Да помогнем на Никифор Атанасов да живее!

22-годишният младеж има нужда от спешна операция
27 сеп 2017 13:23, Петя Славова
14

8785 гледания   |  Още видео

22-годишният Никифор Атанасов от котелското село Кипилово се нуждае от спешна операция на мозъка за да живее. Средствата за нея обаче са непосилни за него и семейството му.

Въпреки че е роден със сърдечно заболяване, вътрешна хидроцефалия и е с 56 процента инвалидност, Никифор не спира да работи, тъй като вече четири години не получава никаква финансова помощ от държавата.

"Аз съм имал много мечти, но мечтите ми до ден днешен не съм ги сбъднал. Всяка сутрин като се събудя първата ми мисъл е дали ще мога да живея. Срамувам се, защото всички хора говорят, не са като мен!", разказва Никифор.

 Никифор е роден в седмия месец с шум на сърцето и хидроцефалия. Първата си година на белия свят прекарал в болница и дори лекарите били изумени от жаждата му за живот.

Сега момчето живее в Кипилово с баба си и преди година е започнал работа по специална програма в кметството, за да може да купува сам лекарствата, които го поддържат жив.

Преди малко повече от месец обаче съдбата му се преобръща за пореден път, когато лекарите в сливенската болница му казват, че състоянието му се влошава, а хидроцефалията се е обострила и задържа вода в мозъка.

Необходимата му операция струва 6000 лева, а с всеки изминал ден Никифор се чувства по-зле и получава припадъци.

Операцията трябва да бъде извършена незабавно, но до момента по сметката на момчето няма почти никакви постъпления. Въпреки че състоянието му се влошава, Никифор не спира да работи и да се моли все още да има добри хора, които да му помогнат.

"Искам да съм като нормалните хора, да живея и да се радвам на живота!", споделя той пред Bulgaria ON AIR.

Благодарение на инициативата на медийната група са събрани половината средства. Всеки, който има желание да помогне на Никифор, може да го направи като дари средства по сметка:

Райфайзен Банк, картодържател NIKIFOR ATANASOV
Сметка IBAN  BG94RZBB91551002775262


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Теодора преди 1 година
Хора обединете се, браво че половината сума е събрана, а лекарите да започват с операцията, и останалите средства ще се съберат. Няма ли малко милост и съвест в тая държава, като прочетох статията без да се замислям преведох парички колкото мога, от сърце. Вярно, че на никой не му е лесно. Но всеки би могъл да отдели, не са много паричките. Грехота е този младеж да работи в това състояние. Ще покажа статията на синовете ми. Няма нищо по важно от здравето. Времето е ценно. Господ да пази Никифор.
9
0
 
0
 
! Отговори
Ючев преди 1 година
Стига бе, хора! Допълнителна информация и не знам си какво?! Преведох 20 лв без да се замисля! Ако не Бог, аз ще накажа тези които, ако, са се възползвали от болното момче!!! Бог да го пази!
8
0
 
2
 
! Отговори
Деян Рашков преди 1 година
Дарих, колкото мога.
Няма какво да се коментира повече. Дано момчето да се оправи.
7
0
 
17
 
! Отговори
Насо преди 1 година
Господа депутати, дайте малко пари от заплатите си, даже препоръчвам да дарите половината си, не само този месец, всеки месец, помагайте като имате, ние също ще се постараем, но моля вас имащите да дадете на момчето, нямащо. Помогнете му докрай, защото наполовина помощ не е помощ
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ МУ ВНЕСА 5 ЛЕВА НО ВЪПРОСА МИ Е АКО ОТИДА В КЛОН НА РАЙФАТА ЩЕ МИ ВЗЕМАТ ЛИ ТАКСА ЗА ВНОСКАТА ПО СМЕТКАТА МУ!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДС КОЯ Е ТАЯ БАНКА С 1.20 ЗА ПРЕВОД!

МОЯТА МЕ СКУБЕ С 2.50ЛВ КАТО ПРАВЯ ПРЕВОД!
4
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А родителите на момчето къде са? Починали от естествена смърт, от същата болест или нещо друго? Майката да не се окаже наркоманка/пиянде/пушач, която да е докарала това на детето си? Жени, мислете за неродените си деца, живейте здравословно! Надявам се да се съберат навреме средствата за момчето и му пожелавам бързо оздравяване, 6 хиляди не са много пари, ако се включат достатъчно хора.
3
0
 
12
 
! Отговори
Ало, първият преди 1 година
коментиращ, Повръща ми се от определението ти за болни хора: "сульо и пульо". Дали ще си така злобно безцеремонен, ако нуждаещият се е твоя милост?
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко информация - програмата за заетост, по която момчето работи, е за хора с увреждания, а длъжностите, които се заемат, често не съвпадат с реалната възможност за извършването на посочения труд и ако телковото решение е истинско, както в случая, Никифор не се е хванал от хубаво и трябва да разчита, че работодателят ще го щади и ще прояви човещина и разбиране. С 56% той въобще не трябва в случая да работи, а само да се лекува, докато млади здрави индивиди точат социални помощи.
1
2
 
20
 
! Отговори
Е преди 1 година
момче, сбъркал си етноса. Да не беше българин, досега щяха разни НПО-та, или държавата да са ти превели парите!