Ако шведът не плати до 3 дни, принудително вземат глобата

Следобед бил посетен от полицията, след това отлетял за Швеция
27 сеп 2017 21:38, Анисия Иванова
30
Ако шведът не плати до 3 дни, принудително вземат глобата
Архив: Булфото

Ако в срок от 3 дни шведът, който изрита камериерка, не плати доброволно глобата от 4500 лв., сумата ще бъде събрана принудително, заявиха от прокуратурата.

Ако Ралф Сунберд не внесе парите срещу него ще бъде издаден изпълнителен лист, уточниха юристи.

"Има си специален ред за събиране на глобите, наложени при административни наказания", каза районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова.

Още по темата

Според запознати до днес по обед 52-годишният Ралф Сундберг е бил на адреса в Несебър, където изтърпяваше мярката си за задържане "домашен арест". Той дори е бил посетен от полиция.

В късния следобед обаче шведът е отлетял за родината с полет от Летище София.

Междувременно ударената камериерка Диана Петкова заяви пред "24 часа", че ще внесе граждански иск срещу Сундберг за поне 50 000 лв. Това ще стане в отделно гражданско дело срещу чужденеца.

На 26 септември районният съд в Несеър гледа делото срещу шведа по реда на чл.78А от НК, при като Сунберг бе освободен от наказателна отговорност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОТвоите сини идоли през 90-те бяха го направили да не можеш да излезеш ако дължиш дори 1 лев... как се променят нещата.
20
0
 
6
 
! Отговори
Голямо браво с още преди 6 години
малко продължение и заключение:Цъкайте колкото си искате минуси,може и с двете ръце от което няма да ме заболи сърце?!Но не искам и не желая да влизам в спорове с анонимни писачи или драскачи,неграмотни индивиди или юридически инвалиди,има закони,сядайте четете и най-важното мислете!!!Това правят добрите адвокати-едни работят за стажа,други за слава и трети най-много и най-вече за хонорара?!?!?!
19
1
 
6
 
! Отговори
Голямо браво с преди 6 години
продължение?!Има ли все още наивни читатели,отделно камериерката,които да продължават да вярват,че след като оттърва затвора,защото такъва е закона, някога ще плати въпросната глоба,освен ако не сглупи или сгреши отново да се върне в България,което силно ме съмнява?!Но неговият адвокат не гледаше само хонорара,а реално помогна,докато клетата камериерка продължава да вярва и да се самозаблуждава,че ще предяви иск за 50 000 лева??Хайде той първо да си плати глобата,а след това иска...,ако иска?!?!
18
0
 
6
 
! Отговори
Голямо браво преди 6 години
на шведа!Добре си изигра картите!А сега тази бедна женица ще пие една студена водица?!Ако още в началото,когато той се извиняваше,даваше,предлагаше,склоняваше да и изплати едно прилично обещетение,тя не се съгласи,а по-късно полакоми за повече пари,но той вече слушаше само адвокатите си,и спечели!Така постъпват умните хора?!А най-голямата глупост,която чета в коментарите е,че бил платил на съдията?!Не,той плати на адвоката си,който успя да го качи на самолета,а сега камериерката ще духа супата
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В НК пише, че ако деецът е бил пиян или под влияние на наркотик, не може дасе прилага чл.78а, който освобождава от нак.отговорност, а шведът преди твърдеше, че бил пиян и не помни нищо. Така, че остава въпросът защо все пак е осъден по чл.78а? Съдията, съдията...
16
1
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Очаквайте в следващите години хулигански прояви на Слънчака и другаде от цялата пиянска *** на Европа. Като знаят какво ни е правосъдието, ще знаят че могат да си правят каквото си искат.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой е наредил на съда да бъде Фнимателен за да не се накърнят печалбите от печалния ни туризъм на Кафявото море. Некаква си чистачка изритана, кво толкова, нали е жива. А у//рода пуснат по живо по здраво. Даже и кинтите не му взели. Това е сигнал към бедните пияници които идват у нас, квото и да направите, Българският съд ще бди над вас, да не ви се случи нещо лошо. И когато сте в чужбина не се чудете, че ви третират като Втора ръка. Държава без достойнство. Вижте само Бай ***, палячото на Бъл
14
0
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Този б.оклук вече си е у дома в Швеция, а днешната ни държава за пореден път доказа, че е строга само и единствено към българите.Глобата ?!Ще му вземат терлиците !От момента, в който се е качил на самолета шведът е недосегаем за нашето жалко кривосъдие.Пострадалата ?!Битият - бит,.........!Нищо повече не може да му направи.Така наречената "правова държава" е в услуга на богатите.А, шведът със сигурност е по-богат от българката.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските власти НЯМАТ лигитимност след като не защитават гражданите си, а саботажат на сигурността и частната собственост върви с пълна сила!
12
1
 
13
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
След като си е заминал шведа,вече няма как да съберат тази смешна сума. Сега жената трябва да заведе дело срещу шведа в европейския,а също и срещу България,но жалкото е,че пак ние ще плащаме,а не съдиите.
11
2
 
22
 
! Отговори
Г-Н ПЕТРОВ преди 6 години
Глупости за наивници и неграмотници! Всички правно-просветени хора прекрасно знаят, че шведът няма да плати и стотинка! Човекът всичко си е уредил и е освободен от наказателна отговорност! Или както гласи хубавата българска поговорка, 'Който плаща, той поръчва музиката'! :)
10
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шведа ще си плати като поп. Няма къде да ходи.Аз в Икеа не ходя. Не си купувам Volvo и съм против закупуването на Грипените.Свеция е една социалистическа държава където вилнее феминизъм.Той просто е дошъл да си избива комплексите.Важното е комплексарите да си изплачат комплексите.Така или иначе нинова не може да стане приемлива за избирателите.
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще плати на върба. колко жалка държава е българия, елементарно правосъдие не може да раздаде
8
1
 
15
 
! Отговори
qwerty преди 6 години
В България законите докато са такива, няма Шенген, няма оправия.
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да беше ритнал куче,щяха да го пратят в затвора.Глобата ще я събира някоя българска частна изпълнителка в Швеция,а гражданското дело за обезщетяване на ритнатата ще трае десетилетие.Какво да правим? Променяме закона,засрамваме съдиите,влизаме с ура в единното шенгенско пространство на братските европейски народи, бойкотираме шведските стоки?... Освен за магазин за скъпи шперплатови мебели,вносни екзотични коли без сервиз в България и планове за самолетчета друго не се сещам. А?
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя *** що не го пуснахте поне на бай Ставри за една нощ
5
0
 
8
 
! Отговори
не само в Русия преди 6 години
До СатаНАТОИ в Щатите е така!
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажете му, че ако не си плати глобата и след това обезщетението на камериерката, ще бъде наказан с още една нощ в обятията на Митрадевананда (той Ралфи си знае за кого и какво иде реч).
3
20
 
13
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До да му го .. на шведаКак така аз като имам глоба или дължа данъци не мога да излизам от България-----------Кой те е излъгал, че не можеш да излизаш от България бе, пр0стак?Това не ти тюрмата Путинова ***, там за неплатени данъци не можеш да напускаш страната.
2
4
 
38
 
! Отговори
да му го .. на шведа преди 6 години
Как така аз като имам глоба или дължа данъци не мога да излизам от България, а този швед излита часове след смешната присъда без да плати глобата. Това е проблемът в България - има добри закони, но огромната корупция и липсата на повсеместен и независим контрол ни правят бананова република.