Мотористи към депутатите: Справедливост за убит приятел

Мото клубове искат ново наказание за шофьор-убиец
Обновена: 27 сеп 2017 21:35 | 27 сеп 2017 21:18,
6
Мотористи към депутатите: Справедливост за убит приятел
Снимка: архив Булфото

Мотористи от мото клубове в страната искат от депутатите справедливост за убит на пътя приятел.

29-годишният Боян Митев загинал нелепо преди година, след като моторът му бил пометен от такси в нарушение.

След като родителите на Боян завели дело, шофьорът Данаил Нинов, виновен за смъртта на младия мъж, получил 3 години и четири месеца затвор. Според представителите на мото клубовете присъдата е нищожна.

Родителите на Боян също настояват за справедливост.

Затова мотористи от различни мото клубове ще внесат петиция в Комисията по взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на гражданите към Народното събрание, в подкрепа на исканията на родителите на Боян Митев.

"Никое наказание не е съпоставимо с живота на детето ни. В страната ни отдавна думите възмездие и справедливост са заменени с безгранична болка и страдание. Ето защо ние родителите и приятелите на Боян, искаме да предприемем мерки други родители и приятели да не изпитат това, което изпитваме ние днес. С настоящата колективна молба се обръщаме към Вас в качеството Ви на председател на Комисия по взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на гражданите, за съдействие пред компетентните органи", пише в петицията, изпратена до председателя на комисията Антон Кутев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Дим преди 6 години
Ако моториста е бил в нарушение, справедливият съд е нямало да постанови такава присъда. И ако таксиджията бе редовен и достатъчно квалифициран и отговорен, нямаше да постъпи така и сега Боян щеше да е жив и здрав.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Осъдили са бакшиша, но дали загиналия моторист е спазвал ограниченията за скоростта или е карал с "над 200", както обикновено? Крайно време е а да оправи закона и когато движещият се по път с предимство е в нарушение, той да бъде виновен за ПТП-то.
2
0
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
Снимката е точно по темата!
1
3
 
10
 
! Отговори
Наим С. преди 6 години
Черен дроб здрав, да му е останал?