КАТ ще спира коли от движение, ако замърсяват над нормата

Столична община ще осигури 6 уреда, които ще мерят замърсяването
22 сеп 2017 19:00, Александър Попов
86
КАТ ще спира коли от движение, ако замърсяват над нормата
Снимка: Булфото, архив

Столичните полицаи ще спират от движение коли, които превишават нормите на замърсяване. За целта Столична община ще осигури шест уреда за КАТ, които ще мерят вредните газове на автомобилите.

"Ако превишават допустимите норми, те ще бъдат спирани от движение", съобщи началникът на столичната пътна полиция Тенчо Тенев, цитиран от БНР.

Няколко димомери и газомери ще има в техническия пункт на КАТ и при първоначална регистрация на автомобилите тези, които са с наднормени газове ще бъдат спирани от движения и няма да бъдат допускани изобщо до регистрация самите автомобили.

За тези, които са регистрирани, ще се разчита на мобилни апарати, които ще са на пътя и ще бъдат използвани от нашите автомобили. Спиране на такъв автомобил при проверка, ако бъде засечен, че има превишена норма на изгорели газове, автомобилът ще бъде спиран от движение, обясни Тенев.

Близо два пъти по-ниски са стойностите на замърсяване на въздуха днес в сравнение с дните с интензивно автомобилно движение.
Столичани, които използват често колело за придвижване до работното си място, настояха Столичната община да осигури повече условия за велосипедистите.

Градът не е твърде голям, идеален е за колело. Няма и твърде стръмни участъци. Просто трябва да има повече условия, заявиха те.

По повод Деня без автомобили в Борисовата градина в столицата се проведе велосипеден поход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: КАТТенчо Тенев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
33
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Какво общо има КАТ с това, та им казваш браво? Те ли са купили тези уреди, за да ги бравосваш?
11
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А къде ги има тези "допустими норми", с които ни плашат?
10
24
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на КАТ най-после нещо смислено!
9
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,то беше ясно отдавна,че управляващите си правят пътищата само за тях! Вярно,че с нашите данъци,но това са подробности!
8
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Влизам в един сервиз и гледам една ес класа дръта *** дръта,но изглежда бандитска. Била е с десен волан,но обърнали дирекцията в последствие. Номерът му като на черна нинджа. Сложил и лампи, като на ония гламари пазещи сикаджията от Банкя. Цялата кола олепена по стъклата, с всевъзможни стикери, на рушветчиите,на барбарети, на някакво министерство. Поглеждам отдолу и изненада, и двата катализатора,заменени с тръби.Тоест да очакваме този *** с карта,скоро да ходи пеша,защото ще му спрат сергията
7
10
 
31
 
! Отговори
еди кой си преди 6 години
Трябва да спират и глобяват всички шофери, чийто коли пушат като трактори от зад
6
21
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА !За сметка на все по-лошите пътища постоянно увеличават изискванията към нас водачите и автомобилите ни.ами време е бракмите по на 20г да се предадат за вторични суровини.Разбирам, че ти е мъчно за ладата ти и СССР, но това е положението.
5
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
които са с наднормени газове ще бъдат спирани от движения и няма да бъдат допускани изобщо до регистрация самите автомобили.абе направо ги карайте за скрап бе :)
4
4
 
70
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Откакто направиха винетките по 100 лева спряха дори да кърпят пътищата. За нов асфалт и дума не може да става. В Северна България положението е трагично направо.За сметка на все по-лошите пътища постоянно увеличават изискванията към нас водачите и автомобилите ни.Дупка до дупка и патрулка до патрулка ...Такъв кошмар не е имало дори в онова уж лошо и уж мракобесно комунистическо време. Факт !
3
22
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Близо два пъти по-ниски са стойностите на замърсяване на въздуха днес в сравнение с дните с интензивно автомобилно движение.Tова е всичко, което ви трябва да знаете от тази статия. Край на споровете от какъв произход е замърсяването. Шоферите губят.
2
10
 
49
 
! Отговори
Xaxax преди 6 години
Първо да забранят вноса на такива автомобили,кмиони,автобуси и др. Не нон стоп автовозите да докарват всички трошки от Ес тук. Да направят заплатите прилични, за да може хората да си позволят нова или по-нова кола. Кола с махнат катализатор да се спира от движение.А иначе коли, автобуси , камиони и разни други машини ,които замърсяват да ги спрат така или иначе едва ли има оправия. Също така да отнемат лиценза на пункта за техн.преглед през който са минали последно, че и предпоследно.
1
7
 
53
 
! Отговори
От Перник преди 6 години
Да не спрем накрая Столична община.