Mалкият Байрям: Много добре се чувствам, искам да играя!

Детето се върна в България след успешна операция в Германия
Обновена: 24 сеп 2017 08:34 | 24 сеп 2017 08:33, Анисия Иванова
67
Mалкият Байрям: Много добре се чувствам, искам да играя!
Снимка: bTV

След половин година в Германия малкият Байрям кацна жив и здрав на летище София. Детето бе оперирано успешно след дълги административни битки кога и къде да бъде извършена интервенцията, съобщи bTV.

Още по темата


След като поддържаше бъбреците си само на хемодиализа, десетгодишният Байрям вече е на крака, тича и се смее. “Много добре се чувствам, искам да скачам, да играя”, казва момчето.

През изминалите 6 месеца в Германия бабата на Байрям стана негов донор. Но в продължение на три месеца детето трябваше да бъде стабилизирано заради изключително тежкото му състояние. „Благодаря на Господ, всичко мина успешно, и малкият е добре, и аз съм добре”, каза бабата на Байрям.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Антон преди 5 години
Аз пък съм трансплантиран в бате борисов беларус много назад сме и никога няма да ги стигнем на ниво там се правят процедури дето тук касата не ги заплаща вобще
11
0
 
1
 
! Отговори
Емануил преди 5 години
Трансплантиран съм в санта моника калифорния през 2006 година качеството на обслужване е несравнимо с бг да не дава господ да го разберете тук се говори вече за трансплантация на бионичен бъбрек .Не 100 а 200 години сме назад
10
0
 
0
 
! Отговори
Ерг преди 5 години
Разликата в нивото на нашите болници и тези във санк петербург или във турция или франция е от земята до марс
9
0
 
1
 
! Отговори
Ерг преди 5 години
ДО АНОНИМЕН за нещо дето дамо си чувал и хал хабер си нямаш нефеи коментира вобще ако бяха направили трансплантацията тук вече нямаше да е между живите
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Helleborus от 3Качеството в болниците, училищата, държавната администрация и всичко останало зависи от хората които работят в тях!Ако отиваш на работа за да отбиеш номера щот "за 500лв няма да им работя...", качество няма да има никъде. В интерес на истината, такъв човек и за 5000лв ще свърши същата работа, просто защото така е свикнал.Системата и в момента си е ок. Тя е такава, както навсякъде по света. Лекуваш се-плащаш. Проблема е, че липсва контрол....
7
1
 
3
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Няма логика да имаме държава, ако тя не може да разпредели данъците така, че да предостави равностойна услуга навсякъде. Иначе хайде всички да отиваме в София, а демографската криза... тя е пряко свързана с лошото ниво на услуги в малките градове. Ако има държава, би трябвало окръжните болници да са еднакви, училищата също, пътищата също, изобщо всичко, което е ангажимент на държавата. Да има разработен модел, като при франчайзинга и да се следи равномерното му разпространение във всички точки.
6
1
 
3
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Ами 3, според мен тези болници, които прави държавата с нашите данъци, трябва да бъдат на абсолютно еднакво ниво. Като веригите за хамбургери. Разработваш един модел на болница, от а до я измисляш детайлите и осигуряваш равностойна услуга във всички окръжни градове. Твой е ангажимента да поддържаш стандарта, включително да плащаш много по-висока заплата за това някой да работи в провинцията, така правят в чужбина. Принципът на солидарността е точно това, да не следваш сляпо приноса към бюджета.
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки присаден орган има "експлоатационен" срок. Проблемът на Байрям е пожизнен. Подтиснат имунитет, често разболяване, много лекарства. Трансплантацията можеше да се извърши и тук, но лекарите предпочитат малко професионален риск и по лесно изкарани пари, без значение от начина. Много частни болници, много нещо, но сериозните и тежки случай са в държавните!!!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От баба на внуче бъбрек или два,невероятно при най-малко 40 годишна разлика във възраста.
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2Защото ако затвориш половината болници в провинцията, които са на загуба от десетилетия, веднага разни ****ари ще се разкрякат, че се извършва геноцид над горките българи.Например в Гърция за една област като Хасковска или Врачанска да кажем, в селата има по някой доктор, вече пенсионер който преглежда до обяд по договор със здравната каса, в градовете има спешни центрове и в областния град има една или две болници в зависимост от населението на областа. Това е.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към 1. Тя системата е толкова прогнила, че накъдето и да погледнеш е трагедия. Защо малка България трябва да има толкова много болници, някои с потресаващо "качество" на процедурите и условия като декор на затвор. Малко болници, качество, премахване на излишният престой, канене на специалисти от света за операции в България. Претенция и образоване, а не глоби по 1000 лв. и пълнене на затворите.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много Български деца който Имат нужда от специализирана Медицинска помощ която Държавната структура не им Осигурява.Радвам се за Детето.Но Една Птичка пролет не прави в Страната.От 1ви Октомври всички Логопеди И ДЕТСКИ ПСИХОЛОЗИ СИ ВДИГАТ ТАКСИТЕ между другото от 30 на 35 и 40.А едни 39000000мил.лв.ще влезнат в Бюджета на Милиционерите вместо да се помогне на такива деца.И после как да имам Уважение.