Лекарите срещу шефа на "Пирогов" заради заплати

Обвиненията са несериозни, сметя бивш директор на болницата
26 сеп 2017 09:07,
6
Лекарите срещу шефа на "Пирогов" заради заплати
Снимка: архив, Bulphoto

Медиците от "Пирогов" хвърлят обвинения върху директора с идеята, че тази атака ще доведе до промяна на механизма на заплащане. Това мнение изрази бившият директор на  "Пирогов" доц. д-р Спас Спасков след декларацията до медиите, в която лекари обвиниха настоящия си шеф проф. Асен Балтов в злоупотреби.

"Направлението, в което се хвърлят обвиненията, са относително несериозни. Проблемът отново ще се върти около работните заплати. Борбата на тези хора е около заплатите, а не около начина на управление на болницата", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Спасков е на мнение, че съществува сблъсък със Здравната каса, която лимитира възможностите за по-широка дейност, а оттам спадат приходите на болницата и няма възможност за увеличение на заплатите.

"Директорът беше назначен по времето на Илко Семерджиев и министър-председателя Огнян Герджиков, но самият конкурс бе проведен по-късно и той се утвърди на това място. Не мисля, че атаката е от политически партии", обясни доц. д-р Спас Спасков.

"Основният проблем в Спешната помощ е броят на екипите. Надеждата е, че с минималното увеличение на заплатите ще се съберат достатъчен брой екипи. Този опит е леко неуспешен, защото заплатите на тези медици са недостатъчни, за да станат атрактивни", коментира още той.

Д-р Спасков коментира и проверката, която Министерството на здравеопазването ще извърши в Спешна помощ, "Пирогов" и "Александровска болница" след изпратено до министъра писмо от Евелина Добрева по повод смъртта на съпруга ѝ по-рано този месец.

"Министърът се самосезира и това е много добър знак, че на тези сигнали ще се обръща внимание. Ще трябва да изчакаме проверката и тогава ще бъдем абсолютно сигурни за ситуацията. Роднините на пострадалите винаги ще търсят начини да обвиняват някого", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
POLUCAVAT PO 10 000 LV. I PAK SA NEDOVOLNI.TEZI NEKADARNIZI NAPRAVO NA TERMINALITE 1 I 2.PAKISTANZITE I INDIIZIOTE LEKUVAT KACESTVENO POLOVIN BELIKOBRITANIA.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекарите от Пирогов са в огромната си част са нещастници.
3
5
 
0
 
! Отговори
Лекарите 2 преди 6 години
В същото време от ЛС направиха много тревожно за пациентите предложение. Да се правят Черни списъци за пациенти. Нещо в което се съмнявах от доста време, но неофициално. Съвсем случайно разбрах, че ЕГН-то ми е било давано на лекари от домоуправител - лекар, който има частна клиника, срещу която целият блок писа жалби.По този начин колегите им под различен претекст могат да откажат лечение на пациент, да злоупотребят с данни и т.н.. Пациенти внимавайте, действат като организирана престъпна група
2
1
 
2
 
! Отговори
Лекарите преди 6 години
От Лекар до "докторче" има огромна разлика. В Пирогов с близка срещнахме прекрасен възрастен лекар с побелели коси, на първи етаж, приемните - Човек. В същото време 50 - год. му колега - уролог висок и пълен, със златни ланци не отваряше 15 мин. вратата щото излязоха със сестрата рошави от кабинета. ДП-то ми е Човек, също.Но за жалост, старата генерация си отива - Чирков,Пфилос Кръстинова, Василева, Попова и остават търговците. Кога БГ ще направи голяма многопрофилна национална педиатрия в С-я?
1
2
 
4
 
! Отговори
Лекарите преди 6 години
Се превърнаха в търговци с нашето здраве. Само за пари реват,а пренебрежението им към пациентите с направления е очевадно. Лъжат,че направленията им са изчерпани и принуждават болните да си плащат за всичко.Ако държавата осигурява на българите живот като на бели хора,никой няма да бъде против да си плати. Сега,ако нямаш пари- умираш. Всичко трябва да ни е по западен образец,само заплатите- НЕ!