Навръх националния празник: Превзехме Халкидики за последно море

Хотелите са пълни с българи, местните доволни от активността
22 сеп 2017 21:25, Александър Попов
80
Навръх националния празник: Превзехме Халкидики за последно море
Снимка: Dnes.bg

Хотелите на полуостров Халкидики, в Кавала и на остров Тасос в Гърция са пълни предимно с български туристи. Трафикът на автомобили от граничните пунктове е засилен още от вчера, а днес имаше и задръствания на Кулата.

След влизане на гръцка територия има екипи на полицията, които проверяват избирателно дали туристите не пренасят акцизни стоки - бензин, цигари и алкохол. За пореден път от полицията предупреждават шофьорите да не качват непознати хора в автомобилите си, тъй като се проверява за нелегални имигранти, пише "Монитор".

Хотелиерите в Северна Гърция са изключително доволни от активността на българските туристи, още повече че там сезонът вече е доста слаб.

В тези празнични три дни са предпочетени по-луксозните хотели, които свалиха цените, но поддържат добро обслужване.

Единствено времето леко изненада пристигащите български туристи. В планината Олимп заваля сняг, но на брега на морето времето е слънчево и топло.

Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма, обясни, че зад граница ще пътуват около 30 хил. българи, като основно ще се насочат към южната ни съседка.

"Гърция в този период предлага топло море, вкусна храна и риба, а тези, които живеят в южната част на България, ще предпочетат съседката ни, тъй като там ще им излезе доста по-евтино", каза Драганов.

Според него се очаква гръцките хотелиери да смъкнат цените с поне 30-40 на сто. 20% по-малко ще ни струва почивка на остров Тасос. Срещу 149 лева отсядаме в тризвезден хотел, а в двете нощувки са включени и закуски.

Другите предпочитани дестинации през почивните дни са към останалите ни съседки - Македония, Сърбия, Румъния и Турция.

Разбира се, ще има и такива, които ще предприемат доста по-дълги пътешествия до други страни в Европейския съюз, като най-популярни са Италия, Испания и Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Сталин преди 6 години
В Гърция хората не ***- там няма ***!! Българите и те не акат като са там!!Юли, август съм на Черноморието, септември-Гърция, Октомври съм в Турция(Анталия, Мармарис, Бодрум или Фитие), зимата съм на по екзотично място, Февруари или март-задължително на Пампорово. Ми да ви кажа навсякъде е хубаво. Не забравяйте-началото на септември е много готино на Черноморието!!няма хора,няма проблеми.
53
0
 
2
 
! Отговори
Radko преди 6 години
Ходил съм на много места, не се правя на някъв. В Турция за мен е по добре като качество и отношения спрямо Гърция -това си е мое мнение.Гърция си е хубава-не споря.За Св. Влас няма да си отварям устата, ще се направя, че не съм го прочел-човека писал, е ходил 1 път на командировка, спал в няква квартира и видял нещо! От Влас съм.Ако сравняваме къде по задръстен пътя и къде повече идват-еми сравнявайте август месец От Бургас до Сл. Бряг със септември в Гърция-малко да му мяза.Но граница няма.
52
2
 
9
 
! Отговори
до Radko преди 6 години
Ако някой има теб за абориген, подозирам може да си му дал и повод. С мен се държат като с клиент, учтиво, с усмивка и уважение. Не познавам никой който да се е оплаквал че го третират като абориген.Турция е мюсюлманска страна, с диктаторски режим, на път да изостави светския облик и се върне към корените на ислямизма. Без пари да ми предлагаш почивка, не бих стъпил там. При избора Мутро-***, Ислямистка Турция или Слънчева Гърция, очевидно повечето хора избират Гърция. Защо ли?
51
0
 
8
 
! Отговори
? преди 6 години
Защо българския народ задръства пътя към Гърция, а не към черноморието?Около милион българи посещават Гърция Юни-Септември всяка година. Защо?Когато си отговорят правилно на тези въпроси, хотелиерите по черноморието могат да влязат някъде по-надълбоко, да вържат едно гюле за шията и да се гмурна за калкан.Бях командировка наскоро на Свети Влас. Казват скъп и чист курорт. Само първото е вярно. Влезеш ли във водата, фекалии те заобикалят като пирани плуващо прасе.
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До От ВарнаСпокойно! Аз ходя в Гърция Юни и Септември. Перфектно е. От 15тина години не съм стъпвал по нашето, свръхнаселено, шумно и мръсно море и не ми липсва никак. Следващите 15 години също няма да стъпя. И не са никак малко, такива като менРадвайте се на крадливите румънци, пияните англичани, немци и шведи
49
3
 
2
 
! Отговори
ха преди 6 години
Няма ли блокади по границата?
48
11
 
7
 
! Отговори
Radko преди 6 години
Като сте отишли в Гърция, така се превъзнасяте все едно сте стъпили на Сейшелите или Бали. Ако става на въпрос тук в нашия регион, в Турция 2 пъти по хубаво и добре, и плажове и храна и цена и истински 5 звездни хотели и Обслужване, което носовете ви не са виждали по далече от Гръцкото прехвалено надменно и двулично византийско обслужване на варвари и аборигени, за каквито ни имат. А за водата-ми нашата по ми харесва- не ставам на сух осолен чируз.
47
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърция беше прекрасна докато *** не я полази.Не ходя в Гърция от 10 години именно защото се напълни с *** и Ганки.
46
3
 
5
 
! Отговори
57 от солун преди 6 години
6.30 тръгнааме, след 50 км сме на плажа в паралия! аре, кой сега е номер едно!? лек ден! лек път! очакваме ви! ако не свалят "тва" сашковото, ше дигаме наздравица в 12.30 - 13 ...
45
11
 
8
 
! Отговори
123 преди 6 години
Тъпанори, 22 септември не е нациовален празник. Национален празник е 3 маерт. Четете преди де пишете.
44
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На връх националния празник БТВ пусна поредния турски сериал! Хайде, честито!
43
1
 
2
 
! Отговори
Zvezdelin преди 6 години
Платено
42
0
 
1
 
! Отговори
Таню преди 6 години
До От ВарнаАбсолютно съгласен
41
3
 
43
 
! Отговори
до 56 преди 6 години
Ние сме малка територия , която е като континент - има всичко : море , планини, полета, минерални извори, ние сме рай.Това което липсва е ...стопани, хора , които да стопанисват тези дсдености.
40
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аре, тръгваме, у десет сме стигнали и на плажа! от обед почваме - дзадзики, узаки, рибаки, бираки до меката гръцка вечер - малко сиртаки и легаки! лек ден! на клегите лек път и приятно ... ки, ...ки, ...ки
39
4
 
44
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Бог е дарил Бг с всичко за което човек може да мечтае!Гори и планини, низини и равнини, реки и езера, прекрасно море, плодородна земя, житницата - Добруджа и бисерът - Родопа планина!Как можахме да превърнем този дар в бунищеумът ми не го побира!!!!!!!Само от туризъм - летен, зимен, исторически и лечебен плюс развито сел. стопанствоможехме да живеем богато и пребогато.Уви!Калпав "мат`рял" излязохме!
38
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докатоняма качествено обслужване и хубава храна по нашите КУРорти, Гръцките ще са пълни с Българи.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 53Ти си ЛУДД
36
9
 
24
 
! Отговори
До бълхарина 52 преди 6 години
Напротив ,бил съм на плаж с Афроамериканци и Африканци и се държат прилично и много по човешки от българските батки. В случая макаци можеш да наречеш само бълхарите които за един плаж успеха да се сбият два пъти на плаж за шезлонг да се удави един и 3 пъти искаха да бият спасител за това ,че иска да ги спаси да не се удавят.Черните си влизаха кротко с децата и спазваха.Един от тях не храчи не плю и не псува каруцарски като бълхарите.
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Недей става смешен кой ще ти вземе вилиците и лъжиците.