Не отваряйте мейл на НАП "Известие" с разширение .zip

Фалшиви съобщения се разпространяват от името на данъчните
26 сеп 2017 12:00, Анисия Иванова
18
Не отваряйте мейл на НАП "Известие" с разширение .zip
Снимка: Bulgaria On Air

За пореден път фалшиви имейли се разпространяват от името на Националната агенция по приходите (НАП). Те "информират" за промени в регламента за подаване на декларации към НАП. Прикаченият файл в имейла, който вероятно пренася вирус, е с разширение .zip и е озаглавен "Известие", предупреждава "Труд".

Още по темата

Текстът на фалшивите съобщения е следният:

"Уважаеми госпожи и господа,

Национална агенция по приходите (НАП) напомня за промени в регламента и периодите за подаване на декларации в НАП. Необходимо е да се запознаете с нововъведенията с цел спазване на всички срокове. Напомняме, че в случай на данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в срок, не посочи или невярно посочи данни или обстоятелства, водещи до определяне на дължимия данък в по-малък размер или до неоснователно намаляване, преотстъпване или освобождаване от данък, се наказва с имуществена санкция в размер от 500 до 3000 лв. При повторно нарушение имуществената санкция е в размер от 1000 до 6000.

Внимание!
Всички подробности касаещи изменения на регламента и сроковете ще намерите в прикачения файл.

Национална агенция за приходите.

През няколко месеца същият имейл беше изпратено до много потребители. Текстът беше същият, със същото разширение, а съобщението беше от края на април. Тогава от НАП предупредиха съобщението да не се отваря, защото има вирус.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАП - дърти лелички с големи ди.рници, цял ден щъкащи из коридорите.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те НАП обикновено ти чукат на вратата.....
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сз го видях тея дни. Но всеки малко грамотен може да види "хоста" от който се изпраща. Нито е БГ , нито е на Нап.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли ДАНС като служба да защити гражданите?
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво толкова пишете за тези нехранимайковци! Те бяха първите на от чийто сайт преди 4-5 години изгърмяха маса компютри, но тогава никой не писа за тези криптовируси! Намерихте модерна но остаряла тема та записахте статии! КОлкото грамотни ИТ тата на държавата толкова и писачите на статии!
10
0
 
3
 
! Отговори
:D преди 1 година
Ако получите мейл от НАП, веднага ги депозирайте парите под първата срещната кофа за ***
9
0
 
4
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
И аз получих но Аваста го смля и го изяде. Даже не разбрах за какво става дума. Получих съобщение, че имам ново писмо и после изчезна. Аваста го канцелира и ме предупреди. После направо го ликвидира.
8
0
 
8
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
До Анонимен
Защо е необходимо някой да "сезира", пардон да уведоми ДАНС. Тази служба сама трябва да си върши работата, имат специален отдел за кибер престъпления. Работата им е да слухтят в мрежата и да противодействат, да проследяват и да залавят спамъри и друга такава сволъч. Да сте чули да са заловили някой, аз не съм. Само ни уведомяват от време на време да се пазим от еди-какво си. Смешна история, ...
7
0
 
6
 
! Отговори
НАП преди 1 година
Стара,претоплена новина...преди 10 дни получих такова писмо,и веднага замина във кошчето.Чак сега откриват топлата вода тук...
6
4
 
1
 
! Отговори
опапла преди 1 година
Напротив, отваряйте си на воля.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма отърване от тази гладна НАПаст божия.
4
0
 
17
 
! Отговори
счетоводител преди 1 година
Писмата от НАП по емайл отдавна не ги отварям. В повечето случаи се отнасят за допълнителна работа от моя страна, без насреща да има заплащане, като насрещни проверки например. Отделно, тези писма са незадължителни, т.е. като не ги отвориш и повтърдиш че си ги получил, все едно ги няма. Затова и не ги отварям. Като толкова много им трябвам на НАП, има си нормлани начини на комуникация, да заповядат в офиса, да кажат какво искат, и т.н.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАП дали ли са този мейл на ДАНС, както АПИ даде един друг мейл ?
2
0
 
14
 
! Отговори
гербист от ЕНП преди 1 година
Най-добре е да не се отварят всички съмнителни емайли от НАП. А НАП като имат зор, да пращат писма по пощата, а като нямат да не пращат.
1
0
 
19
 
! Отговори
шматка преди 1 година
Аз по принцип и писмата на НАП не отварям...