9
 
19
 
! Отговори
риторично преди 6 години
До АнонименДа, бе, да! Идат зелените човечета!Колко ви плащат да всявате страх и паника?Ей, ся, ако не ми изтрият поста, ей *** де съм, на!
6
3
 
55
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Ислямът не съдържа идеята за прошка, той съдържа идеята за отмъщение. Всеки, който се чувства ощетен за нещо, я за честта си, я жена му не го слуша, може да предприема действия. Те така или иначе са в противоречие с цялото ни законодателство. Без значение, дали ще кълнеш, ругаеш, биеш жена си или ще продадеш дъщеря си, всичко това е незаконно. Защото нашите закони отразяват християнската култура, която е залегнала в тях, макар вече повечето да са атеисти. Но носят в родовата си памет добър ген.
5
4
 
58
 
! Отговори
КоятоНарушиЗабраната преди 6 години
- лишаване от българско гражданство!Който е приел идеология, опасна за България, да бъде лишен от соц.помощи!Ако след това продължава да си живее спокойно без да работи, значи някой му дава пари даром.Лишаване от гражданство на всеки, който за пари възприема идеология, опасна за държавата и нейното население!Щом им отнемат гражданството - в рамките на 24 часа, под стража да ги заведат до Капитан Андреево.После -прав им път.Турция ако иска да ги приема, а ако не ги ще - да ги прати в емирств
4
1
 
68
 
! Отговори
Мм преди 6 години
А къде е държавата ? Цял ден откриват тунел ! Вижте новините от днес ! *** набил учителя си -условна присъда. Други сиваци берат риба ,кмета ги гледа ! Радикални махали ... ДОКОГА? Стига безнаказаност за електората, щото нещата излизат от контрол !
3
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готвят да откъснат бг територия .ГЕРБ спи и дори модернизацията на армията са стопирали.
2
0
 
33
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Ади бе!?Ни можи да бъди!..А онзи ден,съседа вика,знаиш водата сидя на слънце и стана нялак си по приятна за къпъни...свитъ е пълин с чудиса!!!
1
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А добро утро